Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
OPRAVDU KŘUPAVÉ ROHLÍKY

OPRAVDU KŘUPAVÉ ROHLÍKY

Potřebné ingredience

Velký hlad, jogurt, několik suchých rohlíků určených na strouhanku

Postup přípravy

Suchý rohlík se většinou nedá ukousnout - tak si ho nakrájím na plátky a mám křupavé rohlíkové chipsy k jogurtu, nebo je použiju jako základ jednohubek atd.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachní játra v sádle

Kachní játra v sádle

Potřebné ingredience

Kachní játra, kachní sádlo z pečené kachny , případně vepřové sádlo - nejlepší je německé hřbetní balené v kostce.

Postup přípravy

Do malého kastrůlku dám rozehřát sádlo, do horkého sádla dávám " škvařitt " menší kousky jater, nesolené, míchám, ať se nepřichytí ke dnu, a za 15 minut jsou hotové. Můžou se jíst…

Zobrazit více...
OVOCE
Ovocný čaj

Ovocný čaj

Potřebné ingredience

Různé slupky z ovoce, nebo i kousky ovoce - rybízové, jablečné, hruškové, meruňkové, broskvové, švestkové, maliny, borůvky, ostružiny, třešně, velké rozdrcené šípky z jablíčkové růže bez vnitřku.

Postup přípravy

Slupky nebo i kousky jablek, hrušek, meruněk, malin, borůvek, se usuší. Potom se trocha směsi zaleje vařící vodou, nechá vyluhovat a je z toho osvěžující čaj. Na barvu jsou…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Třešňová griotka  -  rada od helenka2057  -  Helenko díky

Třešňová griotka - rada od helenka2057 - Helenko…

Potřebné ingredience

Odpeckované tmavé třešně nebo višně ,cukr, rum.

Postup přípravy

Odpeckované tmavé třešně nebo višně se zasypou cukrem, druhý den se šťáva slije a doplní se 1 : 1 rumem ( nějak od oka, podle chuti ).

Zobrazit více...
OVOCE
"Rozinky " z třešní

"Rozinky " z třešní

Potřebné ingredience

Vypeckované třešně, cukr.

Postup přípravy

Vypeckované třešně zasypu cukrem krystal. Nechám odležet 1 den, v průběhu třešně tak 2 x promíchám, třešně pustí šťávu a cukr se rozpustí. Pak třešně vysypu na cedník, sladká…

Zobrazit více...
OVOCE
Jahodová zmrzlinka

Jahodová zmrzlinka

Potřebné ingredience

Jahody, zakysaná smetana, sladká smetana, tvaroh, cukr podle chuti.

Postup přípravy

Rozmačkané jahody smíchat s ostatními přísadami, není - li tvaroh, nevadí. Dá se tak udělat i meruňková, jablečná, hrušková, broskvová a jiná ovocná zmrzlina. Směs se rozdělí do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Osúchy - slaný koláč.  Pekla jsem to poprvé. Řekla bych, že to nikdo nezná.

Osúchy - slaný koláč. Pekla jsem to poprvé. Řekla…

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky, sůl, polovina rozpuštěné Hery, 5 polévkových lžic oleje, 1/2 - 3/4 kostky droždí, mléko Na potření upečeného koláče = druhá polovina rozpuštěné Hery, 3 stroužky česneku.

Postup přípravy

Řidší těsto se rozprostře na vymazaný plech ( 2 ks) nechá se kynout 1/2 - 3/4 hod . .Před pečením se povrch těsta potře vodou, aby to chytlo barvu. Peče se na 180 °C. Po …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka s letokruhy

Bábovka s letokruhy

Potřebné ingredience

Forma na pečení BEZ STŘEDOVÉHO KOMÍNKU NEBO DORTOVÁ FORMA , bábovkové těsto světlé a tmavé, recept na těsto mám v Receptech. Dávám ho pro jistotu ještě i tady. POTŘEBNÉ PŘÍSADY 2 hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, hrnek mléka, 3 vejce, 1 / 2 hrnku oleje nebo rozpuštěného másla,vanilkový cukr, prášek do pečiva, kakao. Máslo nebo sádlo na vymazání formy, polohrubá mouka nebo jemná strouhanka na vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY Do nádoby naleju mléko a olej, přidám cukr, vanilkový cukr a vejce a šlehačem rozšlehám. Prášek do pečiva mám zamíchaný v mouce . Mouku postupně zašlehám do tekuté směsi, těsto rozdělím na dvě části, jednu část obarvím kakaem + trošku mléka.

Postup přípravy

Mám dvě barvy těsta. Letorosty udělám střídáním barevných těst.

1. vrstva = Začnu třeba světlým těstem. Doprostřed formy , na dno formy naleju světlé těsto

2.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocné řezy  -  malinové

Ovocné řezy - malinové

Potřebné ingredience

Piškotový korpus Pudinkový krém Malinové želé Hromada strávníků

Postup přípravy

Korpus na celý plech, pokrytý papírem na pečení. Troubu zapnu spodek i vršek na 180 °C.
5 vajec, 30 dk mletého cukru, 10 lžic horké vody, 30 dk polohrubé mouky, 1 / 3 prášku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvoubarevná bábovka

Dvoubarevná bábovka

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, hrnek mléka, 3 vejce, 1 / 2 hrnku oleje nebo rozpuštěného másla,vanilkový cukr, prášek do pečiva, kakao. Máslo nebo sádlo na vymazání formy, polohrubá mouka nebo jemná strouhanka na vysypání formy.

Postup přípravy

Do nádoby naleju mléko a olej, přidám cukr, vanilkový cukr a vejce a šlehačem rozšlehám. Prášek do pečiva mám zamíchaný v mouce . Mouku postupně zašlehám do tekuté směsi. A teď,…

Zobrazit více...

Kategorie