Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Bratislavská omáčka

Bratislavská omáčka

Potřebné ingredience

vepřové maso, smetana sladká, nebo na vaření 12% 250ml, kečup, zmrazená zelenina francouzká(mrkev, petržel, celer a porek) nebo kořenová , cukr krystal, citron, sůl,kostka masoxu(připravíme si 0,5l vývaru) mléko, máslo, cibule,koření nové celé, pepř celý, bobkový list ,kmín,koření na maso(steaky, nebo grilovací)

Postup přípravy

V hrnci(já používám tlakáč) rozehřejeme cca 100g másla ,přidáme na kolečka cibuli a dáme osmažit ze všech stran maso (maso můžeme prošpikovat) pak přisypeme sáček zeleniny,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
++++LUXUSNÍ KŘENOVÁ OMÁČKA ZA PÁR MINUT-jak ji dělám já++++++

++++LUXUSNÍ KŘENOVÁ OMÁČKA ZA PÁR MINUT-jak ji dělám…

Potřebné ingredience

máslo,3-4 lžíce mouky,šlehačka,smetana,sůl,pepř,špetka muškátu,1 malý křenex nebo ještě lépe strouhaný čerstvý křen,cukr

Postup přípravy

Z másla a mouky uděláme hustou světlou jíšku,orestujeme,zalijeme šlehačkou,dolijeme smetanou na požadované množství,osolíme,opepříme,okořeníme,přivedeme k varu,vaříme,alespoň 10…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Domáca sladko-kyslá  čili omáčka

Domáca sladko-kyslá čili omáčka

Potřebné ingredience

2 čili papričky (alebo viac),2 stručiky cesnaku,80-100 g kr.cukru,80-100 ml octu,100 ml vody

Postup přípravy

Čili papričky očistíme,zbavíme semienok ( nemusíte),nakrajame na jemno,cesnak tiež.Do hrnčeka dame vodu,cukor,ocot a premiešame ,pridame cesnak s papričkami a varíme asi 10 minut…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Výborná svíčková z plecka skoro bez práce

Výborná svíčková z plecka skoro bez práce

Potřebné ingredience

1kg plecka,dvě větší cibule,mrkev,celer,petržel,10 kuliček nového koření,5 bobkáču,slaninu,ocet,cukr,sul a špetka tymiánu.,2 smetany.,a knedlíky.

Postup přípravy

Maso si dáme do většího pekáče,přidáme očištěnou zeleninu,koření,slaninu a trochu octa. Vše zalejeme vodou aby bylo maso ponořené a nechame do druhého dne v lednici odpočinout.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuře na paprice s knedlíky z mikrovlnky

Kuře na paprice s knedlíky z mikrovlnky

Potřebné ingredience

kuře nebo jeho díly, cibule, olej, sladká paprika, sůl, smetana, hladká mouka

Postup přípravy

Na oleji zpěnit cibuli, přidat papriku, naporcované kuře, sůl a zalít vodou. Dusit pod pokličkou do měkka. Maso vytáhnou a omáčku zakvedlat smetanou s moukou. Chvíli nechat…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kedlubnovo-mrkvová omáčka

Kedlubnovo-mrkvová omáčka

Potřebné ingredience

1 kedlubna, 2 mrkve, příp. 1 červená řepa, olej, cibule, hl. mouka, mléko, smetana

Postup přípravy

Uvaříme do měkka 1 kedlubnu a 2 mrkve,můžeme přidat klidně i 1 malou červenou řepu (já vařím v papiňáku a mám to za 7 min.) , rozmixujeme a přidáme zásmažku (na oleji nebo másle…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Játrová omáčka s těstovinami

Játrová omáčka s těstovinami

Potřebné ingredience

500g Drůbeží játra (jeden balíček) 2 středně velké cibule (je to zhruba stejný poměr jako ty játra) Olivový olej Bobkový list Mletý kmín Masox Jíška knorr - tmavá

Postup přípravy

Na olivový olej si dáme cibulku kterou si orestujeme dozlatova, pak přidáme játra která jsme si nejdřív očistili. Po orestování jatýrek přidáme 4 bobkové listy a zhruba 2 lžíce…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Zeleninová omáčka na cokoliv

Zeleninová omáčka na cokoliv

Potřebné ingredience

50g cibule, 50g mrkve, 50g petržele nebo pastiňáku, 25g celeru, 70g rajského protlaku, 2x kuřecí bujón Natur od Vitany, sůl, pepř, cukr nebo umělé sladidlo, voda, troška oleje

Postup přípravy

Cibuli nakrájet nadrobno, orestovat na trošince oleje, přidat protlak, orestovat, přidat nejemno nastrouhanou zeleninu, orestovat, než začne zelenina vonět, pak zalít dvěma hrnky…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Španělský ptáček - vylítaný s jasmínovou rýží

Španělský ptáček - vylítaný s jasmínovou rýží

Potřebné ingredience

400g hovězí maso 400g cibule (2 střední) 100g slanina (libovější) 4 vařená vejce 2 drůbeží párky 4 nakládané okurky (podle toho jak jsou velké) olivový olej, hořčice plnotučná nebo dižonská (je pikantnější), jíška knorr (tmavá), hovězí bujon (může být masox)

Postup přípravy

Na olivovém ojeli orestujeme cibulku do středně zlatova. Já dávám kolik masa tak tolik cibulky. Pak přidáme slaninu. Když slanina jakoby sezlátne přidáme maso. Orestujeme,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
***RAJSKÁ OMÁČKA MOJÍ BABIČKY***

***RAJSKÁ OMÁČKA MOJÍ BABIČKY***

Potřebné ingredience

1 malá cibule,4 lžíce cukru,1 rajský protlak,1 smetana,6 kuliček nového koření,2 bobkové listy,1/2 lžičky skořice,1 hřebíček,2-3 lžíce hladké mouky,hovězí vývar,kostička bujonu,sůl a pepř,lžíce oleje

Postup přípravy

ze 4 lžic cukru udělám karamel,přileji k němu trošku vody a rozmíchám,pak vleji do kastrůlku,kde je připraveno na omáčku, v kastrůlku orestuji nakrájenou cibulku,přidám koření…

Zobrazit více...

Kategorie