Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Žabí huby

Žabí huby

Potřebné ingredience

Žabí huby: 100g pohankové mouky, 150g špaldové, 250g másla, 1 žloutek, 1lž rumu, náplň: 125g ořechů, 150g třtinového cukru(stačí polovina), 3 žloutky,1 vejce,1lž kakaa

Postup přípravy

Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka, která naplníme ořechovou náplní. Přeložíme a kraje spojíme. Pečeme na pečícím papíře. Upečené vyválíme ve vanilkovém cukru

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pohankové rohlíčky

Pohankové rohlíčky

Potřebné ingredience

Pohankové rohlíčky: 280g pohankové mouky, 200g másla, 1 van.cukr, 100g třtinového cukru moučka (stačí polovina), 120g ořechů

Postup přípravy

Vypracujeme těsto ze kterého tvoříme malé rohlíčky. Upečené vyválíme ve vanilkovém cukru

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Máslový krém

Máslový krém

Potřebné ingredience

600ml mléka, 4 lžíce hladké mouky,4 lžíce solamylu(mainezy), 180g cukru, 500g másla, rum nebo vaječný likér

Postup přípravy

Máslový krém: Uvaříme mléko s moukou, solamylem a cukrem na hustou kaši. Do vychlazeného krému zašleháme 2 kostky másla a přidáme rum na dochucení. Cukru jsem nakonec dávala víc.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Marokánky

Marokánky

Potřebné ingredience

250ml šlehačky, 20g g hladké mouky, 1 VC, 10g cukru, 320g "tuhých" ingrediencí (ořechy, kandované ovoce - citrusová kůra, třešně, sušené ovoce - meruňky, švestky, brusinky,..., semínka - slunečnice, chia, lněná,...). Čokoláda na potření.

Postup přípravy

Ve smetaně rozšleháme mouky, přidáme cukry a dáme vařit za stálého míchání do zhoustnutí. Přisypeme tuhé ingredience, zamícháme a pomocí dvou lžiček děláme na plech s pečícím…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Nejlepší kokosky

Nejlepší kokosky

Potřebné ingredience

Na tři plechy plné nejlepších kokosek potřebujete: 30 dkg cukru moučky, 3 bílky, 1 velkou lžíci 4% octa, 10 dkg mletého kokosu, 10 dkg polohrubé mouky

Postup přípravy

Postup: Z bílků vyšlehejte ukázkový sníh a v parní lázni do něj potom postupně zašlehávejte moučkový cukr. Až je směs bílá (jako snížek…), přilijte ocet a přisypte kokos. To celé…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
**Bílé vánoční koule - nepečené cukroví na poslední chvíli :-)**

**Bílé vánoční koule - nepečené cukroví na poslední…

Potřebné ingredience

*250g práškového cukru (pokud máte rádi méně sladké, uberte, koule jsou sladké dost) *100g vody* 1/2 másla* 100g strouhaného kokosu *200g sušeného tučného mléka* loupané mandle (nemusí být)* Na obalení: strouhaný kokos*

Postup přípravy

Do menšího hrnce dáme vařit cukr s vodou asi na 5min. Poté stáhneme z plamene a ihned vmícháme máslo. Dále přidáme kokos a sušené mléko. Takto připravenou hmotu dáme vychladit,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Ořechové rohlíčky s krémem a čokoládou

Ořechové rohlíčky s krémem a čokoládou

Potřebné ingredience

Na rohlíčky 4 bílky,100 g krupice cukr,200 g mletých ořechů. Na krém 300 g másla, 150 g cukr krupice, 3-4 vajíčka. Čokoláda Čokoládová poleva,100% tuk omega.

Postup přípravy

Rohlíčky
Vyšleháme bílky, zlehka do něj vmícháme pomalu cukr a na konec ořechy. Celou směs dáváme bud do cukrářského sáčku nebo zdobičky a vymačkáváme na plech s pečícím…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Medové perníčky-ihned měkké

Medové perníčky-ihned měkké

Potřebné ingredience

4 žloutky, 200 g cukr krystal, 100g 30% smetany, změklého 50 g másla /může být i třeba Hera, ale máslo je máslo :-) /, 3 lžíce medu, 1 - 2 lžičky perníkového koření, 1 vanil. pudink, 500 g hl. mouky, 1 lžička jedlé sody.

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme smetanu. Rozpustíme tuk s medem - já to dělám v hrnku normálně v mikrovlnce, přilejeme k utřené hmotě. Přidáme zbylé přísady. Pořádně propracujeme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Staročeské škvarkové pracny - ihned měkoučké

Staročeské škvarkové pracny - ihned měkoučké

Potřebné ingredience

2 žloutky, 1 vrchovatá lžička pomletého koření : nové koření,skořice,hřebíek - já dám od každého lžičku a umelu v mlýnku na kávu, 120 g cukr krupice, 250 g hladké mouky, 250 g jemně mletých škvarků, cukr moučku na obalení. Propracujeme a plníme do pracnových formiček, nebo děláme malé bochánky rovnou na pečící papír. Já osobně peču na 220 cca 5 minut - chce to vyzkoušet podle trouby, lepší jsou,když jsou upečené víc.

Postup přípravy

Propracujeme a plníme do pracnových formiček, nebo děláme malé bochánky rovnou na pečící papír, v obou případech hodně "uňahňáme"

Já osobně peču na 220 cca 5 minut …

Zobrazit více...
CUKROVÍ
IŠELSKÉ  DORTÍČKY

IŠELSKÉ DORTÍČKY

Potřebné ingredience

42 dkg hl. mouky, 14 dkg m. cukru, 28 dkg tuku, 6 dkg ořechů, 1/4 ličky skořice, trochu kakaa, citr. kůra, 1 vanilk. cukr nádivka: 10 dkg cukru, 2 žloutky, 10 dkg ml. ořechů, lžíce rybíz. zavařeniny, 2 lžičky rumu( je dost hutná)

Postup přípravy

zpracujeme těsto, necháme odpočinout, pak vyválíme placku a vykrajujeme zubatá kolečka a upečeme na 180°C. Na nádivku utřeme cukr se žloutky, poté vše ostatní. kolečka slepujeme k…

Zobrazit více...

Kategorie