Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Krkovička po maďarsku - z pomalého hrnce

Krkovička po maďarsku - z pomalého hrnce

Potřebné ingredience

Plátky vepřového masa dle zvyklostí a chuti - já měla krásnou krkovičku .... a více v popisu přípravy.....

Postup přípravy

Na pánvičce si opečeme dobrou slaninku, na ni dáme na kostičky krájenou cibulku a drobně nakrájenou červenou kápii. Přidáme drcený kmín a směs trošku opepříme.

Tento základ…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vývar z hovězího masa s krupicovými noky (pomalý hrnec)

Vývar z hovězího masa s krupicovými noky (pomalý hrnec)

Potřebné ingredience

Hovězí maso na polévku, polévková zelenina - čím více druhů, tím lépe, česnek, cibule, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list

Postup přípravy

Do pomalého hrnce vložíme očištěnou zeleninu, koření i omyté maso, osolíme a zalejeme vodou, vše má být ponořeno. Zakryjeme poklicí a pustíme hrnec na stupeň 1 na 7-8 hodin. A to…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřová krkovička s lesními hříbky (pomalý hrnec)

Vepřová krkovička s lesními hříbky (pomalý hrnec)

Potřebné ingredience

plátky vepřové krkovice, čerstvé (popř. mražené či sterilované) hříbky, cibule, slanina, sádlo, hl. mouka, sůl, pepř z mlýnku, 2 dc masového vývaru, červ. vína či vody

Postup přípravy

Plátky masa jemně naklepeme, okraje nařízneme, aby zůstalo krásně rovné, po obou stranách nasolíme a opepříme. Na pánvičce (ale dá se použít přímo i nádoba pomalého hrnce)…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Čarodějné kuře

Čarodějné kuře

Potřebné ingredience

Množství pro 4 osoby: 750 g kuřecích prsou, 2 cibule, mražená kukuřice, sůl, pepř, koření Čarodějka, olivový olej (může být i jiný, ale chuťově dobrý), vývar z masa či kostí, rajský protlak, cukr (lépe třtinový, ale může být i klasický), dle potřeby Solamyl.

Postup přípravy

Asi jste si při čtení potřebných přísad zastavili u koření Čarodějka. Co to je? Je to kořenící směs, kterou mám od firmy Rojíkovo koření (obrázek najdete níže). Toto koření je…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Smetanová cuketová směs s bramboráčky

Smetanová cuketová směs s bramboráčky

Potřebné ingredience

Budeme potřebovat: Cibuli nakrájenou na kostičky, máslo, oloupanou a jader zbavenou zelenou cuketu nakrájenou na kostičky zhruba 0,5 - 1 cm, dále trošku krájeného pórku, já přidala 2 spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, 2 stroužky česneku. Dále pro chuť i vůni trošku mražených lesních hub, ochutila kořením Andělská křidélka (můžete použít i jiné a nebo žádné) a samozřejmě moje oblíbené bylinky. Ještě budeme kořenit pepřem a solí a přidávat 33% smetanu.

Postup přípravy

Tento recept byla taková moje improvizace jednak co dům dal a jednak, co čas dovolil. Výsledek mě samotnou ale příjemně překvapil a ještě více jsem byla překvapena a potěšena, že…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Šátečky na slano

Šátečky na slano

Potřebné ingredience

Jelikož se blíží Silvestr, dám sem jen typ pro inspiraci, když nevíte co by..... :-). Je to známé, jednoduché, relativně i levné a je toho dost :-). Navíc, vždy se bude jednat o nějakou jinou variantu, protože u těchto šátečků zpracujete snad všechny zbytky, které najdete v ledničce. Takže jen v rychlosti (pro začínající kuchařinky) - balíček chlazeného listového těsta (ale klidně může být i rolované či mražené). Jako náplň si připravíme cokoliv, co doma najdeme a co máme rádi. Já měla zbytek sýrovo-česnekové pomazánky, plátkový sýr a šunku. Pak už jen vajíčko na potření, sůl a kmín.

Postup přípravy

Těsto rozválíme na pomoučeném vále. Vykrájíme čtverce o síle cca 10x10 cm a naplníme.
Přeložíme do šátečků, pořádně přitlačíme (já ještě přitlačím i vidličkou - dělá to pak…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Ivčina nadívaná sekaná

Ivčina nadívaná sekaná

Potřebné ingredience

Mleté maso (1 kg půl napůl vepřové / hovězí nebo může být jen vepřové) ochutíme dle zvyku a chuti. Já přidávám vejce, rohlík namočený v mléce, na trošce sádla nebo na špeku osmažená cibulka, může být třeba na malé kostičky nasekaná paprika i jiná zelenina.... Dál nějaké koření - sůl, mletý pepř, vegeta či jiné slané koření, troška majoránky, nějaké zelené bylinky (já dávám mraženou petrželku, libeček či pažitku) a třený česnek - poměrně dost.

Postup přípravy

Nějakou formu, např. srnčí hřbet apod., vymažeme olejem či sádlem a z ochuceného mletého masa uděláme ve formě takovou jakoby postýlku. Do postýlky nalejeme vajíčka rozšlehané s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perníkový závin paní  Pecháčkové

Perníkový závin paní Pecháčkové

Potřebné ingredience

300g hladké mouky, 200g cukru moučky, 1 sáček kypř.prášku do perníku, 1 lžíce kakaa, 2 vejce (jedno do těsta a jedno na potření), 2 lžíce rumu, 2 lžíce tekutého medu, 4 lžíce mléka. Náplň: 300g povidel, 100g oloupaných mandlí (já nedávala)

Postup přípravy

Tento recept není můj, našla jsem ho v Top receptech a vyzkoušela. Je dokonalý !!!
Nedivím se, že paní Pecháčková vyhrála s tímto štrůdlíkem 1. místo ve Štrůdlování u České…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřovka

Domácí vepřovka

Potřebné ingredience

1 kg hodně mastného bůčku, 1,5 dcl vody, 1,5 lžičky soli

Postup přípravy

Tento recept sem dávám na četné dotazy těch maminek, které se mě na něj ptaly po tom, co jsem na MMB dala fotku z výroby této delikatesky.

Není to přímo můj recept, mě…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocný pečený čajík dle mého

Ovocný pečený čajík dle mého

Potřebné ingredience

Ovoce dle sezony (směs i jeden druh), cukr a dochucovadla dle chuti (viz níže)

Postup přípravy

Receptů na pečený čaj je tady spousta. Nedávám ho tu jako žhavou novinku, ale jako můj návod pro ty, jenž viděli mé letošní čaje a prosili o receptík.

Takže:

Použít…

Zobrazit více...

Kategorie