Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bábovka z domácí pekárny, jemná a vláčná s borůvkami

Bábovka z domácí pekárny, jemná a vláčná s borůvkami

Potřebné ingredience

250ml mléka, 150ml oleje, 2 vejce, 2 vanilin.cukr, 130g krupic.cukru, 400g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1-2 čajové lžičky citronového aroma + borůvky ( nebo cokoliv dle chuti)

Postup přípravy

Do formy poputují nejprve tekuté přísady, poté hned sypké, krom ovoce. Zapneme program "dort" a necháme vše hezky vymíchat. 2 minuty před koncem míchání těsta vsypeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koláče s jablíčkovými povidly a kokosovým sněhem

Koláče s jablíčkovými povidly a kokosovým sněhem

Potřebné ingredience

Těsto:500g polohrubé mouky, 40g droždí, špetka soli, 300ml mléka, 3-4 žloutky, 80g rozpuštěného másla, 100g moučk.cukru Náplň: 6-8 jablek nastrouhaných nahrubo, povařených 10minut s cukrem a mletou skořicí dle chuti Kokosový sníh: 3-4 bílky vyšlehané se 70g moučk.cukru a smíchané se 170g kokosu

Postup přípravy

Zaděláme na těsto, po vykynutí vyválíme na placku, vykrajujeme kolečka, terá necháme na plechu chvíli kynout. Vytlačíme doprostřed koláčků důlek, vložíme povidla, na povidla…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté kornouty slané, plněné- pečivo*

Kynuté kornouty slané, plněné- pečivo*

Potřebné ingredience

Dnes ráno jsem pro ty moje kluky upekla "rychlovku", dělala jsem těsto podle oka, ale pokusím se trefit množství:-)********* Na 12ks pečiva budete potřebovat cca: 400-450g polohrubé mouky, 1/2 droždí, 2 lžičky cukru, vlažné mléko na zadělání, 2 lžičky soli, 3-4 lžíce oleje, 2 vrchovaté lžíce jemných ovesných vloček, 2 lžíce lněného semínka, 1 lžička drceného kmínu.*****Náplň: salám, točák, eidam apd., zkrátka podle chuti. Já jsem použila šunkový točák, nepřidala jsem k tomu už ani kečup ani nic dalšího a chuťově je pečivo naprosto v pořádku, nic mu nechybí. Prostě salám a eidam stačí:-) ***na potření rozkvedlané vejce a semínka(např.sezam)na posypání.

Postup přípravy

Zaděláme na kynuté těsto jak jsme zvyklé, mělo by být polotuhé, vláčné. Necháme ho kynout jen 30minut. Pak ho rozdělíme na 3 díly, jeden po druhém vyválíme na kolo, rozkrojíme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Potřebné ingredience

Na těsto: 500g hladké mouky, 250-350ml vlahého mléka, 1/2 kostky droždí, 1 lžička cukru, 2-3 špetky soli,1 lžička drceného kmínu, 80-100g jemně nastrouhaného tuku Omega Na náplň: 3 PL zakysané smetany, 2 PL tatarky, 2 PL majonézy, 3 vejce uvařená na tvrdo, 1/2 středně velké papriky kápie, 150-200g salámu(vcelku)dle chuti nebo 1 klobásu nebo 2 párky apod..., sůl, pepř, 100g jemně nastrouhaného eidamu. 1 rozšlehané vejce na potření + semínka nebo koření na posypání

Postup přípravy

V míse (nebo domácí pekárně) zaděláme na kynuté těsto. Mléko přidáváme podle potřeby, těsto by mělo být husté(polotuhé) tak akorát.

Připravíme nádivku: (přísady můžete…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Květinové koláčky s náplní

Květinové koláčky s náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 200 ml mléka, 2 lžíce cukru, špetka soli, 100 ml oleje, 1 vejce, 100 ml majolky, 500 g hladké mouky, 42 g čerstvého droždí Náplně musí být husté, nejlépe se hodí maková, ořechová nebo kokosová. Na vnitřek květiny můžete použít tvaroh smíchaný s vanilkovým cukrem, 1žloutkem, moučkovým cukrem dle chuti, citron.kůrou a doprostřed tvarohovové středu třeba kousek ovoce nebo džemu.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto (ručně nebo v pekárně) a necháme ho v teple vykynout.

Těsto potom rozdělíme na zhruba 16 stejných kousků (případně jiný počet,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Máčené obalované kynuté rohlíčky

Máčené obalované kynuté rohlíčky

Potřebné ingredience

250-280g polohrubé mouky, 20g droždí, špetka soli, 150ml mléka, 2 žloutky, 50g rozpuštěného másla, 2 lžičky cukru****na potření- rum, přepuštěné máslo, na obalení- moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem*

Postup přípravy

Zaděláme na těsto a necháme ho cca 1hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyndáme z mísy nebo formy na lehce pomoučněný vál, odkrajujeme z něj stejně velké kousky a tvarujeme rohlíčky,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Potřebné ingredience

1.těsto: 275g polohrubé mouky, 130g mléka, 1/4 droždí, 50g přepuštěného másla(je voňavé), 50g krupic.cukru 2. těsto: 275g polohrubé mouky, 130g mléka, 1/4 droždí, 50g přepuštěného másla(je voňavé), 50g krupic.cukru + 2-3 lžíce kakaa****1vejce na potření, nasekané mandle na posypání Náplň do rohlíčků: 1/2 balení tvarohu, 100-150g strouhaného kokosu, 50-80g moučkového cukru, citronové aroma nebo kůra

Postup přípravy

Rohlíčky jsou dvoubarevné, tedy si připravíme obě těsta zároveň.

Přestože mám pekárnu, na tyto rohlíčky zadělávám ručně. Když se vám nebude chtít, prostě si nechte v…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
♣ Perníkové trdelníky ♣

♣ Perníkové trdelníky ♣

Potřebné ingredience

Těsto: 300-400g hladké mouky, 40g másla či Hery, 1 lžička perníkového koření, 2 žloutky, 1a1/2 lžičky cukru, 20g droždí, 200ml vlahého mléka, špetka soli a 1 lžička kypřícího prášku do perníku-nemusí být. Na potření: bílek. Na oválení: krystal.cukr, sekané či mleté ořechy nebo mandle smíchané s krupicovým cukrem nebo můžete použít skořicový cukr a pod.

Postup přípravy

Pracovní postup je nafocen a vložen u mého předešlého receptu ♦´Staročeské trdelníky´♦ :-)

Těsto necháme vypracovat v domácí pekárně v programu Těsto. Pokud se vám bude…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
"Staročeské"♦TRDELNÍKY♦doma pečené♪♫♫

"Staročeské"♦TRDELNÍKY♦doma pečené♪♫♫

Potřebné ingredience

Těsto: 300-400g hladké mouky, 40g másla či Hery, 2 žloutky, 1a1/2 lžičky cukru, 20g droždí, 200ml vlahého mléka, špetka soli. Na potření: bílek. Na oválení: sekané či mleté ořechy nebo mandle smíchané s krupicovým cukrem nebo můžete použít skořicový cukr a pod., zkrátka, podle chuti. Používám čím dál častěji třtinový cukr a do těsta přidávám z části celozrnnou mouku.

Postup přípravy

Těsto necháme vypracovat v domácí pekárně v programu Těsto. Pokud se vám bude zdát při hnětení řídké, přisypte trochu mouky, ať je konzistence těsta hustší. Vykynuté rozdělíme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Dvoubarevné rohlí(č)ky se spirálou

Dvoubarevné rohlí(č)ky se spirálou

Potřebné ingredience

Těsto: 280-300ml vlahé vody,350g polohrubé mouky, 300g hladké mouky, 100g celozrnné pšeničné mouky, 42g droždí, 1 lžička cukru, 1-1,5lžičky soli, 50-80ml oleje, 3-4 lžíce jemných ovesných vloček, 1 lžíce lněného semínka, vejce na potření. 1-2 lžičky mleté sladké papriky a 1 lžíce oleje

Postup přípravy

Všechny suroviny kromě posledních dvou dáme do pekárny a necháme vypracovat těsto.

Až je těsto vymíchané, vyndáme je z pekárny a na vále odkrojíme třetinu těsta.

Zobrazit více...

Kategorie