Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Smetanová cuketová směs s bramboráčky

0.0
Smetanová cuketová směs s bramboráčky

Potřebné ingredience

Budeme potřebovat: Cibuli nakrájenou na kostičky, máslo, oloupanou a jader zbavenou zelenou cuketu nakrájenou na kostičky zhruba 0,5 - 1 cm, dále trošku krájeného pórku, já přidala 2 spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, 2 stroužky česneku. Dále pro chuť i vůni trošku mražených lesních hub, ochutila kořením Andělská křidélka (můžete použít i jiné a nebo žádné) a samozřejmě moje oblíbené bylinky. Ještě budeme kořenit pepřem a solí a přidávat 33% smetanu.

Postup přípravy

Tento recept byla taková moje improvizace jednak co dům dal a jednak, co čas dovolil. Výsledek mě samotnou ale příjemně překvapil a ještě více jsem byla překvapena a potěšena, že chutnalo i moji rodince. Moje děti totiž milují nadevše maso a tady ho nebyl ani kousek .

Na wok pánvi si rozpustíme máslo, na kterém pomaličku restujeme krájenou cibuli (opravdu pomalu, klidně i 10 minut). Jakmile jeví první náznaky zlátnutí, přidáme hříbky a dusíme za občasného mícháme zhruba 10 minut. Pak přidáme pórek i cuketu, promícháme a ještě 5-10 minut dusíme. V polovině dušení přidáme rajčata, rozetřený česnek a pokud chcete, tak nějaké to ochucovací kořeníčko. Dosolíme, dopepříme. Jakmile jsou všechny ingredience měkké, přilejeme smetanu a necháme už jen chviličku provařit. Pokud by se vám zdálo, že máte směs moc tekutou, rozpíchejte si ve trošce vody trošku Solamylu a vmíchejte do směsi tak, aby vám konzistence vyhovovala. Na samotný závěr přidejte zelené nasekané bylinky a podávejte třeba jako já s bramboráčky.

DOBROU CHUŤ !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marky18 12. 10. 2013, 20:52
(Y) (clamp)
lidare 7. 10. 2013, 11:25
(Y)lákavé :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie