Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Margot řezy

Margot řezy

Potřebné ingredience

3 vejce, 1 sklenice cukru, 1 sklenice oleje, 3 sklenice polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 sklenice mléka, 2 čokolády Margot

Postup přípravy

Nejprve si nastrouháme čokolády na hrubém struhadle. Vyšší plech vymažeme a vysypeme (pekla jsem poloviční dávku v koláčové formě). Troubu předehřejeme.

K nastrouhaným…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Mleté maso s čočkou

Mleté maso s čočkou

Potřebné ingredience

asi 500g mletého masa (mix), 100g anglické slaniny, sůl, pepř, olej, 1 plechovka sekaných rajčat, 200g vína, 200g vývaru, 2-3 hrsti červené čočky, 2 stroužky česneku, bazalka

Postup přípravy

Na oleji orestujeme slaninu, přidáme mleté maso a opékáme, po chvíli přidáme česnek. Podlijeme vínem a necháme ho odvařit. Poté okořeníme, osolíme, přidáme bazalku a rajčata,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký strouhaný koláč

Linecký strouhaný koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 600 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 210 g moučkového cukru, 250 g Hery, 3 lž mléka, 2 vejce; Náplň: 3 tvarohy (kostky), 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 1 lžíce Solamylu, 1/2 l mléka, 1 vanilkový puding; ovoce

Postup přípravy

Těsto: Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na 2 díly a dáme asi na 2 hodiny do mrazáku.
Tvarohová náplň: Z bílků ušleháme sníh. Smícháme tvarohy, žloutky, cukr, Solamyl. Z 1/2…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kozí rohy - nejlepší na světě

Kozí rohy - nejlepší na světě

Potřebné ingredience

• 4 l vody • 1 l 8% octa • 300g pískového cukru • 150g soli • 50 tabletek sacharinu • Do sklenice na rohy: • 1 lžička oleje • 3 zrnka černého pepře • 1 zrnko nového koření • kousek bobkového listu • 1/3 lžičky hořčičného semínka

Postup přípravy

Vodu + ocet + cukr + sůl svařit Přihodit sacharin - pozor, zašumí to! Stáhnout z ohně, promíchat. Rohy naskládat do sklenice, možno překrojit, přidat co patří do sklenice a zalít…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mazlavé BROWNIES-hrnkový recept

Mazlavé BROWNIES-hrnkový recept

Potřebné ingredience

1 tabulka hořké čokolády, 1 kostka másla, 2 hrnky nejlépe přírodního cukru(stačí polovina), 4 vejce, vanilk. extrakt, 1 hrnek hladké mouky, 1/2 hrnku holands. kakaa, špekta soli

Postup přípravy

Nejprve rozpustíme máslo a v něm čokoládu. Po zchládnutí vmícháme vejce, extrakt a nakonec suché ingredience. Pečeme na 175´C 20 min, pokud chceme zachovat mazlavý vnitřek, max 30…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketový tatarák - pomazánka nejen na topinky

Cuketový tatarák - pomazánka nejen na topinky

Potřebné ingredience

2 kg cukety – nastrouhané nahrubo 4 cibule – na proužky 10 stroužků česneku – na plátky 2 lžíce olivového oleje 3 lžičky soli 3 lžíce cukru 2 lžíce octu 5 lžic worcestrové omáčky 1 lžička drceného chilli 700 ml protlaku nebo pasty - dávám 500 ml sladkého kečupu a 200 pálivého, pepř (já ho nedávám - nahrazeno pál.kečupem)

Postup přípravy

Rozehřát olej a dát opéci proužky cibule až zezlátne. Přidáme česnek, cuketu, osolíme a mícháme cca 4 minuty. Nasypat do pekáčku, přidat zbytek ingrediencí a péct na 200 C asi 40…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Tuňákové rolky

Tuňákové rolky

Potřebné ingredience

plátky z 1 menší cukety, 1 malá cuketa nastrouhaná, olivový olej, sůl, pepř, bylinky, 2 sardelky, 160g plechovka tuňáka, 1 vejce, kapary (nemusí být), hrst strouhaného parmazánu, strouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Na oleji orestujeme strouhanou cuketu se sardelkami, osolíme, opepříme a necháme trochu vychladnout. Poté přidáme tuňáka, bylinky, vejce, parmazán a zahustíme strouhankou. Směs…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Čokoládové vafle

Čokoládové vafle

Potřebné ingredience

270g hladké špaldové mouky, 80g oleje, 30g kakaa, 2 lžičky PP, 1 lžička sody, 30g cukru, sůl, 3 vejce, 500g podmáslí, sekaná čokoláda

Postup přípravy

Smícháme sypké suroviny, přidáme mokré a krátce prošleháme, nakonec zlehka vmícháme sníh a seskanou čokoládu. Upečeme vafle.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vaječné "těstoviny"

Vaječné "těstoviny"

Potřebné ingredience

1 mozzarella (125g), 5 vajec, 15g psyllia, sůl, bylinky

Postup přípravy

Vše rozmixujeme ve foodprocesoru nebo ponorným mixérem do hladké konzistence. Rozdělíme na dva plechy vyložené pečícím papírem a rozetřeme na co nejtenčí placky. Pečeme na 160 -…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Okurkový salát se zakysanou smetanou

Okurkový salát se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

1 salátová okurka, 200 g zakysané smetany, větší špetka soli, špetka pepře, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička octa

Postup přípravy

Okurku nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme ostatní přísady a zamícháme. Necháme vychladit.

Jednoduchý osvěžující salát do horkých dnů.

Dobrou chuť!

Zobrazit více...

Kategorie