Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

ČÍNA Z KRÁLÍKA - recept od švagrovy babičky :-)

0.0
ČÍNA Z KRÁLÍKA - recept od švagrovy babičky :-)

Potřebné ingredience

1/2 kg masa z králíka, 2 cibule, 1 lžíce solamylu, 1 syrové vejce, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, grilovací koření, vorčestr, paprika, sojová omáčka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, z ostatních surovin si připravíme nálev, zamícháme s masem a necháme uležet do příštího dne, potom upečeme. Jako přílohu můžeme použít rýži, hranolky, ale i brambory nebo chleba. Obrázkový postup:

Na tento recept používám nejraději maso ze hřbetu (nejlépe se krájí na malé kousky) - ze dvou králíků je to asi těch 1/2 kg, co je potřeba.

Maso nakrájíme na malé kousky - kostičky nebo nudličky.

Připravíme se marinádu: do hrníčku 1 vejce, 4 lžíce oleje, 1 lžíce solamylu, ostatní koření (já dávám sůl jen trochu, je jí dost v grilovacím koření, toho dávám určitě jednu až dvě lžíce, pepř - jak jste zvyklí, vorčestr dávám jednu lžičku a asi dvě lžíce sojové omáčky, papriku asi také jednu lžičku). Všechny tyto suroviny v hrníčku rozkvedlám kvedlačkou a potom zamíchám na kostičky nakrájenou cibuli.

Maso smícháme s marinádou a šoupneme do příštího dne do lednice.

Druhý den maso přendáme do pekáčku, nebo já raději používám ohnivzdornou mísu, ničím nevymazávám. Dám péct v zakryté míse. (Babička to možná dělala v remosce).

Asi po 40 minutách vyndáme z trouby, lžící promícháme a podlijeme asi 150 ml vody. Dáme přiklopené zpátky do trouby a ještě pečeme.

Nakonec asi 10 - 15 min. před koncem sundáme pokličku, aby se maso zvrchu opeklo. Hlídáme, aby se zbytečně nevypekl všechen sosík.

Je to jeden z našich nejoblíbenějších králíkových receptů a určitě přijde vhod všem, kteří už nevědí, co s králíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dunka1 30. 10. 2012, 20:46
Výborná čína. Když mám, dávám místo cibule pórek a ke konci pečení přídávám solené arašídy.
kaculda 19. 9. 2011, 14:22
Dnes jsem čínu opět dělala a je opravdu výborná (Y) (Y) (Y) (Y). Hned se po ní zapráší :-)
matousek 7. 4. 2010, 17:52
PRÁVĚ JSEM DNES ZKOUŠELA RECEPTÍK K OBĚDU A VYNIKAJÍCÍ, JEN KROMĚ GRILOVACÍHO KOŘENÍ JSEM POUŽILA KARI A CELÁ RODINKA SE OBLIZOVALA. JINAK JSEM DĚLALA KOSTIKY 1 CM NA 1 CM A V OHNIVZDORNÉ MÍSE NECELOU HODINKU. DOPORUČUJI. MARIE (flower)
monke 27. 10. 2009, 18:22
Výborné..dnes jsme měli k obědu a je to ňamka (Y) (Y) (Y) (pl)
kvítečko 25. 1. 2009, 20:11
Vyzkouším,pečete na pánvy nebo troubě a jak douho? (Y)
máza2 25. 1. 2009, 20:41
@kvítečko Dobrý večer Ivano, právě jsem dokončila obrázkový postup, tak snad to tak bude stačit. Pravda je, že jsem se předtím nikdy nedívala, jak dlouho se to peče, já jsem pekla asi na 200 v obyčejné elektrické troubě. Asi 3/4 hodiny, potom promíchat a podlít a potom ještě jednou asi 1/2 - 3/4 hodiny, to sama uvidíte, aby to nebylo ještě syrové. Přeji dobrou chuť.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie