Rybízový mřížkový koláč
Potřebné ingredience
Recept je ze stránek Pečení je radost. Těsto: 200 g Hery, 200 g krupicového cukru, 2 vejce, 230 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 25 g solamylu, kůra z 1/2 citrónu. Náplň: 300 g rybízu, 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce pudinkového prášku, 2 lžíce rumu, 1 lžička citrónové kůry.
Postup přípravy
Změklou Heru nakrájíme na kousky a utřeme ji s cukrem do pěny. Postupně do ní zašleháme vejce a citrónovou kůru. Nakonec do toho zlehka vmícháme prosátou mouku smíchanou s…
Malinové tiramisu s čokoládovým korpusem
Potřebné ingredience
Recept je z Pečení je radost. Těsto: 4 vejce, 160 g krupicového cukru, 150 g hladké mouky, 50 g čokolády na vaření. Náplň: 300 g čerstvých malin, 250 ml smetany ke šlehání, 200 g mascarpone (já ho nesehnala, dala jsem pomazánkové máslo), 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 plátky želatiny, 50 ml mandlového likéru (nemám, dala jsem rum). Zdobení: 50 g kakaa.
Postup přípravy
Z bílků a poloviny cukru vyšleháme sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem vyšleháme do pěny, obě hmoty spojíme, vmícháme rozpuštěnou vlažnou čokoládu, nakonec zlehka zapracujeme…
Tvarohové řezy s mandarinkami a mákem
Potřebné ingredience
Těsto: 400 g hladké mouky, 125 g cukru moučka, 250 g Hery, 3 vejce. Tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 100 g cukru krupice, 2 vanilkové cukry, 2 vejce. Maková náplň: 300 ml mléka, 120 g cukru krupice, 2 vanilkové cukry, 300 g mletého máku, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička skořice. Dále: 2 mandarinkové kompoty. Drobenka: 70 g hrubé mouky, 70 g cukru krupice, 70 g Hery.
Postup přípravy
Na vále vypracujeme hladké těsto a necháme ho 30 minut v chladu odpočinout. Mezi tím si připravíme náplně. Všechny suroviny na tvarohovou náplň zamícháme. Na makovou náplň svaříme…
Dortík jahůdkový
Potřebné ingredience
Na korpus: 3 vejce, 75 g cukru krupice, 1/2 vanilkového cukru, 100 g hladké mouky. Na náplň: 250 g jahod, 50 g cukru, 1 vanilkový cukr, šťáva z 1/2 citrónu, 250 g bílého smetanového jogurtu, 125 ml smetany ke šlehání, 6 plátků želatiny. Dále marmeláda a lesní jahůdky.
Postup přípravy
Žloutky s cukry vyšleháme do pěny, z bílků ušleháme sníh, obě hmoty smícháme, vmícháme prosátou mouku, upečeme ve vymazané a vysypané dortové formě v předehřáté troubě na 180°C…
Řezy jako peříčko
Potřebné ingredience
Piškot: 4 vejce, 70 g polohrubé mouky (4 PL) , 70 g cukru moučka (4 PL). Krém: 1 Rama cremefine na šlehání (nebo jiná šlehačka), 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 5 cl vaječného koňaku (nemusí být). Dále: 60 g čokolády na vaření.
Postup přípravy
Piškot: Vyšleháme tuhý sníh z bílků, přišleháme žloutky, po troškách vmícháme směs z mouky a cukru. Na plechu 30 x 40 cm s vymazaným pečícím papírem upečeme při 180°C 10 minut.…
Fazolové tousty - skvělá lehká večeře
Potřebné ingredience
Recept je z časopisu Nejlepší recepty. Je jednoduchý, rychlý a přitom je to úžasná kombinace chutí. Potřebujeme toustový chléb, konzervu fazolí v chilli omáčce, kremžskou hořčici, zakysanou smetanu a eidam.
Postup přípravy
Fazole prohřejeme v kastrůlku a vmícháme do nich 2 - 3 lžičky kremžské hořčice. Sýr si nastrouháme nahrubo. Toustový chléb opečeme v topinkovači. Na teplý plátek chleba naložíme…
Tvarohovo-pudinkový koláč s višněmi
Potřebné ingredience
Na těsto: 200 g hladké mouky, 80 g tuku (Zlatá Haná), 70 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 vejce....Na náplň: 500 g tvarohu, 200 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek Dr. Oetker, 100 ml oleje, 4 PL rumu, 2 vejce, 250 ml mléka........Já dala 10 dkg vypeckovaných kompotovaných višní.
Postup přípravy
Na vále vypracujeme těsto, namačkáme ho do vymazané dortové formy a vytlačíme 3 cm vysoké okraje. Náplň vymícháme do hladké hmoty (já použila šlehač, aby to bylo rychlejší, ale…
Jednoduché řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
Potřebné ingredience
Korpus je hrnková buchta, dále libovolné ovoce (zde rozmražené jahody a 1 mandarinkový kompot), 750 ml mléka, 2 vanilkové pudinky od Dr. Oetkera, 5 PL cukru, 500 g vaničkového tvarohu, 50 g másla, 1 hořká čokoláda a kousek bílé.
Postup přípravy
Korpus: 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 1 hrnek mléka a 1/2 hrnku oleje smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný vysoký plech 30 x 40…
Nepečený višňový dortík
Potřebné ingredience
Recept je trochu pracnější, ale výsledek stojí za to. Je vynikající.
Postup přípravy
Korpus: Rozdrtíme 200 g cereálních Be Be sušenek, přidáme 100 g rozpuštěného másla a 2 PL rumu, směs natlačíme na dno dortové formy na pečící papír a necháme chvíli ztuhnout v…
Eskymo řezy trochu jinak
Potřebné ingredience
Základem tohoto zákusku jsou Eskymo řezy. Navíc je tam rybízová marmeláda, dětské piškoty, mandarinkový kompot, vaječný likér.
Postup přípravy
Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa promíchat v míse, přidat 2 vejce, 1 hrnek mléka a půl hrnku oleje,…