(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
KNEDLÍKY V PARNÍM HRNCI TEFAL
Potřebné ingredience
3/4 kg hrubé mouky, 3/4 droždí, asi 350ml vlažné vody nebo mléka, lžička soli a 1 vejce. Zpracujeme klasické kynuté těsto, vody zhruba 350 ml, ale uvidíte sama dle potřeby, je to můjd odhad. Těsto rozdělíme na dva díly a budeme mít 2 knedlíky.
Postup přípravy
Parní hrnec mám nový a jelikož horko těžko scháním recepty, budu postupně to co vyzkouším dávat i sem. Dneska jsem se prvně pustila do knedlíků v páře a jsem maximálně spokojená! S vařením knedlíků ve vodě jsem nadobro zkončila! Je to snadné, hrnec si připravíte dle postupu - nalijete vodu, vložíte jeden knedlík do jedné přihrádky a zapnete na 20 minut! O více se nestáráte, po 20 minutách budete zírat asi jako já, jaká nádhera na Vás vykoukne! Knedlík se nelepí, není rozvařený! Prostě paráda! Všem kdo ho mají, mohu jen doporučit, příště v něm udělám i knedlíky bramborové!
klasicky vykynuté a připravené těsto dáme do parního hrnce. Zkoušela jsem to poprvé, tak jsem dala zatím jen 1 knedlík do 1 vaničky a čekala na výsledek, abych případně druhý uvařila klasicky, aby vůbec bylo co k obědu! Ale dopadlo to výborně!
před vařením
vaříme
po uvaření jsem se nestačila divit - paráda!
a můžem začít servírovat!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
15. 6. 2015, 18:45
malmar
(upraveno)
15. 6. 2015, 17:58
Vyzkouším, děkuji za recept
novackova
(upraveno)
28. 12. 2013, 23:33
janka.N
(upraveno)
28. 12. 2013, 21:31
Děkuji, hledala jsem a našla u Vás zítra jdu do toho
JanaPas
(upraveno)
28. 3. 2013, 17:26
Já nemám parní hrnec, ale přímo parní troubu. Používám ji rok. Na knedlíky, na zeleninu, brambory i maso. Zrovna dnes jsem tam dělala bramborový knedlík. Tím, že je to trouba, tak se to dělá na plechu, takže se mi tam vejdou knedlíky hned tři. A je to pravda. Knedlík v páře se nedá srovnat s tím vařeným ve vodě. Jsou z páry fakt vynikající. Já tedy na páru nedám dopustit.
kapulet
(upraveno)
28. 3. 2013, 16:37
právě se mi poprvé povedli knedlíky moc díky za tip s parním hrncem
martangalaxie
(upraveno)
29. 11. 2011, 11:52
Já zkoušela, a super. Nejlepsi udelat testo v dom. pekarne a uvarit v parnim hrnci, jednoduche, bez prace... Ach ta technika
Markus01
(upraveno)
8. 2. 2010, 17:00
Dobrý den. VÝBORNÝ RECEPT, knedlíky sem (vostuda) vařila prvně v životě a vyšly skvěle!!!! Jsou moc dobrý, všichni zúčastnění si je MOC chválili
Zdenka55
(upraveno)
11. 3. 2009, 20:10
Alenka, pozerám, že máš parák zn.Tefal, si s ním spokojná? Chcela by som si kúpiť tiež parák a neviem ešte aký. Ďakujem
Lindsen
(upraveno)
7. 2. 2009, 14:35
Výborný, dneska jsem je zkoušela. Škoda, že sem nemůžu taky vložit fotku svého výtvoru, jsem na to fakt pyšná. A jak píše Alenka, příště zkusím i ty bramborové
cicmoši
(upraveno)
7. 1. 2009, 13:42
super, ja teda mám iný recept na knedlíky a tiež som ich robila tých 23 minut, ale lepšie ako s tohto parného hrnca som nejedla paráda - díky moc za tip
karca90
(upraveno)
15. 3. 2008, 14:21
Tak jsem dneska v parníčku dělala bramborový knedle. Jsou pěkný a nejsou slizký jako z vody, ale jak vypadal ten pařák....... na dně v každý škvírce bylo těsto. Při mytí jsem si mákla, nechtěla jsem ho dát do myčky, protože jsem měla strach, že se to z těch dírek nevypláchne, tak jsem to vyškrabovala nožem.......
