Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
roštěnky s tatarkou

roštěnky s tatarkou

Potřebné ingredience

4 plátky roštěnky (jiné hovězí bývá suché), 2 cibule, sladká paprika, sůl. tatarka a brambory jako příloha

Postup přípravy

maso naklepeme, osolíme a posypeme sladkou paprikou. na oleji zpěníme cibuli dozlatova (dost cibule - nešetřit, udělá to skvělý sos) a přidáme roštěnky. opečeme z obou stran, aby…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
BIFTEK ( VAŘIL MANŽEL)

BIFTEK ( VAŘIL MANŽEL)

Potřebné ingredience

800g hovězí,lžička soli,pepř drcený,olivový olej,olej na smažení,zelenina na oblohu,vejce,hranolky

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na 1 cm špalíky,otevřenou dlaní naklepeme osolíme,popepříme vtlačíme do masa,potřeme olivovým olejem a dáme na 1 hodinu odležet do lednice.Na rozpáleném tuku…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
RAJSKÁ OMÁČKA !!!

RAJSKÁ OMÁČKA !!!

Potřebné ingredience

3/4hovězí.1 kg rajčat,1 cibule,máslo,vývar z masa,(může být i z masoxu) hladká mouka,1 smetana šlehačka,,cukr,citronová štáva,5 kuliček pepře,3 kuličky nového koření,sůl....

Postup přípravy

Ve vodě uvaříme maso,,,,,potom ho vindáme na másle osmahneme cibuli spolu s kořením,zaprášíme moukou,přidáme pokrájená rajčata chvíli dusíme...zalijeme vývarem z masa a vaříme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
BIFTEK S HRANOLKY !!!!

BIFTEK S HRANOLKY !!!!

Potřebné ingredience

3/4 hovězí maso,1 šlehačka.pepř.worčestrová omáčka,sůl,

Postup přípravy

Plátky hovězího masa jemně nakrájíme a naklepeme,osolíme a zakápneme olivovím olejem,a worčestrovou omáčkou....necháme vlednici odležet asi 1 hodinu...Naložené maso sprudka…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ OMÁČKA !!!!!

HOVĚZÍ OMÁČKA !!!!!

Potřebné ingredience

500 g hovězí maso přední,pepř,1 kostka masox,1 lžíčka paprika sladká,2 větší cibule, 1 hrníček hub,

Postup přípravy

Cibuli do zlatova osmažíme na tuku,posypeme červenou paprikou.Nakrájené maso necháme na cibuli pořádně ze všech stran ovařit,,aby pustilo štávu.Lechce podlijeme vodou promícháme a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ PO BULHARSKU

HOVĚZÍ PO BULHARSKU

Potřebné ingredience

½ kg hovězího masa (nejlepší roštěná nebo libové plátky), asi 8 paprik, asi 6 rajčat, 1 velká cibule, 8 stroužků česneku (dle chuti), pepř, sůl, 1 masox, anglická slanina (10 – 15 dkg), sádlo

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na sádle zpěníme cibuli a nakrájenou slaninu, přidáme pokrájené papriky na nudličky a nakrájená rajčata(předem je spaříme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ PEČENÉ NA RAJČATECH

HOVĚZÍ PEČENÉ NA RAJČATECH

Potřebné ingredience

HOVĚZÍ MASO; RAJČATA; CIBULE; HRÁŠEK ; KOŘENÍ - ROZMARÝN, BAZALKA; MASOX

Postup přípravy

JÁ JSEM MASO, RAJČATA A CIBULY SI PĚKNĚ NAKRÁJELA. DO SKLENĚNÉ ZAPÉKACÍ MÍSY JSEM DALA NAKRÁJENOU CIBULY, PAK PŮLU NAKRÁJENÝCH RAJČAT, POSYPALA JSEM BAZALKOU A ROZMARÝNEM, NATO…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
hovězí na houbách

hovězí na houbách

Potřebné ingredience

600 g hovězího masa, 150 g hub (nejlépe hříbky)-sušených asi 2 hrsti, 1 cibule, 1 červená paprika, malá konzerva hrášku, malá konzerva kukuřice, sterilované žampiony, sůl, pepř,worcester. sojová omáčka, trochu sádla.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na sádle zesklovatět, přidáme na nudličky pokrájené maso a osmahneme. Osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem, přidáme houby, zalijeme vodou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Tatarák z hovězího masa

Tatarák z hovězího masa

Potřebné ingredience

Dělám většinou od oka. Pravá svíčková, 1 cibulka (nakrájená na jemno), lžíce plnotučné hořčice, lžíce kremžské hořčice, lžička sladké papriky, lžíce kečupu, lžíce worchesterové omáčky, jeden žloutek, sůl, pepř, já dávám ještě česnek ale stačí sním potom potřít topinku.

Postup přípravy

Maso rozmixujeme v mixéru,pokud máte rádi opravdu jemný tatarák, můžete maso naškrábat nožem.
Maso dáme do misky a přidáme všechny ingredience a dáme vychladit.
Potom…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovezí jazyk na žampionech

Hovezí jazyk na žampionech

Potřebné ingredience

1 hovezí jazyk,1 Halali(malá sklenička),bobkový list(2 listečky),nový koření(3 kuličky),masox,smetana a 1/2kg.žampiony.

Postup přípravy

Jazyk dáme vařit v papinjaku na1 1/2hod. s halali,nové koření,bobkovy list a masox.Po uvařeni jazyk sloupneme a nakrajíme na platky.Vývar přecedime.Žampiony lehce osmažime na…

Zobrazit více...

Kategorie