Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Holštýnské řízky

Holštýnské řízky

Potřebné ingredience

Hovězí zaní,cibule,anglkická slanina,česnek,dijonská hořčice,mouka,vejce.

Postup přípravy

Hovězí plátky nklepeme,osolíme,opepříme,potřeme čenekem a dijonskou hořčicí,obalíme v mouce a ve vajíčku a dáme na rozpálenou pánvičku a necháme maso zatáhnout.Naskládáme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Kastrolková roštěná-DĚKUJI ANDREJCE

Kastrolková roštěná-DĚKUJI ANDREJCE

Potřebné ingredience

uroviny: 4 plátky hovězí roštěné 8 středně velkých brambor 250 g žampionů 150 g libovější anglické slaniny 2 cibule 3 stroužky česneku 1 masox 2 lžíce plnotučné hořčice granulovaná jíška olej sůl pepř

Postup přípravy

Postup
Plátky masa naklepeme paličkou a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na trošce oleje.
Maso vyjmeme a ve výpeku opečeme proužky slaniny…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
MEDAILONKY NA MEDU

MEDAILONKY NA MEDU

Potřebné ingredience

180 ml bílého vína 5 lžic medu trocha soli a pepře 250g hovězí svíčkové 500g zelených jablek 150ml jablečného džusu olej na pánev 1 kelímek zakysané smetany light trocha agaru

Postup přípravy

1) Víno zahřejeme, přidáme med, podle chuti sůl a pepř a krátce povaříme. Necháme zchladit. Plátky svíčkové nakrájíme na madailonky a naložíme je monimálně na hodinu do zchladlé…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková podle kluků v Akci

Svíčková podle kluků v Akci

Potřebné ingredience

hovězí, nebo vepřové maso, zelenina na svíčkovou,používám mraženou 3 pytlíky, 2 lžíce hořčice, cukr krystal 2 lžíce, sůl, celý citron, koření(bobkový list, nové koření apepř celý) vývar z kostky masoxu,smetana na vaření 250ml, nebo sladká smetana, mléko, hladá mouka,špek(na maso)

Postup přípravy

Na oleji osmažíme zeleninu, přidáme 2 lžíce cukru krystal, oloupaný na kolečka nakrájený citron, koření a přidáme 2 lžíce hořčice a přidáme prošpikované maso . Zalijeme vývarem a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
španělský ptáček

španělský ptáček

Potřebné ingredience

hovězí zadní plátky 4 ks,3 cibule,1 vajíčko n atvrdo,2 okurky zavařené,4 plátek ang.slaniny,1 párek nebo klobása,2 masox,hl.mouka 1/2 hrnku,olej,sůl,pepř,majoránka,voda,hořčice plnotučná.

Postup přípravy

maso naklepeme osolíme,opeříme a na každý plátek dáme ang.slaninu kterou potřeme hořčicí,kousek vajíčka,okurky,párku,cibulku trochu,obalíme v hladké mouce.v tlakovém hrnci na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na zázvoru a česneku-děkuji MIRČE

Hovězí na zázvoru a česneku-děkuji MIRČE

Potřebné ingredience

Suroviny: Hovězí přední, nebo kližka 800g, olej (sádlo) 3 lžíce, cibule větší 2 ks, česnek 5 větších stroužků + 1 stroužek při prováření, zázvor čerstvý kus velký asi 2cm + kousek při prováření, rajčatový protlak 3 lžíce, sojová omáčka 1 lžíce (nemusí být), sůl, pepř ml. bílý 1/2 lžičky, voda na podlití, mouka hladká na zahuštění, olej na jíšku 1 lžíce.

Postup přípravy

Postup
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky (část cibule - asi 2 lžíce - si dáme stranou) a vložíme do hrnce na horký olej. Cibuli restujeme do růžova.
Mezitím si nakrájíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Debrecínský guláš-děkuji sideře

Debrecínský guláš-děkuji sideře

Potřebné ingredience

Suroviny: 600g hovězí kližky 2 velké cibule olej, lžička sladké papriky, sůl, párek, rajče, plátek anglické slaniny

Postup přípravy

Postup
Na cibulce podusíme nakrájené maso do změknutí. Potom přidáme papriku, zaprášíme moukou, dosolíme, zasmahneme, zalijeme vodou a povaříme.
Na slanině osmažíme na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Moje slavnostní svíčková - kančí kýta na smetaně

Moje slavnostní svíčková - kančí kýta na smetaně

Potřebné ingredience

Na 1kg masa (používám kančí kýtu nebo hovězí kýtu, falešnou svíčkovou atd), 20dk vyuzené slaniny -ne anglické, jen špek, 4 velké cibule, 4 velké mrkve, 2 petržele, 1/2 bulvy celeru, 150g másla, hnědý cukr nebo bílý krystal, 1 bio citrón, vinný bílý ocet (ke kančímu používám kvalitní červené víno), sůl, mletý bílý pepř, celý černý pepř, nové koření, tymián, bobkový list, saturejka, hovězí vývar, 1 lžička dobré dijonské hořčice, hladká mouka, smetana.

Postup přípravy

1) Maso prošpikujeme slaninou, kterou jsme dali před tím na chvíli do mrazáku aby ztuhla. Popřípadě maso svážeme provázkem, abychom ho měli v celku, takový bobík - nesolíme, pouze…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pečený hovězí vysoký roštěnec

Pečený hovězí vysoký roštěnec

Potřebné ingredience

•2 kg hovězího vysokého roštěnce (entrecote) •3 stroužky česneku •rozmarýn •tymián •červené víno •2 lžíce nakrájené šalotky •máslo •sůl •pepř

Postup přípravy

Maso svážeme provázkem do úhledného tvaru, osolíme a opepříme, opečeme na pánvi ze všech stran společně s bylinkami a česnekem a vložíme do pekáče. Do výpeku přidáme víno,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí steak s rozmarýnem na fazolkách

Hovězí steak s rozmarýnem na fazolkách

Potřebné ingredience

kvalitní, uleželá hovězí roštěná, fazolky, žampiony, sůl, pepř, čerstvý rozmarýn, olivový olej

Postup přípravy

Na neděli jsem chtěla připravit tomu svému kus pořádného masa. U řezníka jsem si vybrala půl kila pěkně proležené roštěné z býka (pokud máte přístup k některému z jihoamerických…

Zobrazit více...

Kategorie