Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Vepřový bůček plněný jaternicovým prejtem

0.0
Vepřový bůček plněný jaternicovým prejtem

Potřebné ingredience

1 200-až 1,500g libového bůčku,3 jitrnice,sůl.kmín,cibule

Postup přípravy

Jitrnice si vyjmeme zs střívka ,dáme do misky a rozmačkáme.V bůčku si uděláme ostrým nožem kapsu,kterou vyplníme prejtem,bůček stáhneme k sobě nejlépe režnou nití.Na dno pekče dáme 4 špejle (aby se nám bůček nepřichytil),a nakrájenou cibuli.Bůček osolíme a okmínujeme,dáme do pekáčku kůží dolů,podlijeme šálkem vody a přikrytý pečeme asi hodinu na 200°C.Pak bůček obrátíme,kůži nakrájíme do mřížky-ve změklé kůži to jde snadno.Podlijeme vodou a pečeme dále až kůže zčervená a maso je měkké.Jako lehká příloha se báječně hodí bramborová kaše a hlávkový salát.

připravené maso k pečení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sophie70 17. 2. 2012, 8:47
:-o toto by ma nenapadlo a pritom milujeme plnený bôčik....... tak už viem, čo bude v nedeľu na obed, tak to sa teším (clamp) (clamp) (clamp) vďaka za nápad (L)
chalupnicka 17. 2. 2012, 10:39
@Sophie70 Četla jsem podobný recept v nějakém časopise,tak mi napadlo toto. (skolak)Zkuste je to opravdu moc dobré.Zdravím Alča (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie