LIPTOVSKE PIROHY
Potřebné ingredience
CESTO podla gupky:4 rožky,mlieko,polohruba muka,1 vajce,sol PLNKA: uvarene a popučene zemiaky,bryndza POSYPKA:bryndza,pažitka,slaninka,maslo
Postup přípravy
Na tomto recepte som zmenila prave zemiakove cesto za toto fantasticke a rychle od gupky,pretoze chuti rovnako dobre ako prave ale je s nim menej roboty..ale kto nerad…
Třesené brambory
Potřebné ingredience
brambory, olej, koření dle chuti
Postup přípravy
Není to nic světoborného ale je to ňamka. Brambory buď oloupeme nebo pořádně umyjeme ( podle stavu slupky) a nakrájíme na cca 1 cm silná kolečka. Vložíme do misky s víčkem,…
@ Babicovy dobroty @ Bramborový tatarák, Sýrová roláda@
Potřebné ingredience
Vše v postupu.
Postup přípravy
Bramborový tatarák
6 středně velkých brambor
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
5 lžic kečupu
2 lžíce worchesteru
sůl, kmín
@ Babicovy dobroty @ Bramborové placky po švýcarsku@
Potřebné ingredience
9 brambor 2 cibule 6 plátků slaniny 2 lžičky másla kmín, olej, sůl strouhaná pikantní mozzarella, čedar 2 plátky šunky, rukola cherry rajčátka sýr primátor, řeřicha
Postup přípravy
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle, osolíme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a kmín. Na pánvi rozpálíme slaninu nakrájenou na nudličky a přidáme máslo. Dále na pánev…
@ Babicovy dobroty @ Rajčata v sýrovém kabátku@
Potřebné ingredience
rajčata majonéza light hrst čerstvé bazalky 2 vejce 3 lžíce hladké mouky 3 lžíce strouhanky 150 g strouhaného 30% eidamu olej na smažení parmazán sůl
Postup přípravy
Rajčata nakrájíme na plátky o tloušťce cca 1 cm. Nasekanou bazalku smícháme se strouhankou a strouhaným sýrem. Rajčata obalíme v hladké mouce, vejci, strouhance a smažíme…
Smažený sýr se šunkou
Potřebné ingredience
slabé plátky sýra slabé plátky šunky strouhanka, vejce, mouka, sůl
Postup přípravy
Vždy spojíme plátek sýra s plátkem šunky a takhle klademe dokud dole a nahoře není plátek sýra. hodně přitiskneme. Pak obalíme klasicky v trojobalu a smažíme.
Příloha:…
ZAPEČENÁ BROKOLICE S NIVOU
Potřebné ingredience
BROKOLICE, SMETANA,, NIVA , BRAMBORY
Postup přípravy
BRAMBORY OLOUPEME, BROKOLICI SPAŘÍME, A PROKLÁDÁME S NIVOU NAKONEC ZALIJEME SMETANOU A DO RŮŽOVA PEČEME. JE TO MNAMKA.
Květákové karboše se zeleninovým salátem
Potřebné ingredience
menší květák, menší brokolice (nemusí být), větší cibule, hrášek, 3 vejce, strouhanka (cca 4 až 5 vrchovatých lžic), sůl, kostka zeleninového bujonu (používám Vitanu bez glutamátu), strouhanka na obalení, olej na smažení.
Postup přípravy
1. nakrájet cibuli na drobno, květák posekat na menší kousky, stejně tak brokolici pokud dáváme
2. v kastrole rozpustit kousek másla a osmažit na něm cibulku, pak přidat květák…
Zlatavé pirohy s brynzovou plnkou
Potřebné ingredience
Těsto:1 větší brambora vař.ve slupce,1 vejce,špetka soli,asi 20dkg hl.mouky(záleží na velikosti brambory a vejce) Plnka:2 brambory(uvařené bez šlupky),150 g brynzy,lžíce másla,sůl a pepř dle chuti slanina nebo cibule
Postup přípravy
Bramboru nastrouháme na jemno a přidáme zbývající suroviny(pokud je těsto řídké,tak přisypeme mouku,pokud husté-přilijeme trochu mléka).Z těsta vyválíme placku asi 3mm silnou…
Vyprážaný syr /nápad od kamarátky/
Potřebné ingredience
Syr eidam,vajcia,hladká múka,mlieko strúhanka,kyslá smotana,olej na vyprážanie.Ako prílohu môžme dať hranolky,varené zemiaky,pečené zemiaky...Jasné tatárka nesmie chýbať...a zeleninková ozdoba...tiež by nemala!
Postup přípravy
Z mlieka,múky,strúhanky a 1PL kyslej smotany zarobíme cestíčko....nie moc riekde,skôr hustejšie.Dáme viac strúhanky,ako múky cca1:2.Syr riadne pováľame v mase,dáme vyprážať.