Špekáčky na pivě
Potřebné ingredience
3 cibule
150 g anglické slaniny
5 sladkokyselých okurek
2 lžíce oleje
1 špetka mleté pálivé papriky
2 dl kečupu
1/2 l tmavého piva
500 g špekáčků nebo jemných vuřtíků
Postup přípravy
1. Špekáčky nebo vuřtíky podélně nařízneme do tří čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dílkem cibule.
2. Pekáček nebo zapékací mísu vymastíme olejem, přidáme velmi jemně…
Pikantní plněná vejce
Potřebné ingredience
6 vajec | 50 g hlávkového salátu | 5 snítek kerblíku | 2 lžičky hořčice | 50 g filé z tresky | 1 lžička citrónové šťávy | 1 lžička rajčatového protlaku | 2 plátky citrónu na zdobení
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout. Mezitím opereme salát s kerblíkem a necháme okapat.
Potom oloupeme vejce, podélně je přepůlíme a opatrně vyjmeme žloutky, které…
Výborné smažené rohlíky
Potřebné ingredience
několik rohlíků
1 vejce
mletá sladká paprika
česnek
100g tvrdého sýru (cihly)
olej na smažení
Postup přípravy
Vejce rozšleháme,přidáme papriku,prolisovaný česnek,nastrouhaný sýr a promícháme.Podle potřeby přidáme ještě vejce.Rohlíky rozkrojíme,potřeme směsí a usmažíme na oleji,nejdříve…
Francouzské omeletky
Potřebné ingredience
3 vejce
50g tvrdeho sýra
50g jemné strouhanky
50ml smetany
olivový olej
sůl
Postup přípravy
1. Rozšlehaná vejce osolím, vmíchám smetanu, strouhanku a přisypu nastrouhaný sýr.
2. Ze vzniklé hmoty smažím na rozehřátém oleji omelety.
Šnečci
Potřebné ingredience
1 balíček (400 g) listového těsta
30 dkg plátkového syra
30 dkg anglické slaniny
grilovací koření
Postup přípravy
1. Na rozválený plát poklademe vrstvu plát. sýrem a vrstvu slaninou. Těsto stočíme do rolády a krájíme 1 cm silná kolečka, která posypeme grilovacím kořením (můžete použít…
Tyčinky z listového těsta
Potřebné ingredience
1 listové těsto | 1 vejce | 1 špetka soli | 2 špetky mletého kmínu (na celé těsto) | 2 špetky grilovacího koření (na celé těsto) | 2 špetky mleté papriky
Postup přípravy
Listové těsto rozkrojíme na tři díly.
Vyválíme tenkou placku, kterou umístíme na plech (nevymazaný).
Plát potřeme rozšlehaným vejcem. Rádýlkem nakrájím tenounké…
Velikonoční hlavička (řeřábek)
Potřebné ingredience
Hrst dětské krupičky, trochu droždí, 600g vařeného uzeného masa, nebo 400g vařeného uzeného bůčku a 200g vařeného vepřového masa z plecka, 50g másla, 8 vajec, 8 žemlí, vrchovatá lžíce pažitky, lístky z kopřiv, sůl, mletý pepř, máslo na vymazání pekáče.
Postup přípravy
Vařené maso nasekáme nebo umeleme(nasekané je lepší). V misce utřeme máslo se žloutky, dáme rozkrájené žemle namočené ve vývaru z masa, vymačkáme a důkladně promícháme. Přidáme…