Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Květákové karboše se zeleninovým salátem

0.0
Květákové karboše se zeleninovým salátem

Potřebné ingredience

menší květák, menší brokolice (nemusí být), větší cibule, hrášek, 3 vejce, strouhanka (cca 4 až 5 vrchovatých lžic), sůl, kostka zeleninového bujonu (používám Vitanu bez glutamátu), strouhanka na obalení, olej na smažení.

Postup přípravy

1. nakrájet cibuli na drobno, květák posekat na menší kousky, stejně tak brokolici pokud dáváme
2. v kastrole rozpustit kousek másla a osmažit na něm cibulku, pak přidat květák a brokolici, trochu opéct a podlít vroucí vodou, cca 1/4 litru, ne víc, aby se voda vydusila
3. přidat bujon, osolit a dusit pod pokličkou do měkka (cca 15 minut)
4. na konci přidat hrášek, zamíchat a vypnout plamen, necháme chvilku vystydnout
5. rozmačkat jako když děláme bramborovou kaši, přidat 2 vejce a strouhanku až vznikne karbanátková hmota
6. tvořit placičky, obalit ve strouhance a osmažit.
Přílohu jsem měla salát z čínského zelí s jablíčky v česnekovém dresingu, mám v receptech, je to výbroné lehké jídlo, dobrou chuť :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evelyn123 29. 6. 2009, 18:24
Hezký večer, Pavli, tak konečně dnes jsem udělala ten Váš salát z čínského zelí + rajčata + červenou papriku (co bylo doma) Skutečně mi moc chutnal. K obědu byl teda s normálním karbanátkem z mletého masa, ale jinak k tomu už nic. Teď večer jsem ho dorazila a snad byl ještě lepší, vše se ještě víc prolnulo a zkřehlo. Tak díky Vám, mě by to takhle připravit nenapadlo (smich) (L) (F) (hello)
Pája22 30. 6. 2009, 19:28
@Evelyn123 Evi to jsem ráda, že vám tak chutnalo, příště tam dejte určitě i to jablíčko, je to super s tím česnekem (Y) (Y) (Y) mě ho kdysi naučila švagrová z Německa a od té doby čínské zelí jinak nedělám, jen jsem si ho malinko vylepšila :-$ :-$
Evelyn123 2. 7. 2009, 10:23
@Pája22 Aha, Pavli, tak to já salát udělala jen tak co doma bylo a hlavně s tím česnekem, jak máte u těch květákových karbošů. Už jsem si však ten Váš originální našla u Vás v receptech a jablíčka tam dám. A goldeny mám já vůbec nejradši, tak to bude dobrůtka (jidlo) (hello) (F)
Evelyn123 23. 6. 2009, 16:34
Pavli, už jsem si dala do oblíbených. S tím salátem z čínského zelí to je dietka a hlavně to zasytí. Já jsem dnes z čínského udělala "teplé" :-) zelí a k tomu jen brambory. To já můžu a včera bylo masa dost, tak teď delší dobu žádné nebude ;-), díky za recept (hello) (F) (F) (F)
Pája22 23. 6. 2009, 16:57
@Evelyn123 Evi tenhle salátek s těma jablíčkama je u nás absolutní favorit, v kombinaci s tím česnekovým dresingem je naprosto super (Y) (Y) (Y) a ty karboše k tomu byly moc dobrý, tak ať vám chutná (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie