Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí s houbami na smetaně

Hovězí s houbami na smetaně

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 400 g zadního hovězího masa, 40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 100 g čerstvých nebo suše­ných hub, případně nakládaných žampiónů (z plechovky), 2 špetky soli, 1/2 lžičky drcené­ho kmínu, 2 dl kyselé smetany (pokud nechce­me dělat nakyselo, přidáme šlehačku a dochu­tíme na závěr citronovou šťávou nebo octem), 20 g hladké mouky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a mírně naklepáme. Prudce je opečeme na sádle (oleji), asi 2-3 minuty na každé straně. Poté zmírníme plamen, přidáme k nim nastrouhanou cibuli a smažíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Guláš z hovězího srdce

Guláš z hovězího srdce

Potřebné ingredience

4 hovězí srdce 2 cibule,4 stroužky česneku,olej,2 lžíce hladké mouky,mletá paprika,majoránka ,kmín, pepř,sůl

Postup přípravy

Srdce zbavíme žílek a pokrájíme na kousky.Na oleji zpěníme cibuli,přidáme srdce,opepříme,okmínujeme a osolíme.Restujeme do vydušení štávy,pak zaprášíme paprikou,podlijeme a dusíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Vepřová plec na žampionech a smetaně

Vepřová plec na žampionech a smetaně

Potřebné ingredience

Suroviny: Asi půl kila plece v celku, asi 8 žampionů_- nebo plechovce,cibule, olej, sůl pepř, kmín, smetana, popřípadě trochu mléka,2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Postup:

Cibuli si spěníme na oleji, přdáme nakrájené žampiony na plátky, pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec v celku a ze všech stran ji opečeme.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí s kari kořením

Hovězí s kari kořením

Potřebné ingredience

Suroviny hovězí maso cibule kari koření olej

Postup přípravy

Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky-nebo na plátky, dáme vařit jako na polévku, tedy spolu s kořenovou zeleninou a příslušným kořením. Cibuli nakrájíme na kostičky, na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Potřebné ingredience

Potřebujeme tyto suroviny: 1/2 kilogramu libového hovězího hlavička česneku lžíce citronové šťávy tuk na smažení mouka sůl pepř

Postup přípravy

Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, velmi jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a dáme na několik hodin do chladu. Pak maso obalíme v mouce…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Ostrý hovězí guláš

Ostrý hovězí guláš

Potřebné ingredience

Ingredience: mletá lahůdková paprika 2 lžičky cibule 400 g rajský protlak 1 lžíce česnek 4 stroužky čerstvá feferonka 3 ks hovězí plec 600 g mletý černý pepř podle chuti: cayenský pepř sůl podle potřeby: olej

Postup přípravy

Postup přípravy receptu:
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Chilli papričky zbavíme jadérek, omyjeme a jemně usekáme.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
PTÁČKOVÁ OMÁČKA

PTÁČKOVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY hovězího masa,kousek uzeného,2 cibule,2 vajíčka,kousek točeného salámu,kyselé okurky,plnotučná hořčice,hladká mouka,podravka,pepř,trochu soli

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY:::

Nakrájenou cibulku osmahneme dáme uzený na malé kousky ,přidáme hovězí na malé kousky ,.když se maso zatáhne ,zalijeme vodou a dusímeasi 40 minut..Pak…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ OMÁČKA

HOVĚZÍ OMÁČKA

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY Hovězí maso asi 600 g, 2 střední cibule, sádlo nebo olej na opečení, hladká mouka, sůl, pepř, sladká paprika, mletý kmín, 3 kuličky nového koření, 5 hřebíčků, plnotučná hořčice, masox nebo hovězí bujon asi 3/4 l horké vody

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemno.
Hovězí maso nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyndáme z hrnce.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ROŠTĚNKY

ROŠTĚNKY

Potřebné ingredience

6 roštěnek - nebo 6 plátků hovězího, olej, cibule, slanina, 1/2 lžička paprika sladká, hladká mouka, sůl, pepř, 1 kapie paprika, worčestr,

Postup přípravy

Roštěnky na okrajích naklepeme,osolíme a na rozpáleném oleji -tuku, po obouch stranách opečeme .Přendáme na mísu a přikryjeme aby nevychladly.Na tuku po roštěnkách osmažíme na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
BIFTEK ( VAŘIL MANŽEL)

BIFTEK ( VAŘIL MANŽEL)

Potřebné ingredience

800g hovězí,lžička soli,pepř drcený,olivový olej,olej na smažení,zelenina na oblohu,vejce,hranolky

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na 1 cm špalíky,otevřenou dlaní naklepeme osolíme,popepříme vtlačíme do masa,potřeme olivovým olejem a dáme na 1 hodinu odležet do lednice.Na rozpáleném tuku…

Zobrazit více...

Kategorie