Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Rošťáci

Rošťáci

Potřebné ingredience

vepřová kotleta (já jsem dělala obyčejné vepřové plátky z 0,500 kg), 2 vejce,lžička soli, lžička pepře, dvě lžíčky polévkovéh okoření (maggi), dvě lžíce worcestru, dvé polévkové lžíce plnotučné hořčice a dvě lžíce solamylu.

Postup přípravy

Kotlety nejdříve naklepeme a necháme odležet. Pak si připravíme směs: smícháme 2 vejce, lžičku soli, lžičku pepře, dvě lžíčky polévkobéh okoření, 2 lžíčky worcesteru, dvěpolévkobé…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš po staročesku - na pivě

Guláš po staročesku - na pivě

Potřebné ingredience

500g vepřového masa, 2 cibule, 2 lžíce sádla, kousek slaniny,sůl, pepř, mletá sladká paprika, 1 lžíce rajčatového protlaku, česnek, drcený kmín, 1 dl světlého piva (nikoliv však plzeňské) 1 krajíček chleba, majoránka.

Postup přípravy

maso si nakrájíme na stejné kousky. Cibule nakrájíme na kostičky a osmahneme do zlatova na sádle a na kostičky slaninu, přidáme maso a za stálého míchání je opékáme až se štáva…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Obrácené řízky

Obrácené řízky

Potřebné ingredience

vepřové maso (ale může být i kuřecí nebo krůtí, strouhanka, vajíčko,sůl,pepř,olej,anglická slanina,cibule

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme,nasolíme a opepříme, potom obalíme ve strouhance a pak až ve vajíčku. Zadím máme rozehřátou pánec a hned opečeme na pánvi všechny řízečky.
Připravíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Mišmaš s rýží

Mišmaš s rýží

Potřebné ingredience

vepřové maso, rýže, paprika červená a žlutá, grilovací koření, kari, sůl, pepř, červené víno a bramborový škrob.

Postup přípravy

V hrnci jsem orestovala vepřové masíčko nakrájené na kostky a pak jsem tam přidala ty papriky, osolila,opepřila, dala trochu gril.koření a kari a podlila vínem a dusila. Až to…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Frankfurtská pečeně s párkem

Frankfurtská pečeně s párkem

Potřebné ingredience

4 vepřové plátky masa, sůl, pepř, asi 4 nožičky párku, krémžská horčice, olej na směžení

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme,opepříme. Tenké libové párky rozpůlíme a ještě rozřízneme napříč. V každém plátu masa nařízneme nožem otvory a kusy párků jimi do poloviny protáhneme.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražničí z trouby

Ražničí z trouby

Potřebné ingredience

600 g vepřové pleci
nakrájené na kostky
anglická slanina
klobása nakrájená na kolečka
cibule, červená i zelená paprika
žampiony nakrájené na kousky
sůl, pepř, koření Gyros

Postup přípravy

Všechny suroviny, nakrájené na menší kousky smícháme ve velké míse, osolíme, opepříme a posypeme kořením na Gyros. Směs nasypeme v jedné, rovnoměrné vrstvě na plech, podlijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové koleno

Vepřové koleno

Potřebné ingredience

Vepřové koleno, cibule, kmín, sůl, česnek, kysané zelí

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme a dáme do pekáčku (na jedno koleno dávám 2 střední) - 1/2 z celého množství. Česnek nakrájíme nadrobno. Vepřové koleno nakrojíme, nasolíme, počesnekujeme a i do…

Zobrazit více...

Kategorie