Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Klárčin kváskový chléb

0.0
Klárčin kváskový chléb

Potřebné ingredience

600 g mouky (jakékoliv, my dáváme 300 g hladké + 150 g špaldové + 150 g žitné), 5-6 polévkových lžic kvásku, 1 polévková lžíce soli, 2 polévkové lžíce drceného kmínu, 420 ml vlažné vody (může být i bublinkaté) Lze přidat i kusy vlašských ořechů, lněné semínko, sezamové semínko, jiné koření... prostě co máte rádi, a čím chcete svůj chléb vychutit.

Postup přípravy

1) Promísit mouky + přidat sůl a koření.
2) Přidat kvásek.
3) Přidat vodu.

4) Spojit v těsto (dělám ručně vařečkou).
5) Těsto nechám přes noc v zadělávací umělohmotné míse s víkem v zavřené, nezapnuté troubě. (Odpočívá a kyne alespoň 5 hodin). Vůbec nemíchám!

6) Pustím troubu na horní a dolní ohřev na 220 st. a vložím do ní formu na chleba z TCHIBO (nevymazávám, nevysypávám).
7) Po vyhřátí trouby pouze rukou přesunu těsto do horké formy, urovnou mokrou rukou a vložím do trouby. Přidám hrnek se studenou vodou.
8) Peču 20 minut na horní a dolní ohřev na 220 stupňů, poté přehodím na horkovzduch a uberu teplotu na 180 stupňů a peču asi 30-40 minut (hlídám až na konci).

Těsto ve formě

Po upečení ve formě

Pouze formu otočím a chléb sám vypadne...

detail chlebu (tento s vlašskými ořechy)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

monky3 8. 1. 2013, 19:54
paráda....jen nemáte popsanou výrobu kvásku......tu bych uvítala (L)
korivana 8. 1. 2013, 20:04
laskonka333 8. 1. 2013, 18:39
Úžasný senza ale výroba kvásku nie je vôbec jednoduchá záležitosť (Y) (Y) (Y) (sampus)
mohos 8. 1. 2013, 18:41
@laskonka333 Hmm, měla jsem štěstí: Klárka mi dala půlku svého a já si ho dál živím a pěstuju a opečovávám :-).
asadka 8. 1. 2013, 17:06
Nechci nic říkat, ale vypadá tedy k sežrání :-)
mohos 8. 1. 2013, 18:38
@asadka Už je ho půlka v nás :-$ :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie