OPRAVDU KŘUPAVÉ ROHLÍKY
Potřebné ingredience
Velký hlad, jogurt, několik suchých rohlíků určených na strouhanku
Postup přípravy
Suchý rohlík se většinou nedá ukousnout - tak si ho nakrájím na plátky a mám křupavé rohlíkové chipsy k jogurtu, nebo je použiju jako základ jednohubek atd.
Kachní játra v sádle
Potřebné ingredience
Kachní játra, kachní sádlo z pečené kachny , případně vepřové sádlo - nejlepší je německé hřbetní balené v kostce.
Postup přípravy
Do malého kastrůlku dám rozehřát sádlo, do horkého sádla dávám " škvařitt " menší kousky jater, nesolené, míchám, ať se nepřichytí ke dnu, a za 15 minut jsou hotové. Můžou se jíst…
Ovocný čaj
Potřebné ingredience
Různé slupky z ovoce, nebo i kousky ovoce - rybízové, jablečné, hruškové, meruňkové, broskvové, švestkové, maliny, borůvky, ostružiny, třešně, velké rozdrcené šípky z jablíčkové růže bez vnitřku.
Postup přípravy
Slupky nebo i kousky jablek, hrušek, meruněk, malin, borůvek, se usuší. Potom se trocha směsi zaleje vařící vodou, nechá vyluhovat a je z toho osvěžující čaj. Na barvu jsou…
Třešňová griotka - rada od helenka2057 - Helenko…
Potřebné ingredience
Odpeckované tmavé třešně nebo višně ,cukr, rum.
Postup přípravy
Odpeckované tmavé třešně nebo višně se zasypou cukrem, druhý den se šťáva slije a doplní se 1 : 1 rumem ( nějak od oka, podle chuti ).
"Rozinky " z třešní
Potřebné ingredience
Vypeckované třešně, cukr.
Postup přípravy
Vypeckované třešně zasypu cukrem krystal. Nechám odležet 1 den, v průběhu třešně tak 2 x promíchám, třešně pustí šťávu a cukr se rozpustí. Pak třešně vysypu na cedník, sladká…
Jahodová zmrzlinka
Potřebné ingredience
Jahody, zakysaná smetana, sladká smetana, tvaroh, cukr podle chuti.
Postup přípravy
Rozmačkané jahody smíchat s ostatními přísadami, není - li tvaroh, nevadí. Dá se tak udělat i meruňková, jablečná, hrušková, broskvová a jiná ovocná zmrzlina. Směs se rozdělí do…
Osúchy - slaný koláč. Pekla jsem to poprvé. Řekla…
Potřebné ingredience
1/2 kg polohrubé mouky, sůl, polovina rozpuštěné Hery, 5 polévkových lžic oleje, 1/2 - 3/4 kostky droždí, mléko Na potření upečeného koláče = druhá polovina rozpuštěné Hery, 3 stroužky česneku.
Postup přípravy
Řidší těsto se rozprostře na vymazaný plech ( 2 ks) nechá se kynout 1/2 - 3/4 hod . .Před pečením se povrch těsta potře vodou, aby to chytlo barvu. Peče se na 180 °C. Po …
Bábovka s letokruhy
Potřebné ingredience
Forma na pečení BEZ STŘEDOVÉHO KOMÍNKU NEBO DORTOVÁ FORMA , bábovkové těsto světlé a tmavé, recept na těsto mám v Receptech. Dávám ho pro jistotu ještě i tady. POTŘEBNÉ PŘÍSADY 2 hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, hrnek mléka, 3 vejce, 1 / 2 hrnku oleje nebo rozpuštěného másla,vanilkový cukr, prášek do pečiva, kakao. Máslo nebo sádlo na vymazání formy, polohrubá mouka nebo jemná strouhanka na vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY Do nádoby naleju mléko a olej, přidám cukr, vanilkový cukr a vejce a šlehačem rozšlehám. Prášek do pečiva mám zamíchaný v mouce . Mouku postupně zašlehám do tekuté směsi, těsto rozdělím na dvě části, jednu část obarvím kakaem + trošku mléka.
Postup přípravy
Mám dvě barvy těsta. Letorosty udělám střídáním barevných těst.
1. vrstva = Začnu třeba světlým těstem. Doprostřed formy , na dno formy naleju světlé těsto
2.…
Ovocné řezy - malinové
Potřebné ingredience
Piškotový korpus Pudinkový krém Malinové želé Hromada strávníků
Postup přípravy
Korpus na celý plech, pokrytý papírem na pečení. Troubu zapnu spodek i vršek na 180 °C.
5 vajec, 30 dk mletého cukru, 10 lžic horké vody, 30 dk polohrubé mouky, 1 / 3 prášku…
Dvoubarevná bábovka
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, hrnek mléka, 3 vejce, 1 / 2 hrnku oleje nebo rozpuštěného másla,vanilkový cukr, prášek do pečiva, kakao. Máslo nebo sádlo na vymazání formy, polohrubá mouka nebo jemná strouhanka na vysypání formy.
Postup přípravy
Do nádoby naleju mléko a olej, přidám cukr, vanilkový cukr a vejce a šlehačem rozšlehám. Prášek do pečiva mám zamíchaný v mouce . Mouku postupně zašlehám do tekuté směsi. A teď,…