(recept
si oblíbilo 85 návštěvníků)
Domácí pomazánkové máslo
Potřebné ingredience
1 velký bílý jogurt, 1 smetana (12 nebo 33 % - je to jedno), sůl
Postup přípravy
Metličkou lehce vyšleháme jogurt se smetanou a s půl lžičkou soli. Necháme v lednici 24 hodin odkapat na sítě s utěrkou. Druhý den dáme do misky, ochutnáme a případně ještě dosolíme. Můžeme přidat různé další přísady (bylinky, česnek, křen, šunku ap.) a tím vytvořit ochucené pomazánkové máslo.
Syrovátku lze použít k upečení moučníku.
Syrovátku lze použít k upečení moučníku.
vyšlehaný jogurt se smetanou a solí odkapává - na obrázku nejsou hrudky, ale bublinky po míchání
odkapané pomazánkové máslo připravené k namazání :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé