Pěnová bábovka
Potřebné ingredience
5 vajec, 250 g cukru krupice, 8 PL oleje, 8 PL vody, 200 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudinkový prášek, ½ prášku do pečiva, 1 PL kakaa. Dále: máslo a strouhanka na vymazání formy.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, ke konci šlehání pomalu přiléváme olej a vodu. Vmícháme prosátou směs suchých surovin. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu,…
Cheesecake s karamelovým pudinkem
Potřebné ingredience
Korpus: 140 g máslových sušenek, 80 g másla. Pudink: 400 ml mléka, 1 karamelový pudinkový prášek, 2 PL cukru. Krém: 250 g mascarpone, 250 g tučného tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 150 g cukru moučka, 1 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 2 PL hladké mouky. Poleva: 100 ml smetany 33%, 130 g hořké čokolády. Dále: 9 sušenek Lotusek.
Postup přípravy
Nadrcené máslové sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a namačkáme je do dortové formy průměr 24 cm s pečícím papírem na dně i na bocích. Zapečeme na 170°C 10 minut.
Uvaříme…
Makovec s jogurtem
Potřebné ingredience
Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1,5 hrnku cukru krupice, 1/3 hrnku máku, 3 vejce, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek mléka. Krém: 400 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, broskvová marmeláda dle chuti (dala jsem 2/3 skleničky), 4 želatinové plátky.
Postup přípravy
Suroviny na korpus krátce prošleháme, nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 190°C upečeme (asi 30 minut). Necháme vychladnout.
Želatinu…
Jablkový koláč s ořechy
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 g másla, 30 g sádla, 2 žloutky, 2 PL smetany, 1 PL rumu. Náplň: 500 g nakrájených jablek, hrst rozinek, 100 g nastrouhaných ořechů, cukr dle chuti, skořice. Dále: 1 žloutek s kapkou mléka.
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v chladu. Polovinu těsta rozválíme na menší plech, posypeme plátky jablek, pocukrujeme, přidáme rozinky,…
Chlebíček s čokoládou a ořechy
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 100 g cukru krupice, 50 ml oleje, 150 ml mléka, 240 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 50 g strouhaných ořechů, 40 g strouhané čokolády. Dále: 60 g hořké čokolády, 1 lžička kokosového oleje, trochu sekaných ořechů.
Postup přípravy
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáváme olej, mléko a mouku s práškem. Vmícháme ořechy a čokoládu. Těsto nalijeme do připravené formy na biskupský chlebíček (dávám na vymazané…
Ostružinový nepečený dort
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g máslových sušenek nebo piškotů, 115 g másla. Krém: 200 g zakysané smetany, 250 g vaničkového tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 250 g ostružin, 100 g cukru krupice, 5 želatinových plátků. Dále: 1 čiré dortové želé.
Postup přípravy
Do dortové formy průměr 24 cm přivřeme pečící papír a papírem vyložíme i boky. Rozdrcené sušenky promícháme s rozpuštěným máslem a lehce utlačíme do formy, dáme na chvíli do…
Malinové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 2 PL oleje, 120 g polohrubé mouky. Krém: 200 g zakysané smetany, 500 g tvarohu ve vaničce, 2 vrchovaté PL cukru moučka, 5 želatinových plátků, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 250 g malin.
Postup přípravy
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme. Po odstranění papíru vrátíme…
Dvojbarevné kokosové kuličky
Potřebné ingredience
Bílá kulička: 50 g másla, 50 g cukru moučka, 50 g strouhaného kokosu, lžička vanilkového extraktu. Tmavá vrstva: 200 g máslových sušenek, 100 g vlašských ořechů, 120 g cukru moučka, 50 g kakaa, 3 PL rumu, vařená černá káva. Dále: kokos na obalení.
Postup přípravy
Utřeme máslo s cukrem, přidáme kokos a extrakt. Z hmoty uděláme 20-22 malých kuliček a dáme je zmrazit. Sušenky i ořechy nastrouháme, přidáme cukr, kakao, rum a tolik vařené kávy,…
Kokosový cheesecake s kuličkami
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g máslových sušenek, 100 g másla, 30 g cukru moučka, špetka soli, 60 g strouhaného kokosu. Náplň: 4 vejce, 800 g čerstvého sýru, 110 g cukru krupice, 30 g hladké mouky, 50 g kokosu, 1 lžičku vanilkového extraktu a 200 g kokosového mléka. Dále: 70 g strouhaného kokosu, 75 g slazeného kondenzovaného mléka (v tubě), kokos na obalení kuliček.
Postup přípravy
Nastrouhané sušenky spojíme s rozpuštěným máslem, cukrem, solí a na sucho v pánvi opraženým kokosem. Do dortové formy 24 cm s pečícím papírem na dně lžící natlačíme sušenkovou…
Plněné perníčky
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g žitné celozrnné hladké mouky, 200 g špaldové celozrnné mouky, 120 g cukru moučka, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, směs: 2 vejce, 3 PL tekutého medu, 100 g rozpuštěného másla. Dále: povidla, 200 g hořké čokolády, kousek 100 % tuku.
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout. Těsto rozválíme na 1/2 cm plát, vykrájíme kolečka, naplníme povidly, přiložíme další vykrojený kousek, přitlačíme a znovu…