Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 61 návštěvníků)

OŘÍŠKOVÉ KOUZLO - cukroví jen z bílků.

0.0
OŘÍŠKOVÉ KOUZLO - cukroví jen z bílků.

Potřebné ingredience

4 bílky,5 vanilkových cukrů,200g hladké mouky,100g celých lískových oříšků.

Postup přípravy

Ušlehám z bílků sníh, do něj postupně zašlehám cukr, pak lehce vařečkou vmíchám po lžících mouku a nakonec celé lísk.oříšky. Těsto hodně zhoustne a „spadne“. Hmotu vliju do vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet, peču do zlaté barvy při 170´C. Vyklopím, chvilku nechám na mřížce a ještě teplé krájím na tenoučké plátky, ty pokládám na pečící papír na plech (úplně těsně vedle sebe) a tak při 100’C (horkovzdušná trouba) suším až se trošku pokřiví a okraje začnou chytat zlatavou barvu-je to potřeba hlídat okem. Pak nechat vychladnout, sesypat do krabičky a ukrýt před ostatními členy rodiny, protože to zchroustají dřív,než přijde den „D“. Krabičku dobře zavřít (dávám to do plastové dózy, kde se víko dobře uzavře), aby nenatáhly chrupinky vlhkost.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Maggy 8. 12. 2013, 16:23
hami hmi
AliceM 9. 12. 2013, 10:29
@Maggy (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Petajonasova 14. 12. 2012, 17:56
tak jsem neodolala a výbornéééééééééé (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) no moc dlouho to u nás asi nevydržíííííí :-D :-D :-D
AliceM 9. 12. 2013, 10:29
@Petajonasova :-D :-D :-D
Hepesa 1. 12. 2010, 15:05
Výborné, u nás hned zmizí ,-) Taky je dělám, ale dávám vlašské ořechy a krájím na kráječi (Y)
AliceM 12. 12. 2010, 16:05
@Hepesa (banky) (banky)
Sismi 1. 12. 2010, 11:56
Tak to mám v troubě...čtu tady ten slovenský odkaz a tam se krájí na plátky až druhý den..tak ted nevim.. *-)
AliceM 2. 12. 2010, 11:14
@Sismi Já krájím ještě vlažné :))) (andel) (andel) (andel)
Soňulína 22. 12. 2009, 9:50
*-) *-) *-)a půjde to dobře nakrájet nebo se u toho budu vztekat :-$ :-$ :-$
AliceM 22. 12. 2009, 10:59
@Soňulína Soňo, když je to vlažné , tak jdou plátky krájet lehce a v pohodě - lepší je pilkový nůž ^o).
Krásné svátky
(banky) (sampus)
Soňulína 22. 12. 2009, 13:41
@AliceM alíííí dííík mám hotovo...a krájela jsem kráječem (Y) (Y)ostrý nůž bych doma asi nenašla +o( ;-) ;-) ;-) ;-)tak snad se to u nás pojí (zajic)
AliceM 22. 12. 2009, 14:01
@Soňulína (L) (L) (kolednici) (sampus)
ťapka 12. 12. 2009, 10:36
Dobrý den Ali :-), tak cukroví už je v troubě, snad se povede :-$ :-$ :-$. Jenom se chci zeptat jak se skladováním, mám ho uskladnit při pokojové teplotě nebo ho dát třeba do ledničky??? ;-) ;-) ;-)
AliceM 12. 12. 2009, 17:24
@ťapka Ivo, do ledničky určitě ne, tam by zvlhly ! Já je dávám do zavřené dozy na skříňky v kuchyni, aby byly v co nejsušším prostředí :-) :-) a pak křupaly ! (zajic) (andel) ^o) ^o)
ťapka 15. 12. 2009, 22:24
@AliceM Ali díky za zprávu, já si to myslela :-), už jsou uskladněné nahoře na lince. No popravdě "křupou" mi opravdu hodně :-D, tak nevím, jestli jsem je udělala dobře. (F)
AliceM 16. 12. 2009, 9:59
@ťapka Určitě jo, ony stejně trošku natáhnou vlhkost [A]. A navíc - mají to být křupinky (novy rok)
veveřice 1 10. 12. 2008, 12:17
tak to vyzkouším, už jsem dělala podobné a moc se mi to nepodařilo ;-)
AliceM 10. 12. 2008, 14:55
