Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Klárčina pizza

Klárčina pizza

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 2,5 dcl vlažné perlivé vody, 1/2 balíčku droždí, 1 polévková lžíce extra virgine olivového oleje, 5 g soli

Postup přípravy

1) V polovině množství perlivé vody rozpustíme droždí.
2) Promísíme mouku se solí, přidáme rozpuštěné droždí a olivový olej a lehce zpracujeme v těsto.
3) Přidáme zbytek…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Klárčin kváskový chléb

Klárčin kváskový chléb

Potřebné ingredience

600 g mouky (jakékoliv, my dáváme 300 g hladké + 150 g špaldové + 150 g žitné), 5-6 polévkových lžic kvásku, 1 polévková lžíce soli, 2 polévkové lžíce drceného kmínu, 420 ml vlažné vody (může být i bublinkaté) Lze přidat i kusy vlašských ořechů, lněné semínko, sezamové semínko, jiné koření... prostě co máte rádi, a čím chcete svůj chléb vychutit.

Postup přípravy

1) Promísit mouky + přidat sůl a koření.
2) Přidat kvásek.
3) Přidat vodu.

4) Spojit v těsto (dělám ručně vařečkou).
5) Těsto nechám přes noc v zadělávací…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
ŠPENÁTOVÁ PIZZA

ŠPENÁTOVÁ PIZZA

Potřebné ingredience

500 g listového těsta, 400 g špenátu (listy nebo protlak), 1 lžíce hladké mouky, 500 ml smetany na vaření, 3 stroužky česneku, 20 g tuku, 150 g nivy, 100 g eidamu (+ tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu)

Postup přípravy

1) ve vyšší pánvi si rozpálíme 20 g tuku a dáme na něj zmrazený špenát, stále jím mícháme, až se rozmrazí
2) když se voda ze špenátu odpaří, přidáme do něj 500 ml smetany na…

Zobrazit více...

Kategorie