Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 85 návštěvníků)

Domácí pomazánkové máslo

0.0
Domácí pomazánkové máslo

Potřebné ingredience

1 velký bílý jogurt, 1 smetana (12 nebo 33 % - je to jedno), sůl

Postup přípravy

Metličkou lehce vyšleháme jogurt se smetanou a s půl lžičkou soli. Necháme v lednici 24 hodin odkapat na sítě s utěrkou. Druhý den dáme do misky, ochutnáme a případně ještě dosolíme. Můžeme přidat různé další přísady (bylinky, česnek, křen, šunku ap.) a tím vytvořit ochucené pomazánkové máslo.

Syrovátku lze použít k upečení moučníku.

vyšlehaný jogurt se smetanou a solí odkapává - na obrázku nejsou hrudky, ale bublinky po míchání

odkapané pomazánkové máslo připravené k namazání :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie