Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Gulášek trochu jinak

Gulášek trochu jinak

Potřebné ingredience

trocha obměna klasiky.-) 0,5kg hovězího zadního či vepřové plece,2cibule, 2papriky slovenské, 1 plechoovka žampionů, sůl, pepř, sladká paprika, kmín, sojovka na zahuštění amerika

Postup přípravy

Cibuli si osmahneme na tuku-krájela jsem na půlkolečka, maso nakrájíme na menšé kousky-kvůli dětem,zlehka osolíme, opepříme.Osmahneme spolu s kmínem, poté přidáme 2lžíce sladké…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
TAŤKOVI ITALSKÉ  SÝROVÉ PTÁČKY...

TAŤKOVI ITALSKÉ SÝROVÉ PTÁČKY...

Potřebné ingredience

hovězí maso,cibule,uvařená vejce,plátky aidamu,anglická slanina,francouzská hořčice,sůl,pepř a boloňská hotová omáčka na špagety.

Postup přípravy

maso osolíme,opepříme,potřeme hořčicí,přidáme vajíčko,na každé maso plátek sýra,plátek anglické,zabalíme.
na cibulce ptáčky prudce opečeme,přidáme celou boloňskou omáčku…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš s vychytávkou

Hovězí guláš s vychytávkou

Potřebné ingredience

sádlo,hovězí kližka, cibule, mletá paprika,sůl, chleba, majoránka, kůže ze slaniny, hovězí bujon a kečup(nemusí být).

Postup přípravy

V hrnci rozpálím sádlo, přidám nakrájenou cibuli, orestuji dozlatova. Stáhnu plamen a na cibuli hodím cca 1 lžíci papriky, zamíchám aby paprika pustila barvu (pozor - nespálit,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí roláda na zelenině

Hovězí roláda na zelenině

Potřebné ingredience

Hovězí zadní (kýta), hořčice, anglická slanina nebo šunka, vajíčka, hrášek, kukuřice, žampiony (čerstvé nebo sterilované), párky, sůl, pepř, koření dle vlastního vkusu (na divočinu, adžika, staročeské...), mrkev, jarní cibulka. Množství odhaduji až během vaření, takže nemůžu napsat přesně.

Postup přípravy

Z masa si nožem nachystáme větší plát, osolíme a opepříme z obou stran.
Z vajíček, hrášku, kukuřice a žampionů si umícháme smaženici.
Z jendé strany maso potřeme hořčicí,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Mrkvový guláš

Mrkvový guláš

Potřebné ingredience

2 lžíce oleje 1 kg hovězího masa 1 cibule 10 mrkví 2 lžíce hladké mouky 500 ml tmavého či světlého piva 1 kostka masoxu 3 bobkové listy 1 snítka tymiánu sůl, pepř a cukr

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 160 stupnů, olej rozpálíme v kastrolu a opečeme ze všech stran maso nakrájené na větší kousky, poté maso vyjmeme a v kastrolu opečeme cibuli (na větší…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Gulášek

Gulášek

Potřebné ingredience

1 kg hovězího - nejlépe dobré kližky, 1 kg cibule, 3 x stroužek česneku, sůl, masox, feferonka, majoránka, sladká paprika, trochu mletého kmínu, krajíc chleba, sádlo nebo olej. POZOR - na kližku si dávejte při koupi pozor - stalo se mi, když je pěkně zabalená v igelitu na špalíček, že do ní zabalí přední maso a to je tedy umění uvařit.

Postup přípravy

Na omastku osmahnu nakrájenou na kostičky cibulku až je hodně sklovatá přidám nasekanou feferonku - množství kdo jak má rád nebo může - a nasekaný česnek, ještě dodělám, aby…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
  ze zeli a mrkve,vyborneeeeee

ze zeli a mrkve,vyborneeeeee

Potřebné ingredience

cibuli,300-400 g hoveziho masa na kosticky,tri stredni mrkve,sul,pepr,cervena paprika sladka,zeli

Postup přípravy

osmazime na panvi nebo v hrnci maso na kosticky,az pusti stavu pridame cibuli,orestujeme,pridame cervenou papriku,sul pepr,pridame vodu,nakrajene zeli na kosticky,a nastrouhanou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková

Svíčková

Potřebné ingredience

Hovězí kýta, mrkev, celer, petržel, bobkový list, nové koření, sůl, magi, citronka

Postup přípravy

Dneska máme svíčkovou.. .a jak ji děláte vy?

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
AZU PO TATARSKU

AZU PO TATARSKU

Potřebné ingredience

400g hovězího zadního masa, 140g cibule, 60g oleje nebo rostlinného tuku, 20g hladké mouky, 1 malý rajský protlak, 120g sterilovaných okurek bez nálevu, bobkový list, 240g vývaru, sůl, pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a společně s cibulí nakrájenou na kolečka opečeme na tuku, potom zaprášíme moukou, krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
JIHOFRANCOUZSKÉ BIFTEKY

JIHOFRANCOUZSKÉ BIFTEKY

Potřebné ingredience

2 středně velké cibule,1/2 kila brambor,máslo nebo jiný tuk,kmín,4 plátky roštěné,masox.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno,brambory omyjeme a oloupeme.Do pekáče vytřeného máslem pokládáme brambory nakrájené na plátky (asi polovinu) -nesolíme!!! ,okmínujeme a přidáme polovinu…

Zobrazit více...

Kategorie