(recept
si oblíbilo 557 návštěvníků)
Béřovický králík - náš nejoblíbenější recept na králičí masíčko:-)
Potřebné ingredience
2 dcl vody, 2 dcl oleje (dávám méně), 1 lžička soli, 1 lžička pepře (dávám též méně), 2 lžičky kečupu, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžička sladké papriky, 1-2 cibule (na kolečka), 5 stroužků česneku (utřít), králičí maso.
Postup přípravy
Všechny přísady na marinádu smíchame a naporcovaného králíka do ní naložíme přes noc, klidně i déle. Já králíka ještě nasolím. Druhý den králíka pečeme i s marinádou, občas podléváme.
Tento recept jsem kdysi našla na internetu a od té doby je to náš nejoblíbenější recept na králičí maso!
Hledala jsem, zda už tu recept není a nenašla jsem, což se divím, protože je to opravdu mňamka. Pokud tu již recept je (např. pod jiným názvem), omlouvám se a hned smažu. Přeji všem dobrou chuť
Tento recept jsem kdysi našla na internetu a od té doby je to náš nejoblíbenější recept na králičí maso!
Hledala jsem, zda už tu recept není a nenašla jsem, což se divím, protože je to opravdu mňamka. Pokud tu již recept je (např. pod jiným názvem), omlouvám se a hned smažu. Přeji všem dobrou chuť
takto naloženého králíka dáme do lednice
další den šup s ním do trouby:-)
a hotovo!:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucka*
(upraveno)
9. 4. 2011, 13:20
Marti dneska jsme od nasich dostala kraliky..tak vyzkousim
hlavca
(upraveno)
20. 3. 2011, 12:46
Martino,králíka jsem dnes upekla,byl vynikající,maso krásně měkké a šťavnaté,opravdu jsme si moc pochutnali,určitě se recept u nás zabydlí, moc díky
Morgana76
(upraveno)
21. 3. 2011, 11:46
@hlavca
tak to jsem moc ráda, že chutnalo. My pekli o víkendu, jen teď dávám méně pepře, protože papají i dětičky, tak aby to nebylo moc ostré
Pesinka
(upraveno)
5. 3. 2011, 13:07
Včera:Mám naloženo,tak uvidíme zítra Pak písnu,jak masenko chutnalo Dnes:Tak tenhle recept na králíka nemá chybu!Pekla jsem asi 2 hoďky na 180 C,masíčko měkounký,šťavnatý Jako přílohu jsme měli brambor.knedlík+špenát a samozřejmě nechybělo pivečko,bez toho by to snad ani nešlo Takže děkuji,že jste se podělila o suprový recept,ukládám do oblíbených a posílám
Morgana76
(upraveno)
16. 3. 2011, 20:53
@Pesinka
super, tak to jsem ráda, že králík chutnal
Hanik85
(upraveno)
3. 3. 2011, 19:33
Recept vypadá zajímavě, jak dlouho králíka pečete a na kolik stupňů? Jaká příloha se nejvíc hodí? Děkuji
Morgana76
(upraveno)
4. 3. 2011, 14:57
@Hanik85
Dobrý den, já ho peču na 180stupňů cca tak hoďku a půl(možná i déle), polévám tou šťávičkou, až je nahoře hezky dozlatova, tak vyndavám. My k tomu máme nejradši bram.knedlík, zelí nebo špenát. Ale naši ho zase milujou s houskovým knedlíkem a červeným zelím. A zapíjíme pivkem
superka
(upraveno)
19. 2. 2011, 17:15
super... dnes jsem zkoušela... neměla jsem tedy králíka naloženého, protože jsem recept přečetla ráno a dopoledne muselo být hotovo, tak jsem ho jen natřela a tímto podlila a můžu říct, že paráda králík byl šťavnatý a ta šťáva s chlebem naprosto úúúúúžasná ,,,,, už asi jiného nebudu dělat, protože se mi vždy vysušil a tento byl perfektně šťavnatý
Morgana76
(upraveno)
28. 2. 2011, 14:49
@superka
Tak to jsem ráda, že králík chutnal Přesně tak, dřív jsem mívala králíka také vysušeného, ale takto naložený je super