Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Krušovická řezanka-výborná rychlovka

Krušovická řezanka-výborná rychlovka

Potřebné ingredience

500g libové vepřové plece,3 lžíce kečupu,100g žampionů(nemusí být),1 malá sklenice sterilovaného leča,sůl,pepř,olej(kdo chce ještě trochu sojovky na dochucení).

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na lžíci oleje.Přidáme pokrájené žampiony,lečo a podusíme pod pokličkou do měkka.Pak osolíme,opepříme(ochutíme sojovkou).Podáváme s rýží.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička s hromádkou,americké brambory

Krkovička s hromádkou,americké brambory

Potřebné ingredience

4 plátky z krkovičky,plnotučná hořtice(gurmánská),hladká mouka na obalení,olej,2 cibule,100g anglické slaniny,mletá paprika,asi 10dkg eidamu,sůl,pepř,brambory

Postup přípravy

Krkovičku-lehce naklepeme ,osolíme,opepříme,potřeme hořticí a obalíme v mouce-pak ji prudce opečeme na pánvi.Maso vyndáme a dáme do zapékací misky.V pánvi na výpeku orestujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový bůček plněný jaternicovým prejtem

Vepřový bůček plněný jaternicovým prejtem

Potřebné ingredience

1 200-až 1,500g libového bůčku,3 jitrnice,sůl.kmín,cibule

Postup přípravy

Jitrnice si vyjmeme zs střívka ,dáme do misky a rozmačkáme.V bůčku si uděláme ostrým nožem kapsu,kterou vyplníme prejtem,bůček stáhneme k sobě nejlépe režnou nití.Na dno pekče…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Sváteční segedín- podle Gurmetu

Sváteční segedín- podle Gurmetu

Potřebné ingredience

150g uzené plece(krkovice),250g steheních kuřecích řízku,500g vepřové plece,3 lžíce sádla,2 větší cibule,100g anglické slaniny,3 lžičky červené papriky,špetku kmínu,2 bobkové listy,6 kuliček pepře,2 lžíce hl.mouky,1 masox,300g kysaného zelí,1 sladkou smetanu (měla jsem tatra smetanu na vaření),špetku cukru,sůl

Postup přípravy

Uzenou plec nakrájíme na menší kousky,plec a stehení řízky na větší.V kastrolu rozpálíme sádlo přidáme pokrájenou cibuli a anglickou slaninu a směs necháme zrůžovět,pak přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na černém pivu s bramborovými špalíčky a kysaným zelím

Krkovička na černém pivu s bramborovými špalíčky a…

Potřebné ingredience

4 plátky krkovičky,300ml černého piva, 300ml vývaru,2 lžičky medu,cibule,pepř,sůl,3 str.česneku Na špalíčky:6 středně velkých brambor,1 cibule,100g anglické slaniny,3 vejce asi 3 lžíce hrubé mouky,olej Kysané zelí

Postup přípravy

Maso osolíme,vložíme do misky a zalijeme pivem -necháme marinovat asi 2 hodiny.Pak ho zprudka na oleji opečeme z obou stran- asi 10 min.,maso vyndáme ,do výpeku dáme nakrájenou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Troubový gulášek

Troubový gulášek

Potřebné ingredience

1kg vepřové plece,3 velké cibule,5 str,česneku,2 lžičky gulášového koření,2 lžičky sladké papriky,3 lžíce solamylu,2 kostky masoxu,1 středně velký rajčatový protlak,sůl ,1 zelená paprika a asi 3/4 l vody

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 250°C.Do pekáče vložíme nakrájenou cibuli,najemno nasek.česnek,maso nakrájené na kostky,zasypeme kořením,na to rozdrobíme masox a osolíme,přidáme protlak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušená mrkev s vepřovým masem

Dušená mrkev s vepřovým masem

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové plece,1 kg mrkve,1 cibule,10 dkg másla na jíšku,asi 5 dkg hl.mouky,sůl,pepř,5 dkg másla

Postup přípravy

Nakrájenou cibulku osmažíme na másle,zalijeme vařící vodou,přidáme plec nakrájenou na malé kousky,osolíme a opepříme-dusíme do měkka.(nejlépe v papiňáku-maso je měkké za 20 minut…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso po mexicku

Vepřové maso po mexicku

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové plece,sůl.pepř,olej,ml.paprika,1 velká cibule,2dl vody,3 str.česneku,30 dkg rajčat,1 plechovka fazolí,1 lžíce solamylu+ 1 dl vody na rozmíchání.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na kostky.Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli,vložíme maso,osolíme ,opepříme,přidáme ml.papriku a orestujeme pak podlijeme vodou,přidáme utřený česnek a dusíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové s koprovou omáčkou -malá obměna klasické koprovky

Vepřové s koprovou omáčkou -malá obměna klasické…

Potřebné ingredience

4 plátky z vepřové kýty,4 vejce vařená natvrdo,4 plátky anglické salniny,sůl,sádlo,asi 2 lžíce hl.mouky, 1 smetana na vaření,hrst sekaného kopru,na dochucení cukr,sůl a ocet

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme,osolíme na každý dáme plátek anglické a 1 vařené vejce-zabalíme a sepneme párátky.(nebo nití).V kastrole rozehřejeme asi 2 lžíce sádla a závitky ze všech…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Potřebné ingredience

3/4 kg libového bůčku bez kosti,sůl.pepř,paprika mletá,olej,1 velká cibule,250g steril.leča(malá sklenička),2,5 dl vody,10 dkg žampionů,1 smetana(může být šlehačka), hladká mouka.

Postup přípravy

Bůček si nakrájíme na plátky-trochu naklepeme,osolíme,opepříme a opečeme na oleji po obou stranách a vložíme do vymazaného pekáčku,dáme péct..Na tuku po opékání masa osmahneme…

Zobrazit více...

Kategorie