Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 53 návštěvníků)

SLAVNOSTNÍ JABLKOVÝ DEZERT

0.0
SLAVNOSTNÍ JABLKOVÝ DEZERT

Potřebné ingredience

PIŠKOT ( suroviny na 2ks ) - 8 vajec, 3 lžíce vody, 9 lžic cukru, 10 lžic polohrubé mouky, špetka soli, 1/2 prášku do pečiva, skořice.MEZI 2 PIŠKOTY - 2 zakysané smetany, 1 šlehačka, trochu cukru moučka, skořice.1a1/2 - 2 kg jablek, cukr, citron, skořice, 2 vanilkové pudingy.

Postup přípravy

PIŠKOTY - K bílkům přidáme vodu a sůl a ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme cukr. Přidáme žloutky, mouku, prášek do pečiva a skořici a opatrně smícháme. Upečeme 2 piškoty ( na pečícím papíru ).
Než piškoty zchladnou, připravíme si smetanovou náplň - ušlehanou šlehačku smícháme se zakysanými smetanami, cukrem a skořicí. Rozetřeme na piškot a přikryjeme druhým piškotem.
Oloupaná jablka rozkrájíme na malé kousky a s cukrem, citronovou šťávou a skořicí dusíme, aby jablka zvláčněla - pozor - nedusit až do rozpadnutí ( množství cukru a citronu volíme dle chuti - já dávám tak 6 vrchovatých lžic cukru a 2 citrony ). 2/3 jablek rozprostřeme na vrchní piškot. Zbytek jablek necháme úplně rozvařit a rozmixujeme na kaši. Hmotu doplníme do 1l vodou, přivedeme k varu a přidáme vanilkové pudingy rozmíchané v 0.2l vody. Povaříme, aby vznikl tuhý jablkový puding. Puding nalijeme na jablka a necháme ztuhnout.
PODÁVÁME CHLAZENÉ !!!

Je to VYNIKAJÍCÍ, dělávám to pro návštěvy a vždycky se oblizují až za ušima :-)

Podle výše popsaného návodu připravíme těsto na piškot.

Těsto rozetřeme na 2 plechy vyložené pečícím papírem a upečeme.

V misce smícháme ušlehanou smetanu se zakysanými smetanami, moučkovým cukrem a skořicí.

Z upečených piškotů sejmeme pečící papír, jeden piškot potřeme smetanovou směsí..........

............a druhým piškotem přikryjeme.

Během pečení piškotů si oloupeme a nakrájíme jablíčka na malé kousky, chvíli podusíme s cukrem, citrónovou šťávou a skořicí do zvláčnění a 2/3 jablek oddělíme a necháme okapat.

Okapaná jablíčka rozprostřeme na piškot.

Zbylá jablka opět přivedeme k varu a necháme je rozvařit. Ponorným mixérem je rozmixujeme na kaši, přidáme vodu a nakonec vlijeme pudingový prášek rozpuštěný v trošce vody. Vymícháme tuhý jablečný puding.

Puding nalijeme na piškot s jablky, necháme vychladnout a pak dáme POŘÁDNĚ VYCHLADIT DO LEDNIČKY.
Pravda, je to trošku pracnější, ale tak stráááááááááášně moc dobrý, že se to jednou za čas vyplatí!!!!!!!!! DOBROU CHUŤ!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hanybunny 3. 10. 2010, 23:40
Lucko (F) , pracné, ale vynikající (Y) (clamp) |:o). Vytvořila jsem ho před oběděm a nyní jsou v lednici jen 3 kousky...pod oknem se mi vytvořila fronta s talířky (ségra, synovec, taťka...) a pochtívali jen "pár" kousků k odpolední kávě (dance). Díky za recept, opravdu je naprosto vynikající (L)
moninani 3. 11. 2007, 7:51
Dobrý den Luci,tak jsem tuhle jablíčkovou mnamku včera upekla a před chvilkou ochutnala první kousek.Je to sice trošku pracnější,ale opravdu vynikající,určitě jsem nepekla naposledy.Moc děkuji
Lukrato 5. 11. 2007, 8:20
@moninani Moni, moc děkuji, opravdu mě moc těší, že Vám dezertík chutnal !!!! Já se ho chystám dělat o víkendu, budeme mít návštěvu a jablíček je teď taky dost..... :-$ :-$ :-$ Mějte se..... (L)
Lukrato 3. 3. 2007, 13:45
Tak jsem včera po delší době znovu dělala tuhle óóóóbrmňaminu, abych něco dovezla na návštěvu......úspěch byl opět zaručen, všichni se olizovali až za ušima..... (PL) (C) (Y)
Lukrato 11. 10. 2006, 14:32
Upravila jsem množství surovin u piškotů tak, aby to bylo přesně na tento recept a žádné těsto nezbylo. Jestli máte jablíčka, vyzkoušejte, je to fakt žrádýlko.
Lukrato 10. 7. 2006, 22:19
Tak to jsem ráda, že Vám to chutnalo. Je teda fakt, že zrovna k rychlovkám to nepatří, ale zase je to dobrý, tak jednou za čas...
Lampa 10. 7. 2006, 16:55
Vychlazené to nemá chybu - i když je to časově trochu náročnější, vyplatí se to. Ale nedělala jsem to z celého množství - snažila jsem se vystihnout asi 2/3 surovin. Mňamka ! Marcela
Lukrato 9. 7. 2006, 22:13
Jo, upeču 3 piškoty, ale ten jeden slabší na tu roládku. Pak když někdo přijde na kafíčko, můžu mu nabídnout 2 druhy - a jsem za "hvězdu" (*) :-D
Lampa 9. 7. 2006, 20:28
Takže je to těsto na tři plechy ? Rozumím tomu dobře ? Díky za odpověď ! Chtěla bych to zítra zkusit ! Marcela
Lukrato (upraveno) 10. 7. 2006, 7:07
Já to dělám na normálním klasickým plechu. Akorát když mám udělaný těsto na piškot, nerozdělím ho přesně na poloviny, ale zhruba na třetiny, upeču tři placky a z jedný udělám roládu s jahodovou marmeládou. Manžel ji sní na posezení. Jinak by to bylo moc vysoký a všechno by se to asi do plechu nevešlo. Až budou jablíčka, zkuste to, je to fakt výborný... :-P
Andrá1 8. 7. 2006, 21:22
teda zní to moc dobře..jen na jak velký je to plech?...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie