(recept
si oblíbilo 991 návštěvníků)
RYCHLÉ ZAPEČENÉ BAREVNÉ RIZOTO - nízkokalorické, zdravé jednoduché, výtečné - i pro ne zrovna milovníky rýže jako jsem já !!!!
Potřebné ingredience
500gr. kuřecího masa, asi 300gr rýže (nejlépe Parboiled), 1-2 sáčky mražené zeleniny, jakou máte rádi, 2 cibule, 3 lžíce oleje, grilovací koření nebo Gyros koření nebo jen červená paprika, sůl, pepř, 2 kostky slepičího vývaru, trocha strouhaného parmezánu či jiného sýra
Postup přípravy
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, poprášíme kořením a zprudka opečeme.
2. Do odměrky nasypeme suchou syrovou rýži, a do stejné odměrky poté připavíme dvojnásobné množství slepičího vývaru.
3. Do zapékací mísy dáme opečené maso, zasypeme suchou rýží, dvěma sáčky mražené zeleniny, osolíme, opepříme dle chuti a promícháme. Vše zalijeme vývarem a znovu promícháme.
4. Mísu dáme nezakrytou do trouby na cca 45 min, tj. dokud rýže nezměkne, v průběhu pečení stačí jednou promíchat...
5. Nejlépe chutná toto rizoto servírované s trochou parmezánu a zeleninovým salátem. Dobrou chuť!
TIPY NA ZÁVĚR: Rizoto jde samozřejmě obměnit dle vaší chuti, např. přidat kari nebo bobkový list či jiné koření, přidat i čerstvou syrovou zeleninu, houby apod. - jen a jen dle vaší chuti a nápadů!
2. Do odměrky nasypeme suchou syrovou rýži, a do stejné odměrky poté připavíme dvojnásobné množství slepičího vývaru.
3. Do zapékací mísy dáme opečené maso, zasypeme suchou rýží, dvěma sáčky mražené zeleniny, osolíme, opepříme dle chuti a promícháme. Vše zalijeme vývarem a znovu promícháme.
4. Mísu dáme nezakrytou do trouby na cca 45 min, tj. dokud rýže nezměkne, v průběhu pečení stačí jednou promíchat...
5. Nejlépe chutná toto rizoto servírované s trochou parmezánu a zeleninovým salátem. Dobrou chuť!
TIPY NA ZÁVĚR: Rizoto jde samozřejmě obměnit dle vaší chuti, např. přidat kari nebo bobkový list či jiné koření, přidat i čerstvou syrovou zeleninu, houby apod. - jen a jen dle vaší chuti a nápadů!
Nejprve zprudka osmahneme maso s kořením na cibulce...
Do odměrky dáme rýži a do stejné pak připravíme z kostek dvojnásobné množství slepičího vývaru...
Opečené maso, mraženou zeleninu i suchou rýži nasypeme do zapékací mísy...
Vše zalijeme vývarem, osolíme a opepříme dle chuti...
Po 45min pečení na cca 180 stupňů je hotovo!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
DANINEC
(upraveno)
27. 2. 2008, 14:58
už se mi to dělá tak jsem zvědavá
monar
(upraveno)
22. 2. 2008, 13:23
Zdravím Jani, musím Vám taky napsat, jak moc mi vaše rizoto chutnalo!!! Právě jsem dojedla a je to fakt mooooc dobrý. Díky za skvělý recept Monika
Pajcinka
(upraveno)
13. 2. 2008, 9:59
Vypadá úžasně,jdu na to!
eva0626
(upraveno)
4. 2. 2008, 21:36
Jani , dnes jsem dělala váš recept je výborný . Moc jsme si pošmákly .
Tina(vnoučátka)
(upraveno)
2. 2. 2008, 12:57
Strašně dobré,už jseh ho dělala dvakrát a nikdy nezbude.Rychlý a dobrý oběd
hruskovice
(upraveno)
14. 1. 2008, 22:24
Tak tohle je , díky za super recept, fakt moc dobré.
HAVLASKA
(upraveno)
12. 1. 2008, 18:10
Dnes jsem vařila toto hamání, a dokonce manžel jedl a liboval si. Jinak co já uvařím to kritizuje. . Ale tohle je opravdu , Děkuji za receptíček.
Carcooolka
(upraveno)
9. 1. 2009, 21:35
@HAVLASKA
Takovému manžílkovi vařit je radost. Co kdyby místo kritiky příště uvařil něco on? Nebo si může namazat chleba
Raduska
(upraveno)
14. 12. 2007, 14:26
Vypadá skvěle určitě vyzkouším, rizotko můžeme
amálinka
(upraveno)
14. 12. 2007, 14:30
@Raduska
Vyzkoušejte - a pak dejte vědět, jestli chutnalo... Krásný vánoce, jana