(recept
si oblíbilo 81 návštěvníků)
Čokoládové řezy s hruškami
Potřebné ingredience
Těsto: 400 g prosáté hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 25 g kakaa, 160 g cukru moučka, 4 vejce, 200 ml oleje, 200 ml vody. Krém: 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání, 1 PL citronové šťávy, 80 g cukru moučka, 4 želatinové plátky. Dále: kompotované hrušky, kousek čokolády.
Postup přípravy
Korpus: Promíchat sypké suroviny, přidat vejce, olej a vodu a dobře vymíchat hladké těsto. Upéct na 180°C asi 20 minut. Vychladlé poklást okapanými hruškami a zalít krémem.
Krém: vyšlehat zakysané smetany, tvaroh, citronovou šťávu a cukr, jemně vmíchat ušlehanou šlehačku a želatinové plátky, rozpuštěné dle návodu na sáčku. Krém urovnat na hrušky a ihned pocákat rozpuštěnou čokoládou, naředěnou troškou tekuté šlehačky. Vidličkou promíchat, potřepáním srovnat a nechat ztuhnout v ledničce, nejlépe do druhého dne.
Krém: vyšlehat zakysané smetany, tvaroh, citronovou šťávu a cukr, jemně vmíchat ušlehanou šlehačku a želatinové plátky, rozpuštěné dle návodu na sáčku. Krém urovnat na hrušky a ihned pocákat rozpuštěnou čokoládou, naředěnou troškou tekuté šlehačky. Vidličkou promíchat, potřepáním srovnat a nechat ztuhnout v ledničce, nejlépe do druhého dne.
Tentokrát jsem potřela upečený korpus marmeládou a hrušek bylo málo, doplnila jsem je kolečky banánů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mirkaberkys
(upraveno)
5. 3. 2012, 16:37
Mohu na tyhle řezy použít tvaroh v alobalu? Děkuji
spero
(upraveno)
5. 3. 2012, 22:52
@mirkaberkys
Mirečko, určitě můžete dát tvaroh v alobalu. Tak ať si pochutnáte.
mirkaberkys
(upraveno)
7. 3. 2012, 21:24
@spero
6.3. Právě jsem jí dodělala, mám jí jen z 1/2 dávky do dortové formy. Zítra u kafíčka uvidím, jak se vydařila. Děkuji 7.3. z dortíku zůstal opravdu jen malý kousek. Je to velmi dobré a mohu všem jen doporučit.
želva17
(upraveno)
20. 10. 2011, 12:53
Že bych to udělala o víkendu?Vypadá to nádherně.Těsto vychází na velký plech?Zkusila bych to jako koláč.Takže z poloviční dávky?
spero
(upraveno)
20. 10. 2011, 21:16
@želva17
Ano, je to pečené na plechu 30 x 40 cm. Do dortové formy průměr 24 nebo 26 cm bych udělala z poloviční dávky. Nevím, jak velkou máte tu koláčovou formu. Však Vy si s tím už nějak poradíte. Tak ať vám chutná.
akr
(upraveno)
15. 10. 2011, 19:55
Řezy jsou vynikající moc jsme si pochutnaly děkuji za recept
spero
(upraveno)
15. 10. 2011, 20:29
@akr
Leni, tak to mám velkou radost. Díky za tu zprávu.
zerezmijka
(upraveno)
5. 10. 2011, 8:18
Jdu nakoupit suroviny a hurá na pečení těchto řezů. Dnes to jdu zkusit poprvé, za necelý měsíc má syn svátek, tak pokud se mi podaří, budou i na oslavě.
spero
(upraveno)
5. 10. 2011, 20:26
@zerezmijka
Terezko, měly by se podařit. Není to nic těžkého a snad budou i chutnat. Pokud máte stejné chutě jako my.
zerezmijka
(upraveno)
26. 10. 2011, 10:05
@spero
Ivčo, chutnaly moc. O víkendu budu péct znova.
spero
(upraveno)
26. 10. 2011, 20:32
@zerezmijka
Tak to je super zpráva. Díky.
JanaHovor
(upraveno)
3. 10. 2011, 14:09
Naprosto fantastické, díky vám a paní Zitě mám letos nedostatek sklenek na zavařování a naprosto natřískanou špajzku Jinak mám už zájemce upéct toto jako svatební dort
spero
(upraveno)
3. 10. 2011, 21:17
@JanaHovor
Pilná jako včelička. S dortem se potom pochlubte. a Janičko, moc děkuji za takový krásný komentář. Udělal mi radost.
Eillee
(upraveno)
29. 9. 2011, 22:41
Vypadají nádherně, určitě vyzkouším.
spero
(upraveno)
30. 9. 2011, 17:05
@Eillee
Jita K.
(upraveno)
28. 9. 2011, 19:53
Tak jsem včera neodolala a řezy upekla, jsou prostě jedna báseň , děkuji za další bezva recept , určitě budu péct častěji
spero
(upraveno)
30. 9. 2011, 17:05
@Jita K.
Jituško, udělala jste mi radost děkuji za krásný komentář
Evík 11
(upraveno)
22. 9. 2011, 8:49
Ivčo tak tady je druhá pochvala, řezy jsou vynikající. Měla jsem v sobotu a v neděli návštěvu a tak jsem jej vyzkoušela. Nemá chybu, jen já jsem nezvládla dobře závěr a to je to pocákání rozpuštěnou čokoládou, odhadla jsem špatně spojení čokolády se smetanou a tak to nedopadlo tak dokonale jako u Tebe. Ale na chuti to neubralo. Papa
spero
(upraveno)
22. 9. 2011, 20:59
@Evík 11
Evičko, Ty jsi děkuji za tak úžasné a milé komentáře. Udělala jsi mi velikou radost. Z toho pocákání si nic nedělej. Příště to budeš mít dokonalé Ty. Mně se naopak poprvé zadařilo a pak už jsem je nikdy neměla tak krásné jako tady tyhle, které jsem vyfotila jako první. Hlavní je chuť a ta je vynikající pokaždé.
manzanila
(upraveno)
20. 9. 2011, 12:33
Ivanko, letos se nám přemnožily hrušky a tak jsem hledala recepty, jak je zužitkovat. Už při čtení mi ten Váš přišel velmi "jedlý". Ale po realizaci jsem zcela nadšená . Děkuji za výborný recept, ten se zabydlí. Vrátila jste mi chuť zavařit i kompoty, u nás je jinak nejíme. Jen ještě douška, krém mi nevystačil na zakrytí hrušek do hladka, ještě jsem dodělávala, takže buď hrušky na tenké plátky, ale já mám raději na zkus něco většího,nebo více krému, tak o jeden tvaroh, pak už jsem je zakryla a vypadalo to jako na obrázku . Asi je to velikostí plechu.
spero
(upraveno)
22. 9. 2011, 20:49
@manzanila
Zuzanko, děkuji za krásný komentář. To je pro mě velká čest, že jste byla moučníkem nadšená. Je mi to divné, že Vám krém nevystačil....... já dávám do kompotu čtvrtky hrušek a pokryly se mi dobře. Hlavní je, že jste si krásně poradila.
rikinka33
(upraveno)
19. 9. 2011, 15:09
Ivanka, zase ďalšie dobroty pridané . Super. Určite vyskúšam aj tento koláčik
spero
(upraveno)
22. 9. 2011, 20:43
@rikinka33
Martinko, já budu jenom ráda, když vyzkoušíte a bude vám chutnat.
darinka30
(upraveno)
15. 9. 2011, 14:33
spero
(upraveno)
22. 9. 2011, 20:42
@darinka30
Děkuji Darinko.
gonzar
(upraveno)
14. 9. 2011, 22:11
Nádhera, nádhera. Ivuš, zákusek je krásný a musí být vynikající. Zítra ho udělám.
spero
(upraveno)
22. 9. 2011, 20:41
@gonzar
Alenko, děkuji To si piš, že byl vynikající.
jansemi
(upraveno)
14. 9. 2011, 21:45
Ivanka, ako to tak krásne dokážete nakrájať? Zbiehajú sa mi slinky...
spero
(upraveno)
22. 9. 2011, 20:39
@jansemi
Janičko, děkuji. Krájím to normálně, ale pochvala potěší.
Marci75
(upraveno)
14. 9. 2011, 21:11
A kolik těch hrušek spotřebujete? Děkuji
spero
(upraveno)
14. 9. 2011, 21:40
@Marci75
Marcelko, odhadla bych to tak na 2 hruškové kompoty, ale nevím, protože já si povařím hrušky jako kompot a pak je mrazím, aby mi nehnědly. (Ve sklínce zavařené kompoty mi vždycky nahoře zhnědly.) Měla jsem jich plný litrový kelímek od zmrzliny a v tom šťávy jen minimálně.
Marci75
(upraveno)
1. 10. 2011, 17:30
@spero
Děkuji, určitě vyzkoušíme
Pami
(upraveno)
14. 9. 2011, 20:56
Tak to zkusím.
spero
(upraveno)
22. 9. 2011, 20:37
@Pami
Pavli, budu ráda, když vám bude zákusek chutnat.
ianina
(upraveno)
14. 9. 2011, 20:54
úplně se mi sbíhají sliny
spero
(upraveno)
22. 9. 2011, 20:36
@ianina
trala
(upraveno)
14. 9. 2011, 20:51
Vypadá to vážně úžasně a určitě i chutná
spero
(upraveno)
14. 9. 2011, 21:44
@trala
Marcelko, prozradím Vám, co jsem si k tomu receptu pro sebe poznamenala. ,,Chuť vynikající, sladěná."
bubík4
(upraveno)
14. 9. 2011, 19:07
vypadá to úžasně
spero
(upraveno)
22. 9. 2011, 20:36
@bubík4
Děkuji Janičko.
(Gabriška)
(upraveno)
14. 9. 2011, 17:18
Vypadají krásně Ráda někdy vyzkouším
spero
(upraveno)
22. 9. 2011, 20:35
@(Gabriška)
Děkuji. Budu ráda, když vyzkoušíte a když vám bude chutnat.