Švárinka
(upraveno)
30. 1. 2010, 13:30
@karca90
Musíte tu misku před pařením vymazat olejem
karca90
(upraveno)
12. 3. 2008, 21:38
Alenko, díky za inspiraci. Nenapadlo mě dělat knedlíky v "parníčku". Vždycky je vařím ve vodě na etapy. Z parníčku jsou fakt lepší. Dělala jsem obě šišky najednou - nad sebou. O víkend se chystám dělat bramborový,tak je taky zkusím v páře. jste šikulka.
MachyA
(upraveno)
12. 3. 2008, 22:03
@karca90
Ivet díky za pochvalu, napoprvé to byl docela risk, ale vyšel a knedlíky už jinak nedělám! Dokonce už je dělám i ve všech 3 patrech naráz! I bramborové jsou super. Pokud byste měla nějaké recepty do parňáku, sem s nimi! Moc v něm nedělám, nenapadá mě, co v něm dělat, těch receptů je moc málo... Alena
mimik
(upraveno)
14. 2. 2008, 20:02
Alenko, tak knedlíky byly výborné a pařila jsem je 25 minut. Jo a ještě jsem dnes dělala také Vaše rohlíky s tím sádlem , no prostě bájo . Lepší jak z obchodu. Budu dělat hodně často. mějte se
MachyA
(upraveno)
15. 2. 2008, 11:48
@mimik
Děkuji, tak to mě moc těší! Pekárnu mám necelé 2 týdny, také se v ní rozkoukávám a ty rohlíky jsem vždycky dělávala klasickým zaděláváním, jen mi s tím teď pomohla pekárna. Manžel je miluje, prý mu připomínají takové, jaké kdysi pekla jeho babička, která už není. To je pro mě pocta Mějte se a příjemné pečení a paření
Andrejka1976
(upraveno)
13. 2. 2008, 21:58
teeda to je super taktéž mám nový tento hrnec a nemám recepty co do něj
Leoonka
(upraveno)
13. 2. 2008, 21:17
No tak to je super.já zatím nemám parní hrnec,nechám si ho dát až k svátku!myslela jsem že se v něm vaří samé zdravé a dietní věci .Hned si vaše knedlíky dávám do oblíbených a až budu mít hrnec tak vyzkouším,to budou doma koukat
MachyA
(upraveno)
14. 2. 2008, 17:18
@Leoonka
Mirko tak to jsem ráda, že už máte recept uložen i bez hrnce Je pravda, že v něm to zdravé vaření převládá, ale takový knedlík z parňáku si nechám taky líbit Ať Vám pak chutná!
mimik
(upraveno)
13. 2. 2008, 20:53
Ali, jak dlouho jste dělala ten bramborový? 20 minut? Zítra se do nich pustím. Děkuji
MachyA
(upraveno)
14. 2. 2008, 17:17
@mimik
Andrejko, už máte nejspíš vařeno, ale dala jsem jim myslím také 20 minut, případně se můžou zkontrolvat špejlí! Věřím, že se Vám povedly
zelvicka1
(upraveno)
11. 2. 2008, 13:41
Ali, parní hrnec je super, taky v něm dělám knedlíky - celozrnné
mimik
(upraveno)
10. 2. 2008, 22:13
Alčo, dnes jsem dělala v parním hrnci kynuté jahodové knedlíky a byly super. Nádherně nadýchané. Ty bramborové chci v týdnu také vyzkoušet. Mějte se.
MachyA
(upraveno)
11. 2. 2008, 13:07
@mimik
děkujeme za příspěvek, určitě vyzkoušíme všichni po Vás Ať se zdaří i ty bramborové! Ale určitě se zdaří, mám pocit, že v parňáku není co zkazit!
kebulka
(upraveno)
10. 2. 2008, 19:46
Tak jsem dnes chtěla udělat ty houskové knedíky,ale uplně v nové mouce jsem měla červy,tak letěla do koše a do krámu se nám nechtěol,tak jsem alespoň prubla bramborové knedlíky z prášku a musím říct že neměli chybu. Byli prostě výborný,krásně nadýchaný a manžel mlaskal jaká je to bašta .Tak až koupím hrubou mouku pustím se do houskových.Myslíte že by se do nich mohla přidat krájená houska?
MachyA
(upraveno)
10. 2. 2008, 21:21
@kebulka
Červy v mouce už jsem jednou také měla, je to hnus co Ale hlavně že jste měla bramborové v záloze! Do těch kynutých určitě dejte klidně i housku, v tom jaké uděláte těsto není rozdíl, je to úplně jedno! Dají se tam dát i knedlíky bramborové plněné (to jsem taky zkoušela) a stejně tak i ovocné kynuté (až bude ovocná sezóna, vyzkouším to také) Chce to zkoušet a hrnce se nebát! Pára dělá divy! Mějte se, Alena