Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Jáhlové noky

Jáhlové noky

Potřebné ingredience

300g jáhel, sůl, cca 200g pšeničné celozrnné mouky, asi 2 lžíce škrobu. Na posypání např. mletý mák, cukr, máslo, povidla.

Postup přípravy

Jáhly několikrát spaříme horkou vodou a poté uvaříme úplně doměkka ve slané vodě. Asi polovinu rozmixujeme na kaši. Necháme vychladnout. Poté smícháme se škrobem a moukou, aby…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Zapečené bramborové noky s gorgonzolou

Zapečené bramborové noky s gorgonzolou

Potřebné ingredience

bramborové noky (uvařené nastrouhané brambory, vejce, sůl, mouka), 1/2 - 3/4 brokolice, 150g gorgonzoly, sůl, pepř, 300g krůtích kousků, 1 šlehačka, hrst vlašských ořechů

Postup přípravy

Z brambor, vejce, soli a mouky vypracujeme těsto a uvaříme noky. V zapékací míse smícháme noky, šlehačku, zblanšírovanou brokolici a orestované maso (předem na chvíli naložené v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citrónová zmrzlina s limoncellem

Citrónová zmrzlina s limoncellem

Potřebné ingredience

200 - 250g citrónové šťávy (asi 5 citrónů), kůra z 1 bio citrónu, 375g polotučného mléka, 130g cukru, 200g mascarpone, 220g šlehačky, 40 - 80g limoncella

Postup přípravy

Z jednoho citrónu oloupeme škrabkou proužky kůry (jen žlutá část). V rendlíku zahřejeme mléko a cukr do rozpuštění, poté stáhneme z tepla, přidáme kůru (ideálně v čajovém sáčku),…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zepčené těstoviny s vejci a smetanou

Zepčené těstoviny s vejci a smetanou

Potřebné ingredience

350g těstovin, 1 - 2 mozzarelly, sůl, pepř, muškátový oříšek, tymián, bazalka, 4 vejce, 1 šlehačka, cca 150g vařené šunky, 50g parmazánu

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Nasypeme do pekáčku vymazaného máslem, přilijeme směs ze šlehačky, bylinek, parmazánu, soli a vajec. Přidáme šunku na kostičky a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Ořechové košíčky

Ořechové košíčky

Potřebné ingredience

100g cukru, 2 žloutky, 250g másla, citrónová kůra, vanilka, 350g pšeničné celozrnné mouky. Náplň: mleté piškoty nebo zbytky suchého cukroví, marmeláda, rum, sekané ořechy, máslo nebo zbylý krém. Marmeláda. Čokoládová poleva.

Postup přípravy

Těsto vypracujeme a necháme v lednici odpočinout. Pak upečeme košíčky, necháme vychladnout. Na náplň vše smícháme do hmoty měkké konzistence. Na dno košíčku dáme trochu marmelády,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Citrónové hvězdičky

Citrónové hvězdičky

Potřebné ingredience

100g třtinového moučkového cukru, 260g hladké mouky, 170 - 180g másla, citrónová kůra, citrónová šťáva, 2 žloutky. Poleva: citrónová šťáva, cukr moučka, ev. trochu teplé vody, posyp

Postup přípravy

Vypracujeme křehké těsto, dáme do lednice vychladit. Poté vyválíme, vykrájíme, upečeme. Vychladlérn poléváme citrónovou polevou (metličkou vymícháme citrón a cukr, ev. trochou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Škvarkové tyčky (2 plechy)

Škvarkové tyčky (2 plechy)

Potřebné ingredience

150g vody, 15g droždí, 1 lžička sladěnky, 1 a 1/2 lžičky soli, 200g hladké mouky,100g celozrnné pšeničné mouky, 60g mletých škvarků (dobře se nasekají ve foodprocesoru s přidáním mouky, ideálně, když jsou trochu zmrzlé), trochu sušeného česneku, trochu mletého kmínu

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto a necháme vykynout. Rozdělíme na cca 25 - 30 kousků, ze kterých vyválíme dlouhé tyčinky, které ukládáme na plech. Necháme ještě nakynout a pečeme ve…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkový krém

Bílkový krém

Potřebné ingredience

90g bílků, 150g cukru, 270g másla, sůl

Postup přípravy

Bílky s částí cukru vyšleháme v robotu. Ze zbytku cukru a trochy vody vyrobíme cukrový rozvar (cca 117°C), který přiléváme do šlehajícího se sněhu. Necháme lehce vychladnout a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosové laskonky

Kokosové laskonky

Potřebné ingredience

130g bílků (cca ze 4 vajec), 80g moučkového cukru, 250g cukru krupice, 180g kokosu, sůl. Náplň: griliáš (100g mandlí, 80g cukru, sůl). Krém: 65g bílků, 100 - 130g cukru, 200g másla

Postup přípravy

Bílky na korpus a sůl šleháme se 1/3 cukru krupice, poté pramínkem přiléváme svařený cukrový rozvar, který připravíme svařením zbývajícího cukru krupice s trochou vody "na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Oplatková "guma"

Oplatková "guma"

Potřebné ingredience

60g másla, 60g mouky, větší sklenice mléka, 200g másla, cukr, kakao, dortové oplatky

Postup přípravy

Uděláme jíšku, přilijeme mléko, můžeme i kakako, povaříme. Necháme vychladnout. Poté vyšleháme s cukrem a máslem.

Zobrazit více...

Kategorie