Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
FRANKFURTSKÁ POLÉVKA

FRANKFURTSKÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

Suroviny: 5 -7 nožek párků (osvědčili se Javořické párky), 1 velká cibule, 2 lžíce sádla (já dělám na másle a je to také moc dobré, polévka je jemnější, popř. můžeme přidat pokrájenou slaninu), 4 brambory, 1 masox, mletá paprika sladká (popř. i pálivá, pokud chceme polévku pikantnější), 1 lžíce hladké mouky,sůl, pepř, petrželka (kudrnka), trochu mléka

Postup přípravy

Na sádle (másle) orestujeme najemno nakrájenou cibuli dosklovata. Potom vmícháme papriku a mouku. Vzniklou zásmažku zalijeme 1,5 - 2 litry vody, přidáme masox (já si vždy masox…

Zobrazit více...
POLÉVKY
BRAMBORAČKA

BRAMBORAČKA

Potřebné ingredience

6 menších oloupaných brambor nakrájených na větší kostky, 2 mrkve, 1 cibule, 1/2 hlavy česneku, 1/4 celeru, sušené houby předem namočené, 1 masox, pepř, kmín (špetka), hotová jíška, 1/2 sáčku majoránky

Postup přípravy

Do hrnce dáme 3l vody, brambory, oloupanou cibuli a česnek, očištěnou mrkev a celer nakrájíme na malé kostky, omyté houby, masox, pepř a kmín...to vše necháme vařit dokud nebude…

Zobrazit více...
POLÉVKY
HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY A NUDLEMI

HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY A NUDLEMI

Potřebné ingredience

hovězí maso s kostí 1 cibule, 1 hlava česneku, 1/2 menšího celeru, 2 mrkve, petrželka 2 hovězí bujóny kávová lžička podravky játrová zavářka 1/2 sáčku nudlí

Postup přípravy

Do hrnce dáme 4l studené vody, omyté maso s kostí, cibuli, všechny stroužky česneku, očištěný celer a mrkve, nasekanou petrželku, hovězí bujóny a lžičku podravky...to vše vaříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Domácí maminčina zavářka do polévky - drobení :o)

Domácí maminčina zavářka do polévky - drobení :o)

Potřebné ingredience

1/2 hrnku polohrubé mouky, 1/2 hrnku krupice, 1 domácí vajíčko, špetka soli

Postup přípravy

Do misky dáme mouku a krupici, osolíme, přidáme vajíčko.
Nejdříve mícháme vidličkou, potom rukou. Těsto musí být tvrdší a tuhé jako hrouda.
Podle potřeby přisypeme mouku.

Zobrazit více...
POLÉVKY
*´´¨¨*ČOČKOVÁ POLÉVKA*¨¨´´*

*´´¨¨*ČOČKOVÁ POLÉVKA*¨¨´´*

Potřebné ingredience

ČOČKU JÁ DÁVÁM PŮL PYTLÍKU,SŮL,MAGI KOŘENÍ,CIBULE,KLOBÁSKA NEBO MORAVSKÉ UZENÉ,MÁSLO.

Postup přípravy

ČOČKU SI NA CCA 20 MINUT NAMOČIM DO VODY PAK JÍ POŘÁDNĚ OPLÁCHNU A DÁM DO VODY ,OSOLÍM A VAŘÍM DO ZMĚKNUTÍ.
MEZI TÍM SI NA MÁSLE OSMAHNU CIBULKU NA NÍ DÁM NAKRÁJENOU KLOBÁSKU…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Drožďová polévka

Drožďová polévka

Potřebné ingredience

pórek, mrkev, droždí, libeček, ovesné vločky, zeleninový bujón, bylinky (petržel, pažitka)

Postup přípravy

Na másle krátce osmahneme nakrájený pórek a nastrouhanou mrkev, na to rozdrobíme dvě kostky droždí a mícháme, dokud se nerozpustí. Zalejeme vroucí vodou, přidáme zeleninový…

Zobrazit více...
POLÉVKY
CUKETOVO/ZELENINOVÁ KRÉMOVÁ POLIEVKA S KREVETKAMI

CUKETOVO/ZELENINOVÁ KRÉMOVÁ POLIEVKA S KREVETKAMI

Potřebné ingredience

1 cuketa, 1 zemiak, 2 mrkvy, 1 zeler /nový-malý/, cibuľa, cesnak, 2dcl slepačí vývar, kúsok masla, krevety, korenie harissa.

Postup přípravy

Cuketu umyjeme, zeleninu očistíme a všetko nakrájame na kocky. Dáme variť do vriacej vody, do ktorej pridáme korenenú morskú soľ.
Povaríme do polomäkka a zlejeme.
Vodu zo…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá porková s bramborem

Rychlá porková s bramborem

Potřebné ingredience

porek, brambory, jíška, mrkev

Postup přípravy

nakrájený porek na kolečka vaříme s bramborem a nastrouhanou mrkví. Když je vše měkké zahustíme jíškou. Sůl, bobkový list, vegeta, na hotovou polévku můžeme nasekat pažitku.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá zeleninová

Rychlá zeleninová

Potřebné ingredience

zelenina - použila jsem francouzskou zmraženou směs (má zeleninu pokrájenou na nudličky) vločky z pohanky, vejce, pažitka

Postup přípravy

Dám vařit zeleninu, přihodila jsem tedy magi zeleninový bujon - není nutný. Když je zelenina měkká do hrnečku jsem klepla vajíčko, trošku vody, špetka soli a pohankové vločky - je…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cibulová polévka

Cibulová polévka

Potřebné ingredience

4 porce: 500g cibule(dala jsem malinko méně tak 2 a půl cibule) 2lžíce másla, 1l hovězího vývaru, 1 lžíce bílého vína, sůl, pepř, muškátový oříšek podle chuti, 150g ementálu(měla jsem eidam) Osmažený chléb, rohlík, houska...

Postup přípravy

1.) nakrájeme cibuli na půlkolečka
2.) osmahneme cibuli na másle až zesklovatí
3.) přilijeme horký vývar a necháme zlehka 20 min vařit
4.) necháme chvíli vychladnout,…

Zobrazit více...

Kategorie