@veveřice 1 Klidně písněte, když budete něco potřebovat :-$. Je to fakt jednoduché, tohle pečeme vždycyk s kámošku společně ještě s povidlovým závinem, abychom si to užily a mohly u toho klábosit .Hlavně u toho sušení hlídat,ať se nepřipálí (smich). (banky)
veveřice 1 13. 12. 2008, 12:46
@AliceM tak jo :-$ ;-)prosím, na kolik stupňů se peče a hlavně jak dlouho? :-$už jsem podobné pekla a dopadlo to 8-| 8-| ;-)pekla jsem na 100 skoro 1,5hodiny furt nic, pak jsem tomu přidala na 150 a bylo to lepší na tak prosím na kolik a na jak dlouho? díky (L) (L) (L) (L) (L)
AliceM 13. 12. 2008, 21:00
@veveřice 1 No snad nejdu s "křížkem po funuse" - ve formě peču cca při 165´C-170´C až je to nahoře takové medové barvy-čas přesně nevím, řekla bych tak 25-30minut. :-$ A pak to sušení-teplotu tak 100-120´C a hlídám to, to tam bývá chvilku-5-7minutek, jak začnou okraje chytat barvu, tak to vyndám :-) (L) (hello) (hello) (hello)
veveřice 1 15. 12. 2008, 20:00
@AliceM tak :-$ http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1543121 |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) ;-)díky (F) (F) (F)krásné svátky
AliceM 16. 12. 2008, 0:05
@veveřice 1 Super , jsou perfektní !!!! Mně někdy ty tmavší i víc chutnají ;-) ;-) ;-). Ale já mám ráda i špekáčky do černa :-# ;-) ;-) ;-) ;-). (novy rok) (novy rok) (novy rok) (novy rok)
Lionka 19. 12. 2007, 19:07
Holky,teď to dělám a má toho tak polovinu v té formě-moc to nenabylo a fakt to krájíte za tepla?u podobnéího receptu jsem četla že až na druhý den *-)
AliceM 19. 12. 2007, 20:21
@Lionka Lionko, je to úplně spadlé a těžké to těsto, přesně tak, není to snad ani do poloviny srnčího hřbetu. A krájím to takové vlažné ne úplně horké :-). Ať se povede, pak písněte (stromecek)
pipula 30. 11. 2007, 19:35
Já to dělám i s vlašskými ořechy a dobrá je směs všeho - mandle a různé druhy ořechů.
AliceM 30. 11. 2007, 21:46
@pipula Vyzkouším Gábi, díky |:o) (vanoce)
leni0323 30. 11. 2007, 18:45
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=2209&user=11449 asi takhle to vypadá, je to super, mám to s mandlema |:o) |:o) |:o)
AliceM 30. 11. 2007, 18:49
@leni0323 Jo,jo takové to mívám teňoučké. Tak to zkusím s mandlema taky, já to dělávám s lískovýma :-)
Matala 29. 11. 2007, 18:10
chtěla jsem je zkusit a víte co my není jasné? když jsou tam celé oříšky, jak to jde krájet na tenoučké plátky? nemáte už je náhodou hotové? Verča
AliceM 29. 11. 2007, 22:30
@Matala Veru, vypadá to přesně tak, jako vložila dole Dáša foto. Jak jsou oříšky upečené, tak to jde krájet, ten bílkový piškot je hodně těžký, hutný, krájím to ostrým nožem a dělám plátky ještě tenší, než na fotce. Hotové je ještě nemám, protože péct začnu až nějak příští týden, teď budu dělat přes víkend perníčky. Pak fotku hned vložím (L) (L) (L).
onasi 29. 11. 2007, 21:19
@Matala http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1552 myslim, ze to v konecnem efektu bude vypadat takhle, veroniko...
Matala 30. 11. 2007, 18:38
@onasi Aha, tak ted už mám představu, určitě je zkusím, já si neuměl představit, jak kráním ty ořechy. Taky je budu péct až později, ale musím udělat seznam nákupu pro manžu. Takže díky dám vědět jak se povedli Verča (hello) (hello)
AliceM 30. 11. 2007, 18:50
@Matala Pak písněte, my je máme strašně rádi a všichni mně je chodí hledat a schřoupou je v obrovské rychlosti ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie