Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Potřebné ingredience

K přípravě potřebujeme 6vajec,1sterilovaný zeleninový salát ,,MORAVANKA"(nebo až není, tak 2nakladane okurky,1vařena mrkev,sterilovaný hrášek,paprika ),lahůdková zelena cibulka (2až 3) ,200g měkkého salámu,4lžíce majolky,1kostku masoxu.

Postup přípravy

Uvařená vejce,cibuli a salám nakrájíme na kostičky a dále přidáme cezenou zeleninu,majolku a vše promícháme.Nálev ze salátu (nebo z okurek) doplníme do 3dcl vodou.Tekutinu…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Obložená vejce

Obložená vejce

Potřebné ingredience

Vlašský salát,natvrdo uvařená vejce,majonézový přeliv,salám,okurka,rakčata

Postup přípravy

Vlašský salát- 250g vařených brambor,250g šunkového salámu,150g kyselých okurek,80g cibule,100g jablek,350g majolky,1 lžíce octa,sůl,papř,citronová šťáva,hořčice.
Brambory…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tyčinky z listového těsta s parmezánem- rychlovka jako blesk :-)

Tyčinky z listového těsta s parmezánem- rychlovka jako…

Potřebné ingredience

Balík už rozváleného listového těsta, kečup, kmín, strouhaný parmezán ev. eidam, vejce na potření.

Postup přípravy

Rozbalíme testo, půlku potřeme jemně kečupem / opravdu tence, aby nevytékal/, posypeme parmezánem
( třeba i levnější česká alternativa gran moravia, už nastrouhaná), přehneme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SLONÍ ŽRÁDLO

SLONÍ ŽRÁDLO

Potřebné ingredience

30dkg šunkového salámu(nakrájený) , 2 lžíce oleje , 3 lžíce hořtice , 2 lžíce kečupu , 1 lžička octa , 1 lžička cukru , 3,4 kyselé okurky , 1 menší cibule , 1 malá sklenka tatarky, špetka čili koření(podle toho jak to má kdo rát ostré)

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme na jemno,okurky buď na malé kostičky nebo na struhadle,
Na pánvičku dáme všechny přísady (olej,hořtice,kečup,ocet,cukr,okurka,cibule.)Tuto směs necháme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Zapečené salamandry

Zapečené salamandry

Potřebné ingredience

Toustový chleba (veka), kabanos (nebo junior), kečup, eidam, vajíčko, oregano, bazalka

Postup přípravy

Kabanos nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s kečupem. Eidam taky nastrouháme a smícháme s vajíčkem. Můžeme přidat bazalku nebo oregano. Nic už nesolíme.
Na veku dáme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slaný štrůdl

Slaný štrůdl

Potřebné ingredience

Listové těsto, šunka, sýr, zelenina, vejce na potření.

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme, naplníme šunkou, sýrem, zeleninou, smotáme. Potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě do zlatova.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
celozrné bagety

celozrné bagety

Potřebné ingredience

250ml. mléka, 2 celá vejce, 300pol.mouky, 200 celozrné pšeničné mouky, sůl, půl droždí, cca 70ml oleje

Postup přípravy

Těsto zadělám v pekárně, nechám vykynout. Pokud se Vám těsto zdá řídké (lepí se na stěny nebo na prst) přidávejte po troškách pol. mouku. Po vykynutí těsto rozdělím na 4díly z…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Moje kuřecí roládka

Moje kuřecí roládka

Potřebné ingredience

2o dkg anglické slaniny /širší plátky/ 5 kuřecích prsíček, kousek tvrdého sýra, 4 celá vejce, zeleninku jakou máte doma: paprika kapie, hrášek i mražený, kyselá okurka, žampiony, 1 párek .

Postup přípravy

Formu na srnčí hrbet vyložím pečícím papírem, vyložím anglickou a na to plátky kuřecích prsíček / já je překrojím podélně na půlku nejsou tak silné/ udělám si řidší vaječnou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Domácí sýr lepší jak kupovaný

Domácí sýr lepší jak kupovaný

Potřebné ingredience

Na sýr potřebujeme 2 litry kupovaného mléka z automatu převařené mléko, necháte schladnout přidáte 2kapky syřidla určení k syření mléka. Mléko se nechá při pokojové teplotě zkysnout . Nemusí být zkyslé tak, že se odděluje syrovátka, stačí když je jen "nakyslé". Většinou stačí do druhého dne . -Po vychladnutí se slije syrovátka (nevyhazujeme - je moc dobrá na osvěžení, hlavně v létě) a sýr se nechá buď jen okapat na sítu (cedníku) nebo se přes plátno ještě trochu vymačká a je připravený k požití :o) Po vymačkání sýra dáme do misky přidáme 1 lžičku soli nebo kdo jak chce soli a důkladně promícháme dáme do proderaveného plechového hrnečku viz fotečky na sír dáme destičku co je na napařování knedlíku ten spodek je kulatej a zatěškáme sklenící ve které mám kameny a necháme 2 dny odležet v chladu hrneček musí být v náké misce aby měla kam odkapávat syrovátka.

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

těsto:1kg hladká mouky, 2 zakysané smetany, 2 ks droždí, mléko, sůl, olej.\r\nďle chuti: česnek, sýr, tatarka, kečup,marmeláda, cukr, nutela adt..

Postup přípravy

Za sucha smícháme droždí s moukou, přidáme trošku soli, zakysanou smetanu a mléko dle potřeby. Vypracujeme tuhší těsto. Dáme do mikrotenového sáčku a do lednice alespoň na 6 hodin…

Zobrazit více...

Kategorie