Vaječná tlačenka
Potřebné ingredience
K přípravě potřebujeme 6vajec,1sterilovaný zeleninový salát ,,MORAVANKA"(nebo až není, tak 2nakladane okurky,1vařena mrkev,sterilovaný hrášek,paprika ),lahůdková zelena cibulka (2až 3) ,200g měkkého salámu,4lžíce majolky,1kostku masoxu.
Postup přípravy
Uvařená vejce,cibuli a salám nakrájíme na kostičky a dále přidáme cezenou zeleninu,majolku a vše promícháme.Nálev ze salátu (nebo z okurek) doplníme do 3dcl vodou.Tekutinu…
Obložená vejce
Potřebné ingredience
Vlašský salát,natvrdo uvařená vejce,majonézový přeliv,salám,okurka,rakčata
Postup přípravy
Vlašský salát- 250g vařených brambor,250g šunkového salámu,150g kyselých okurek,80g cibule,100g jablek,350g majolky,1 lžíce octa,sůl,papř,citronová šťáva,hořčice.
Brambory…
Tyčinky z listového těsta s parmezánem- rychlovka jako…
Potřebné ingredience
Balík už rozváleného listového těsta, kečup, kmín, strouhaný parmezán ev. eidam, vejce na potření.
Postup přípravy
Rozbalíme testo, půlku potřeme jemně kečupem / opravdu tence, aby nevytékal/, posypeme parmezánem
( třeba i levnější česká alternativa gran moravia, už nastrouhaná), přehneme…
SLONÍ ŽRÁDLO
Potřebné ingredience
30dkg šunkového salámu(nakrájený) , 2 lžíce oleje , 3 lžíce hořtice , 2 lžíce kečupu , 1 lžička octa , 1 lžička cukru , 3,4 kyselé okurky , 1 menší cibule , 1 malá sklenka tatarky, špetka čili koření(podle toho jak to má kdo rát ostré)
Postup přípravy
Cibulku nakrájíme na jemno,okurky buď na malé kostičky nebo na struhadle,
Na pánvičku dáme všechny přísady (olej,hořtice,kečup,ocet,cukr,okurka,cibule.)Tuto směs necháme…
Zapečené salamandry
Potřebné ingredience
Toustový chleba (veka), kabanos (nebo junior), kečup, eidam, vajíčko, oregano, bazalka
Postup přípravy
Kabanos nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s kečupem. Eidam taky nastrouháme a smícháme s vajíčkem. Můžeme přidat bazalku nebo oregano. Nic už nesolíme.
Na veku dáme…
Slaný štrůdl
Potřebné ingredience
Listové těsto, šunka, sýr, zelenina, vejce na potření.
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme, naplníme šunkou, sýrem, zeleninou, smotáme. Potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě do zlatova.
celozrné bagety
Potřebné ingredience
250ml. mléka, 2 celá vejce, 300pol.mouky, 200 celozrné pšeničné mouky, sůl, půl droždí, cca 70ml oleje
Postup přípravy
Těsto zadělám v pekárně, nechám vykynout. Pokud se Vám těsto zdá řídké (lepí se na stěny nebo na prst) přidávejte po troškách pol. mouku. Po vykynutí těsto rozdělím na 4díly z…
Moje kuřecí roládka
Potřebné ingredience
2o dkg anglické slaniny /širší plátky/ 5 kuřecích prsíček, kousek tvrdého sýra, 4 celá vejce, zeleninku jakou máte doma: paprika kapie, hrášek i mražený, kyselá okurka, žampiony, 1 párek .
Postup přípravy
Formu na srnčí hrbet vyložím pečícím papírem, vyložím anglickou a na to plátky kuřecích prsíček / já je překrojím podélně na půlku nejsou tak silné/ udělám si řidší vaječnou…
Domácí sýr lepší jak kupovaný
Potřebné ingredience
Na sýr potřebujeme 2 litry kupovaného mléka z automatu převařené mléko, necháte schladnout přidáte 2kapky syřidla určení k syření mléka. Mléko se nechá při pokojové teplotě zkysnout . Nemusí být zkyslé tak, že se odděluje syrovátka, stačí když je jen "nakyslé". Většinou stačí do druhého dne . -Po vychladnutí se slije syrovátka (nevyhazujeme - je moc dobrá na osvěžení, hlavně v létě) a sýr se nechá buď jen okapat na sítu (cedníku) nebo se přes plátno ještě trochu vymačká a je připravený k požití :o) Po vymačkání sýra dáme do misky přidáme 1 lžičku soli nebo kdo jak chce soli a důkladně promícháme dáme do proderaveného plechového hrnečku viz fotečky na sír dáme destičku co je na napařování knedlíku ten spodek je kulatej a zatěškáme sklenící ve které mám kameny a necháme 2 dny odležet v chladu hrneček musí být v náké misce aby měla kam odkapávat syrovátka.
Langoše
Potřebné ingredience
těsto:1kg hladká mouky, 2 zakysané smetany, 2 ks droždí, mléko, sůl, olej.\r\nďle chuti: česnek, sýr, tatarka, kečup,marmeláda, cukr, nutela adt..
Postup přípravy
Za sucha smícháme droždí s moukou, přidáme trošku soli, zakysanou smetanu a mléko dle potřeby. Vypracujeme tuhší těsto. Dáme do mikrotenového sáčku a do lednice alespoň na 6 hodin…