Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Hovězí guláš s vychytávkou

0.0
Hovězí guláš s vychytávkou

Potřebné ingredience

sádlo,hovězí kližka, cibule, mletá paprika,sůl, chleba, majoránka, kůže ze slaniny, hovězí bujon a kečup(nemusí být).

Postup přípravy

V hrnci rozpálím sádlo, přidám nakrájenou cibuli, orestuji dozlatova. Stáhnu plamen a na cibuli hodím cca 1 lžíci papriky, zamíchám aby paprika pustila barvu (pozor - nespálit, jinak vám paprika zhořkne) a přidám maso nakrájené na kostky, osolím. Opékám ho a míchám, dokud nepustí hodně šťávy - nebojte se toho. Až se mi zdá, že už se šťáva spíše redukuje, podleji vodou nebo vývarem a dusím. A teď malá vychytávka, kterou mám od mojí mamky. Přihodíte kůži ze slaniny. My kupujeme oravskou slaninu vcelku a kůži vždy seříznu a šupnu do mrazáku. Používám ji i do roštěněk, krásně ovoní omáčku.... Dusíme, až se šťáva zredukuje a je jí tam málo. Znovu podleji, aby maso skoro nevykukovalo. Dusím a podlévám dokud není maso měkké. Pak vytáhnu kůži (já ji vyhazuji, ale pokud někomu zachutná, může ji sníst), ochutnám. Pokud se mi zdá guláš slabý, přidám bujon příp. lžíci kečupu a ještě chvíli vařím. Zahustím chlebem - vydlabu střídku, rozdobím ji do guláše a nechám rozvařit. Nakonec do horkého guláše přidám majoránku a odstavím.
Manže můj gulášek nazval luxusním a to je pěrný frfla...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie