Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Jemná zeleninová polévka zahuštěná kuskusem

0.0
Jemná zeleninová polévka zahuštěná kuskusem

Potřebné ingredience

Brambory, polévková zelenina, kterou doma najdete - mrkev, petržel, celer, pórek, kedlubna, brokolice, květák - pokud něco z toho vynecháte nevadí, základem by ale měly zůstat brambory a mrkev. Kuskus, petrželka.

Postup přípravy

Předem upozorňuji, že tato polévka je výborná a nepotřebuje zahušťovat jíškou ani dochucovat chemickými dochucovadly.
Oloupeme veškerou zeleninu, kterou doma najdeme (mrkev, petržel, kousek celeru, pórek, květák, brokolici, kedlubnu…. – pokud něco z toho vynecháte, nevadí, ale základem by vždy měla zůstat mrkev a brambory. Vše nakrájíme na malé kousky, lehce osmahneme na másle, zalijeme vodou a dáme vařit. (Pro lepší chuť můžeme vložit celou cibuli, kterou ale ke konci nezapomeňte vyndat!) Když je zeleninka uvařená ´na skus´, rozmixujte ji tyčovým mixérem. Na závěr vsypte trochu syrového kuskusu (rovnou z krabičky) – polévku zahustí (pozor ne moc, kuskus hodně nabyde na objemu tak, aby vám z toho nevyšla kaše) a nechte tak 5 minut odstát, dokud kuskus nenabyde. Dozdobíme petrželkou a můžeme podávat.

Mně se osvědčila varianta, kdy si nechám část uvařené zeleniny stranou a tou pak polévku dozdobím nebo místo toho ke konci varu vhodím do polévky trochu hrášku a kukuřice.
Polévku jsem si vymyslela na základě zkušeností s jinými osvědčenými recepty a vznikla tak trochu i improvizací. Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimicek 8. 5. 2013, 21:10
(Y) (Y) (Y)Díky, vyzkouším (F)
Aluch 25. 9. 2012, 12:50
Díky za recept. Zeleninové polévky i kuskus mám moc ráda. Určitě vyzkouším. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie