Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Čili pasta

Čili pasta

Potřebné ingredience

300 ml olej repkový, 100-150 g papričky čili, 6 ks stredne veľké jablká, 500 g čerstvej kápie, 1 hrsť hrozienok , 1 PL soli, 1 PL octu

Postup přípravy

Recept mám od kamarátky a myslela som si, že som tento rok so zaváraním skončila, ale dostala som červenú papriku, tak som si spomenula na tento výborný recept.

POSTUP v…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablkové čatný s kari,zázvorem a karamelizovanou cibulkou

Jablkové čatný s kari,zázvorem a karamelizovanou…

Potřebné ingredience

1 kg jablek,300 g cibule,350 g cukru krystal,120 ml octa /v původním receptu bylo 250 ml,což by podle mě bylo příliš kyselé/,lžička soli,lžička pepře /dala jsem cayenský/rn2 bobkové listy,1-2 lžičky kari,1 lžička mletého zázvoru,olej,kdo má rád-chilli papričky,já nedávala

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibuli a zasypeme třetinou cukru.Mícháme,dokud nezkaramelizuje-trvá docela dlouho.Jakmile začne chytat sytě zlatou barvu,zalijeme octem.Přidáme oloupaná…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
BORŮVKY VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

BORŮVKY VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

Potřebné ingredience

1/3 sklenička borůvek + 1 lžíce cukru

Postup přípravy

A zavařit

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NESKUTEČNÁ BORŮVKOVÁ MARMELÁDA OD JITKY

NESKUTEČNÁ BORŮVKOVÁ MARMELÁDA OD JITKY

Potřebné ingredience

1 litr borůvek a 3 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy

Dáme na pánev a asi 10 minut vaříme. Když přejedeme po pánvi vařečkou a zůstane pěšinka, tak je hotovo. Dáme do skleniček, na 5 minut otočíme a je hotovo.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LÁK NA OKURKY

LÁK NA OKURKY

Potřebné ingredience

2,8 litru vody, 1,2 litru octa, 10 bobkového listu, 10 hřebíčků, 25 kuliček pepře, 25 kuliček nového koření, 16 dkg soli, 60 dkg cukru

Postup přípravy

Nálev povaříme 10 minut a zavařujeme 15 minut na 80 stupňů

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rebarborová marmeláda

Rebarborová marmeláda

Potřebné ingredience

1kg rebarbory, želírfix, cukr

Postup přípravy

Rebarboru oloupeme, nakrájíme na malé kousky, trochu podlijeme vodou a povaříme, mezitím jsem ji rozmixovala ponorným mixérem. Nechala jsem i kousky. Dělám marmeládu dle návodu na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rebarborový džem s pomerančem a rozinkami

Rebarborový džem s pomerančem a rozinkami

Potřebné ingredience

800 g oloupané a na kostičky nakrájené rebarbory, 100 ml vody, 300 g třtinového cukru, 100 g opraných rozinek, 1 celý pomeranč i s kůrou, 1 agar, kyselina citronová dle chuti, rum

Postup přípravy

Nakrájenou rebarboru dáme do hrnce, zasypeme cukrem, zalijeme 100 ml vody a dáme vařit. Přidáme oprané rozinky a celý nadrobno nakrájený pomeranč včetně kůry.
Vaříme na mírném…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařená dýně

Zavařená dýně

Potřebné ingredience

Dýně, cukr, kyselina citronová, hřebíček, citronka (stava z citronu) voda, ocet.

Postup přípravy

Dýni očistíme od jader a slupky, dužinu nakrájíme na kostičky, a naložíme přes noc do vody s octem. Dýni vaříme v nalevu, ale nálev na zalévání kompotu si varim zvlášť. Takže do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládaná kapie ve sladkokyselém nálevu - nálev i na nakládání hub a ostatní zeleniny

Nakládaná kapie ve sladkokyselém nálevu - nálev i na…

Potřebné ingredience

kapie, celý pepř, nové koření, bobkový list, NÁLEV: 4 litry vody, 1 litr octa, 30 dkg cukru krystal, 15 dkg soli, 50 tablet sacharinu

Postup přípravy

Nálev si udělám tak, že všechny suroviny spolu asi 5 minut povařím.
Papriky očistím, omyju a nakrájím podélně - podle velikosti papriky cca na 4 díly.
Papriky skládám do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rakytníková marmeláda

Rakytníková marmeláda

Potřebné ingredience

plody rakytníku + možné jiné plody, cukr, želírovací cukr/Gelfix

Postup přípravy

Bobule svařit- cca 5 minut , propasírovat přes síto - stačí kvedlačkou, jde to velmi dobře.\r\nKdyž chceme mít marmeládu přirozeně tužší, tak nechat tekutinu stát (aspoň hodinku)…

Zobrazit více...

Kategorie