Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Křehký dort tmavý

Křehký dort tmavý

Potřebné ingredience

Linecké těsto tmavé, krém z mascarpone a šlehačky, ovoce (borůvky, víno), rafaelo, živé květiny na dozdobení Křehké linecké těsto: 260 g hladké mouky špetka soli 50 g mandlové mouky (loupané jemně mleté mandle) 200 g másla 100 g moučkového cukru 4 žloutky citronová kůra Pokud chcete těsto tmavé - přidat 2 lžíce kakaa

Postup přípravy

... recept i postup jsem našla zde: http://www.vikendovepeceni.cz/2018/03/dort-z-krehkeho-testa.html

Zobrazit více...
DORTY
Jahodový dort

Jahodový dort

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 1 lžička prášku do pečiva, 100 změklého másla, 1 vejce; Náplň: 4 žloutky, 130 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 50 g rozpuštěného másla, 500 g tvarohu v alobalu, sníh ze 4 bílků; Na ozdobu: 1 menší plechovka jahod, 1 dortové želé Dr. Oetkera (10 g) - čiré nebo červené

Postup přípravy

Těsto: Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Ze 2/3 vyválíme plát a vyplníme jím vymazané dno dortové formy. Ze zbylého těsta vytvoříme okraj asi 4 cm vysoký.

Náplň:…

Zobrazit více...
DORTY
Kakaový dort s pistáciovým krémem a jahodami

Kakaový dort s pistáciovým krémem a jahodami

Potřebné ingredience

Tento dort prodávají u nás v cukrárně za 900 Kč. Vzhledem k tomu, že na něm nevidím nic složitého, rozhodla jsem se ho upéct.

Postup přípravy

KORPUS:
Korpus jsem upekla podle tohoto oblíbeného receptu :https://www.mimibazar.cz/recept/88916/piskotovy-korpus-krehoucky-vyborny-uz-bych-nemenila
(lžíci mouky jsem…

Zobrazit více...
DORTY
Princezna Elena

Princezna Elena

Potřebné ingredience

Světlý korpus, tvaroh šlehačka jahody borůvky. K2 a WI, Váha 3,8 kg, pod sukní je burizonka.

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Špenátový dort s ovocem

Špenátový dort s ovocem

Potřebné ingredience

Zelený korpus : 5 vajec, 1/2 hrnku oleje, 120g polohrubá mouka, 120g cukr krystal , soda, ořechy, slunečnicové semínka, špenátový protlak, mandlové a rumové aroma, vanilkový cukr, citronová kůra a šťáva z jednoho citronu. Čokoládový korpus : 4 vejce, 100 g cukr, 100 g polohrubé mouky, kakao, trochu mléka Bílý krém :mascarpone, šlehačka, ztuzovač, trochu salka Čokoládový krém : zakysané smetana, nutela Čokoládová poleva : čokoláda na vaření a ztužený tuk Na ozdobu : jahody, borůvky, maliny, máta

Postup přípravy

Korpus zelený : oddělit bílek od žloutku, nejdříve vyšleháme žloutky z cukrem do pěny, přidat 5 lžiček vody. Potom přidat olej, a špenátový protlak, který nechte prvně vykapat a…

Zobrazit více...
DORTY
Dýňové potěšení _ řezy sladké

Dýňové potěšení _ řezy sladké

Potřebné ingredience

Dyne, pudink, testo...

Postup přípravy

Dyne 500 g ve vode se uvari,rozmixuje,plus cukr,vanilka,citronova stava. rnrnPudink dr otker prichut hruska s levanduli pul litru s cukrem.rnrnNa dne je testo bez vajec: rnrn z…

Zobrazit více...
DORTY
Klavír a pánský dort s doutníky

Klavír a pánský dort s doutníky

Potřebné ingredience

5 vajec,300g mouky dávám půl polohrubé a půl hladké,200 g pískového cukru,1 dcl vody,1 dcl oleje,1 prášek do pečiva,1 vanilkový cukr,citronová kůra. krém :1 a 1/2 másla,vanilkový pudink,čokoláda na vaření 250 ml mléka. 1 plechovka mandarinek,meruňkovou marmeládu.

Postup přípravy

Ušleháme sníh z bílků,potom vyšleháme žloutky s cukrem a pomalu přišlehávám vodu do pěny.Pak uberu obrátky a zašlehám olej,přidáme promíchané mouky s práškem do pečiva.
Do…

Zobrazit více...
DORTY
DORTÍK PLNĚNÝ ČOKOLÁDOVOU PĚNOU - MOUSSE

DORTÍK PLNĚNÝ ČOKOLÁDOVOU PĚNOU - MOUSSE

Potřebné ingredience

Suroviny-korpus: 120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 8 g kypřícího prášku, 2 celá vejce, 40 g slunečnicového oleje, 80 g studeného mléka. Suroviny-čokoládová pěna: 350 ml horkého mléka, 120 g krystalového cukru, 30 g kukuřičné moučky, 30 g kakaového neslazeného prášku, 100 g hrubě nasekané hořké čokolády, 250 ml smetany ke šlehání, 10 g plátkového želé a trochu studené vody na změknutí. Ostatní suroviny: 2 ks kompotované hrušky nebo zmražený lesní ovocný mix (nemusí být) na korpus, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Postup práce-čokoládový základ pro mousse:
Zahřejeme mléko a odstavíme bokem. V jiném kastrolku smícháme cukr, moučku a kakao, postupně přilijeme horké mléko, dobře vymícháme,…

Zobrazit více...
DORTY
Ombre borůvkový dort s makronkami

Ombre borůvkový dort s makronkami

Potřebné ingredience

Klasický korpus: (6 žloutků, sníh z 6 bílků, 1dcl oleje, 150g cukru, prdopeč, 200g polohrubé mouky), mascarpone krém ( 500g mascarpone, cukr dle chuti, 1smetana). Borůvkový džam, borůvky na ozdobu, borůvky na rozvar.Čokoládový krém nebo pudinkový, záleží na fantazii a chuti).

Postup přípravy

Těsto na korpus vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej a mouku s prdopečem, střídavě s bílky. Rozdělíme na polovinu a každou obarvíme dle přání (borůvky, gelové barvivo).…

Zobrazit více...
DORTY
Světlý piškotový dort s vanilkovým krémem a mléčným marcipánem

Světlý piškotový dort s vanilkovým krémem a mléčným…

Potřebné ingredience

Korpus: 10 vajec * 10 lžic cukru * 5 lžic oleje * 11 lžic polohrubé mouky * 1 lžička prášku do pečiva * kůra z citronu krém: 3 vanilkové pudinky * 750 ml mléka * 3 lžíce cukru * 3 vanilkové cukry * 1,5 másla * 180 g hery máslové (nebo stelly) * rum - meruňková marmeláda s trochou rumu a promazání - na potah marcipán bez dřiny od Zdenky R., je tady v receptech (750 g moučkového cukru* 375 g sušeného mléka * 3 lžíce kukuřičného sirupu * 1,5 lžíce mandlového aroma * 4 lžíce oleje * 4 lžíce vody)

Postup přípravy

korpus: bílky ušleháme s trochou soli téměř dotuha, zašleháme 5 lžic cukru, poté po jednom přidat žloutky a dalších 5 lžic cukru (dělám ručním šlehačem ve velké kovové míse).…

Zobrazit více...

Kategorie