Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Zelňačka s uzeným tempehem

Zelňačka s uzeným tempehem

Potřebné ingredience

olej, 1 cibule, tempeh uzený 200 g, Dobrušské párečky z tofu - nemusí být, 5 brambor, 1 lžička sladké papriky, bob. list,rýžová nebo sojová smetana 200ml, hladká špaldová mouka na zahuštění, 1 větší hrnek kys. zelí nebo pickles dobruška ( kvašená zelenina mix).

Postup přípravy

Na oleji si zpěníme cibuli, přidáme jemně nákrájený tempeh a Dubrušské párečky z Tofu - nemusí být, opečeme. Pak zaprášíme paprikou a zalijeme vodou,vložíme brambory. Vše vaříme.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Fazole na cibulce, rýže, salát z mrkve, dušené hl. zelí

Fazole na cibulce, rýže, salát z mrkve, dušené hl. zelí

Potřebné ingredience

uvařené fazole, cibule, 2 lžíce hrášku, sojová omáčka TAMARI, vinný ocet.

Rýže celozrnná

na salát: 2 větší mrkve, olivový olej, Tamari sojová omáčka, citr, šťáva

4 větší listy zelí, kmín, sůl

Postup přípravy

rýži si uvaříme dle zakladního receptu.

Cibuli si nakrájíme na půlměsičky, které osmahneme na oliv. oleji, přidáme fazole, hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a podusíme cca…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zelné závitky s pohankou, kysanou zeleninou a brambory

Zelné závitky s pohankou, kysanou zeleninou a brambory

Potřebné ingredience

Zelné listy, pohanka, mrkev, celer, cibule. Tamari omáčka, brambory, kysané zelí, olivový olej.

Postup přípravy

Zelné listy si napaříme v pařáčku cca 15 minut. Mezitím si uvaříme pahanku podle návodu. Mrkev, celer a cibuli si nakrájíme na kostičky a podisíme v páře cca 30 minut. Když je…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborák z dýně Hokkaido

Bramborák z dýně Hokkaido

Potřebné ingredience

dýně , 2 vejce, hl. mouka špaldová, sůl, majoránka, česnek,

Postup přípravy

Z dýně vyndáme jadérka. Pak dýni i se šlupkou nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opékáme z obou stran dozlatova. Dýni neloupeme!!! Tato dýně chutná jako brambory.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Potřebné ingredience

200 g pohanky, česnek, pepř, cibule, žampiony, vločky, 2 vajíčka ( nejlépe od svých slepiček ), žitnou nebo špaldovou mouku, ale může být i kasická hladká.

Postup přípravy

Pohanku uvaříme dle základního postupu. Vychladlou smícháme s cca 1 hrnkem vloček. Přidáme trochu vody, mouky, cibulku, žampiony, tak 3 stroužky česneku, pepř, sůl a nakonec dáme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Kroupy s mrkví a řasou Wakame

Kroupy s mrkví a řasou Wakame

Potřebné ingredience

Řasa Wakame, uvařené kroupy velké, 6 velkých mrkví, palmový BIO tuk, cibulka, sojová omáčka TAMARI.

Postup přípravy

Na palmovém oleji orestujeme cibulku, přidáme mastrouhané mrkve a 500g uvařených krup, ještě chvíli restujeme. Zalijeme vodou a přidáme řasu Wakame kvůli votamínům a minerálním…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborovo-kroupové šťouchance s pažitkou

Bramborovo-kroupové šťouchance s pažitkou

Potřebné ingredience

100 g bio velkých krup, 200 g bio brambor, bio palmový tuk na orestování cibulky a česneku 10 g, 1 cibule, 1 stroužek česneku, čerstvou pažitku, kysané zelí 200 g.

Postup přípravy

kroupy si namočíme na 3 hodiny, poté dáme vařit. Brambory si okrájíme a uvaříme běžným způsobem. Když je vše hotovo, tak kroupy i brambory ušťoucháme a dáme na talíř. Navrch…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BIO jáhly s řasou Wakame

BIO jáhly s řasou Wakame

Potřebné ingredience

1 hrnek Bio jáhel, 350 ml BIO sojového mléka, řasa WAKAME, nastrouhané jablko ( nejlépe BIO nebo z domácí zahrádky), BIO rýžový sirup.

Postup přípravy

Jáhly uvaříme v sojovém mléce společně s řasou WAKAME. Řasy dáme asi malinký pláteček jako je prst dlouhý. Vše vaříme asi 20 minut a pak necháme ještě pod peřinou 30 minut dojít.…

Zobrazit více...

Kategorie