Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Mrkvová polévka se zázvorem

Mrkvová polévka se zázvorem

Potřebné ingredience

500g mrkve, 1 větší cibule, 500ml zeleninového vývaru, 250ml smetany, 3cm čerstvého zázvoru, 50g másla, sůl, bílý pepř, olej

Postup přípravy

!!! Chce to domácí mrkev, nebo alespoň tu, co se prodává s natí !!!

1) Mrkev omyjte a nakrájejte na kolečka (neloupat), cibuli nadrobno a zázvor na menší kostičky.
2) Na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Okurkovo-mátová polévka (studená)

Okurkovo-mátová polévka (studená)

Potřebné ingredience

500g okurek (ideálně polní), 100g řeckého jogurtu, 0,5 hrnku mátových listů, 1 jarní cibulka, 1 stroužek česneku, citron, sůl, bílý pepř

Postup přípravy

1) Okurky oloupejte a nakrájejte na větší kousky (tak, aby je zvládl mixér).
2) Do nádoby vhodné k mixování nalijte jogurt, nasypejte nakrájené okurky, přidejte několikrát…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Litevská růžová řepná polévka (studená)

Litevská růžová řepná polévka (studená)

Potřebné ingredience

3 větší červené řepy, 500ml kefíru, 1 okurka, 2 vejce, petrželka, kopr, zakysaná smetana, sůl, pepř

Postup přípravy

1) Červenou řepu oloupejte a uvařte doměkka. (Vařím cca 1,5 hodiny... trvá jí to.) Ke konci vaření přihoďte vejce a uvařte je natvrdo.
2) Řepu nechte vychladnout, následně ji…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Citronové sušenky s tymiánem - hrnkové

Citronové sušenky s tymiánem - hrnkové

Potřebné ingredience

4 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hodně povoleného másla, 3/4 hrnku cukru, 2 vejce, 1 čajová lžička jedlé sody, 0,5 lžičky soli, 3 čajové lžičky sušeného tymiánu (nebo 4 čerstvého), 3 citróny

Postup přípravy

1) Předehřejte troubu na cca 170°C
2) V míse smíchejte mouku, jedlou sodu, tymián a sůl.
3) Na jemném struhadle ostrouhejte kůru (jen žlutou část!) ze všech citronů a…

Zobrazit více...

Kategorie