Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 557 návštěvníků)

Béřovický králík - náš nejoblíbenější recept na králičí masíčko:-)

5.0
Béřovický králík - náš nejoblíbenější recept na králičí masíčko:-)

Potřebné ingredience

2 dcl vody, 2 dcl oleje (dávám méně), 1 lžička soli, 1 lžička pepře (dávám též méně), 2 lžičky kečupu, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžička sladké papriky, 1-2 cibule (na kolečka), 5 stroužků česneku (utřít), králičí maso.

Postup přípravy

Všechny přísady na marinádu smíchame a naporcovaného králíka do ní naložíme přes noc, klidně i déle. Já králíka ještě nasolím. Druhý den králíka pečeme i s marinádou, občas podléváme.
Tento recept jsem kdysi našla na internetu a od té doby je to náš nejoblíbenější recept na králičí maso!
Hledala jsem, zda už tu recept není a nenašla jsem, což se divím, protože je to opravdu mňamka. Pokud tu již recept je (např. pod jiným názvem), omlouvám se a hned smažu. Přeji všem dobrou chuť

takto naloženého králíka dáme do lednice

další den šup s ním do trouby:-)

a hotovo!:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucka* 9. 4. 2011, 13:20
Marti dneska jsme od nasich dostala kraliky..tak vyzkousim |:o)
hlavca 20. 3. 2011, 12:46
Martino,králíka jsem dnes upekla,byl vynikající,maso krásně měkké a šťavnaté,opravdu jsme si moc pochutnali,určitě se recept u nás zabydlí, moc díky (Y) (L)
Morgana76 21. 3. 2011, 11:46
@hlavca tak to jsem moc ráda, že chutnalo. My pekli o víkendu, jen teď dávám méně pepře, protože papají i dětičky, tak aby to nebylo moc ostré (Y) (L)
Pesinka (upraveno) 5. 3. 2011, 13:07
Včera:Mám naloženo,tak uvidíme zítra (Y)Pak písnu,jak masenko chutnalo :-) Dnes:Tak tenhle recept na králíka nemá chybu!Pekla jsem asi 2 hoďky na 180 C,masíčko měkounký,šťavnatý (Y) (clamp)Jako přílohu jsme měli brambor.knedlík+špenát a samozřejmě nechybělo pivečko,bez toho by to snad ani nešlo ,-)Takže děkuji,že jste se podělila o suprový recept,ukládám do oblíbených a posílám (F) (F) (F)
Morgana76 16. 3. 2011, 20:53
@Pesinka super, tak to jsem ráda, že králík chutnal :-) (B)
Hanik85 3. 3. 2011, 19:33
Recept vypadá zajímavě, jak dlouho králíka pečete a na kolik stupňů? Jaká příloha se nejvíc hodí? Děkuji
Morgana76 4. 3. 2011, 14:57
@Hanik85 Dobrý den, já ho peču na 180stupňů cca tak hoďku a půl(možná i déle), polévám tou šťávičkou, až je nahoře hezky dozlatova, tak vyndavám. My k tomu máme nejradši bram.knedlík, zelí nebo špenát. Ale naši ho zase milujou s houskovým knedlíkem a červeným zelím. A zapíjíme pivkem (B) :-)
superka 19. 2. 2011, 17:15
(Y) super... dnes jsem zkoušela... neměla jsem tedy králíka naloženého, protože jsem recept přečetla ráno a dopoledne muselo být hotovo, tak jsem ho jen natřela a tímto podlila a můžu říct, že paráda (clamp) králík byl šťavnatý a ta šťáva s chlebem naprosto úúúúúžasná ,,,,, už asi jiného nebudu dělat, protože se mi vždy vysušil a tento byl perfektně šťavnatý (Y)
Morgana76 28. 2. 2011, 14:49
@superka Tak to jsem ráda, že králík chutnal (clamp) Přesně tak, dřív jsem mívala králíka také vysušeného, ale takto naložený je super (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie