Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový perník s melasou

Banánový perník s melasou

Potřebné ingredience

90h polohrubé mouky, 70g celozrnné špaldy, 30g cukru, 2 lžíce melasy, 2 zralé banány, 50g másla, 2 vejce, 2 - 3 lžičky perníkového koření, 2 lžíce kakaa, 1/2 PP. Ev. čoko poleva, marmeláda na promazání

Postup přípravy

Vejce s banánem rozmixujeme na kaši. V kastrůlku rozpustíme máslo, melasu a cukr, necháme lehce zchladnout. Sypké suroviny smícháme. Poté vše smícháme dohromady a pečeme v menším…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba z kvasu

Toustový chleba z kvasu

Potřebné ingredience

30g aktivního kvasu (ideálně pšeničného), 100g hladké mouky, 70g vody, 25g cukru. Těsto: 1 vejce, 20g cukru, 300g hladké mouky, 120 - 150g mléka, 7g soli, 35g másla na kostičky

Postup přípravy

10 - 12 hodin předem připravíme kvas smícháním všech surovin (pokojová teplota). Poté přidáme zbytek ingrediencí kromě másla a uhněteme lesklé těsto. Až poté přidáme postupně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Potřebné ingredience

3 vejce, 100g cukru, 50g oleje, 60g zakysané smetany, 160g tvarohu, 100g polohrubé mouky, 60g celozrnné špaldy, 10g PP, citrónová kůra, sůl, rozinky v rumu

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme smetanu, olej, tvaroh, nakonec mouku s PP, sůl, citrón a rozinky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 40min.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Hamburgerové bulky

Hamburgerové bulky

Potřebné ingredience

Kvásek: 65g hladké mouky, 6g instantního droždí, 115h plnotučného mléka. Těsto: cca 190h vajec (3 - 4), 300g hladké mouky, 120g polohrubé mouky, 115g másla na kostičky, 20g cukru, 9g soli. Vejce na potření, sezam na posypání

Postup přípravy

Smícháme ingredience na kvásek, necháme cca 30 min. kynout. Poté přidáme vejce a dobře rozšleháme dohladka, poté přidáme zbytek ingrediencí, kromě másla a chvilku hněteme (do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka s krupicovou zavářkou

Polévka s krupicovou zavářkou

Potřebné ingredience

2 vetší mrkve, 40g másla, 70g krupice, kmín, sůl, pepř, 750g vývaru, petrželka, 1 vejce

Postup přípravy

Mrkev nakrájíme na slabé hranolky a orestujeme na 25g másla, přidáme kmín. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a chvíli vaříme. Na pánvi nasucho opražíme krupici s kmínem a solí,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Plněná sýrová placka

Plněná sýrová placka

Potřebné ingredience

100g vody, 200g mléka, 5g sušeného droždí, cukr nebo sladěnka, 410g hladké mouky, 5g oleje, 15g másla, 8g soli. Náplň: 550g směsi sýrů (zde gouda, mozzarella tvrdá i měkká, parmazán, 50g měkkého másla, 1 vejce (použít cca polovinu na náplň, polovinu na potření). Na potření: zbytek vejce, asi 3 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto a necháme 30 - 60 min. kynout. Rozdělíme na 3 části, z každé vyválíme slabou placku, na kterou naneseme náplň (smíchání všech ingrediencí) a necháme volné…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Špaldové listové těsto

Špaldové listové těsto

Potřebné ingredience

Vodánek: 420g hladké špaldové mouky, 10g soli, 210g vody, 20g másla, 2g citrónové šťávy. Máslové těsto: 250g másla, 75g hladké špaldové mouky

Postup přípravy

Na vodánek zpracujeme v robotu všechny ingredience, poté ještě dopracujeme ručně na vále. Na máslové těsto rychle smícháme máslo (ne moc měkké) a mouku - ideálně v robotu pádlem.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtový koláč bez mouky

Jogurtový koláč bez mouky

Potřebné ingredience

4 vejce, 400g tučného jogurtu, 50g škrobu, 80g cukru, citrónová kůra, 1 lžička PP

Postup přípravy

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Poté ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme jogurt, škrob a kůru. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh. Pečeme ve formě vyložené pečícím papírem na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mokrý jablečný koláč

Mokrý jablečný koláč

Potřebné ingredience

asi 6 jablek, 3 vejce, citrónová šťáva a kůra, 1/2 PP, 50g celozrnné pšeničné mouky, 50g hladké mouky, 30g rozpuštěného másla, 75g cukru, 100g mléka (lze nakombinovat s jogurtem), ev. skořice, rozinky, ořechy,...

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, zakapeme citrónovou šťávou, popřípadě přidáme skořici. Vejce vyšleháme s cukrem, poté přidáme máslo, mléko, kůru a mouku. Ručně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Luštěninová polévka

Luštěninová polévka

Potřebné ingredience

velké strakaté fazole (cca 150g), fazole adzuki (cca 300g), červená čočka (cca 100g), 1 velká mrkev, řapíkatý celer (2 - 3 řapíky), 1 velká pikantní klobása, 750 - 1000g vývaru, 1 velká lžíce rajského protlaku, 1 - 2 stroužky česneku, tymián, majoránka, čerstvá petrželka

Postup přípravy

Fazole uvaříme bez namáčení (adzuki přidáme o trochu déle než velké), ke konci osolíme. Scedíme, ale trochu vody necháme na případné doředění polévky. Kolečka klobásy orestujme,…

Zobrazit více...

Kategorie