Okurkovo-mátová polévka (studená)
Potřebné ingredience
500g okurek (ideálně polní), 100g řeckého jogurtu, 0,5 hrnku mátových listů, 1 jarní cibulka, 1 stroužek česneku, citron, sůl, bílý pepř
Postup přípravy
1) Okurky oloupejte a nakrájejte na větší kousky (tak, aby je zvládl mixér).
2) Do nádoby vhodné k mixování nalijte jogurt, nasypejte nakrájené okurky, přidejte několikrát překrojenou jarní cibulku, rozmačkaný stroužek česneku, špetku soli a pepře, 1 lžíci citronové šťávy a kůry.
3) Rozmixujte.
4) Až se všechno spojí, přidejte mátu a znovu rozmixujte.
5) Uložte alespoň na 4 hodiny do lednice.
6) Podávejte ozdobené lístkem máty. :)
2) Do nádoby vhodné k mixování nalijte jogurt, nasypejte nakrájené okurky, přidejte několikrát překrojenou jarní cibulku, rozmačkaný stroužek česneku, špetku soli a pepře, 1 lžíci citronové šťávy a kůry.
3) Rozmixujte.
4) Až se všechno spojí, přidejte mátu a znovu rozmixujte.
5) Uložte alespoň na 4 hodiny do lednice.
6) Podávejte ozdobené lístkem máty. :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé