OŘECHOVÉ ROHLÍČKY
Potřebné ingredience
350 g hladké mouky, 230 g moučkového cukru, 250 g tuku, 1 vejce, 100 g mletých ořechů, trocha kakaa, citronová kůra
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, vtlačujeme do formiček, upečeme na 180°C asi 15 minut.
Slepujeme krémem, konce máčíme v čokoládě.
NEJLEPŠÍ PERNÍČKY, JAKO OD BABIČKY
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 530 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 130 g másla nebo hery, 3 lžíce medu, 3 vejce, necelou lžíci sody, 1 a půl lžíce koření do perníku, 1 a půl lžíce kakaa pro barvu, kdo nechce světlé perníčky, 2 a půl lžíce rumu, špetka citronové strouhané kůry-nemusí být, špetka skořice-nemusí být, čokoládová poleva na namáčení upečených perníčků.
Postup přípravy
Na tyhle skvělé, měkké perníčky nedám dopustit - peču je každé vánoce - hlavně proto, že si na nich rodinka může smlsnout okamžitě. Po chuťové stránce jsem ještě podobné nenašla a…
ADÉLČINY BOŽSKÉ PRACNY Z TATRANEK, MARGOTKY A MÁSLA…
Potřebné ingredience
3 TATRANKY (nejlépe Pečivárne Sereď-takové ty s průhledným obalem, namíchám různé příchutě) 1 MARGOT tyčinka 36 DKG HLADKÉ MOUKY nejlépe havlíčkobrodské 17 DKG CUKR MOUČKA 1 VAJÍČKO 1 CELÉ MÁSLO 3 HŘEBÍČKY SKOŘICE MLETÁ podle chuti (nebo lžička koření medový perník KOTÁNY) pro tmavší barvu lze dát 1 lžíci KAKAA
Postup přípravy
Protože si tyto pracny všichni okamžitě zamilují a chtějí recept, zde je i pro Vás:\r\n\r\nTatranky a margotku nastrouháme na jemném struhadle, máslo na hrubším. Přidáme mouku,…
Kokosky - bez šlehání v páře a přesto vynikající
Potřebné ingredience
150 g cukru krupice, 100 g moučkového cukru, 120 g mletého kokosu, 4 bílky, lžíce citronové šťávy, 60 g prosáté strouhanky
Postup přípravy
Do bílků vsypu cukr krupici a vyšlehám v ručním šlehači až se tvoří špičky, pak lehce vmíchám prosátý cukr moučkový, kokos, strouhanku a přikapu citron ... lehce promíchám. Pomocí…
Mila kuličky
Potřebné ingredience
6 x mila oplatky,1 máslo,160 gr moučk.cukru, asi 10 lžic mletých vlašských ořechů,4 lžíce rumu
Postup přípravy
oplatky nastrouháme nejmno, s ostatními surovinami smícháme v robotu,dáme přes noc do dózy ztuhnout,pak ráno necháme trochu povolit při pokojové teplotě,lžičkou odebírám těsto a…
3 x POLEVA ČOKOLÁDOVÁ CITRONOVÁ MLÉČNÁ
Potřebné ingredience
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA 100g čokoláda na vaření 1 lžíce tuku 100% Iva, Omega... 1 lžíce oleje Vše mícháme ve vodní lázni až je poleva hladká a lesklá CITRONOVÁ POLEVA 300g cukr moučka 3 lžíce vařícího mléka 2 lžíce vymačkaného citronu MLÉČNÁ POLEVA 250gcukr moučka 5 lžic horkého mléka pár kapek citronu
VIŠŇOVÝ krém JAHODOVÝ
Potřebné ingredience
Jahodový- jahodový džus nebo šťávu z jahod povařit a zahustit pudinkem na kaši, vychladlou pak zamíchat do základu másla s cukrem, a můžete přidat i pomačkané jahůdky
Postup přípravy
Višňový jsem dělala tak , že jsem celý kompot rozvařila- samozřejmě vypeckovat pokud je máte i s peckami, a pak ponorným mixérem párkrát projet najemno nebo necháte kousky to…
CITRONOVÝ KRÉM
Potřebné ingredience
1 hrnek a trošku vody, 1/2 hrnku cukru, 2 žloutky, 3 lžíce rozehřátého másla, 1 vanilkový pudink, šťáva z citronu - podle chuti ___________________________________________________________________
Postup přípravy
ve vodě rozmíchat pudinkový prášek s cukrem a uvařit. Do hotového pudinku máslo, žloutky, kůru a šťávu z citronu.
KÁVOVÝ KRÉM S JÍŠKOU
Potřebné ingredience
50 g másla, 80 g hladké mouky, 100 g cukru, 1/4 l černé kávy, 200 g másla, 50 g cukru
Postup přípravy
50 g másla rozpustíme, odstavíme z plotny a přidáme mouku a 100g cukru. Vrátíme na plotnu a mícháme až se jíška spojí. Zalijeme kávou a vymícháme hustou kaši. Když zhoustne,…
KAKAOVÝ KRÉM S NUTELOU
Potřebné ingredience
500 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 Zlatý klas (nebo vanilkový pudink), 400 ml mléka, 30 g kakaového prášku, 200 g nutelly, 2 lžíce rumu
Postup přípravy
Z mléka a Zlatého klasu uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout. Máslo s cukrem a prosátým kakaem ušleháme do pěny. Po lžících postupně zašleháváme uvařený vychladlý Zlatý klas …