Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 389 návštěvníků)

Pomalu pečená kachna-úžasná

0.0
Pomalu pečená kachna-úžasná

Potřebné ingredience

kachna, sůl, kmín

Postup přípravy

Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Tenerezka 2. 4. 2008, 15:24
A ještě jeden dotaz, to tu troubu opravdu otevřete až po 5 hodinách, to jí ani neobracíte?? Co když se připálí nebo přichytne??
Tenerezka 2. 4. 2008, 15:26
@Tenerezka Tak kdyby jsem si to přečetla až do konce, tak bych na všechny svoje otázky dostala odpověď, no jo no, celá já ;-) +o( *-)
Tenerezka 2. 4. 2008, 15:23
A je z toho nějaká šťáva na knedlíky a tak, když se to nepodlévá?? My máme rádi hodně šťávičky....
bububububu 31. 3. 2008, 10:23
:^) :^) tak je v troubě, doufám, že zrovna já nebudu mít smůlu. *-) ;-)
bububububu 31. 3. 2008, 17:30
@bububububu *-)tak nevím kde se stala chyba, ale já ji mám po 5ti hodinách tuhou :^) Budud jí muset zítra dodělat ;-)
mája1 23. 3. 2008, 10:55
Andrejko tak vám píšu jak jsem slíbila ...jsem maximálně spokojená (clamp) (clamp) (clamp) dle vaší rady ji ještě nechávám dodělat kůrčičku ..upřímně můžu říct že jsem ji dělala s obavama ...a jsem moc překvapená,maso skoro ,,odpadává "od kostí ..... manžel už ochutnal a jen spokojeně pokyvuje hlavou :-) ještě jednou vám moc děkuju za super recept ,kačenu už jinak péct nebudu ,teď už mám jistotu že nebude tuhá :-) :-) :-) K (velikonoce3) R (velikonoce3) Á (velikonoce3) S (velikonoce3) N (velikonoce3) É VELIKONOCE (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) Majka
mimik 21. 3. 2008, 19:40
Majko, když jsem ji pekla poprvé, měla jsem nutkání otvevřít troubu, kouknout se do pekáče, přidat na stupních, ale vydžela jsem. Ono dlouho se nic neděje a Vás to bude lákat se na to juknout.. Ale opravdu vydržte a neotvírejte!!! Mějte se
mimik 20. 3. 2008, 22:52
Milá Majko, určitě vyzkoušejte, je prostě báječná. Po upečení máte v pekáči směsici sádla a dobroučké šťávy. Na to, že se vypeče hoodně sádla, tak kačenka zůstává krásně šťavnatá a maso se jen rozplývá. Jen - pro ještě lepší kůrčičku pečte posledních 10 minut odkryté a přidejte stupně. Ale to záleží jen na Vás, někdo třeba kůrčičku nerad. Ať Vám chutná a dejte vědět. Ale určitě si pochutnáte. Přeji krásné velikonoce.
mája1 21. 3. 2008, 10:59
@mimik jéé děkuju za vzkazík ,určitě písnu jak to dopadlo ...i vám krásné Velikonoce (velikonoce3) (velikonoce3) (velikonoce8) (velikonoce8) (velikonoce8) (L)
mája1 20. 3. 2008, 7:28
Andri děkuju za recept ,chci ho na velikonoce vyzkoušet ...zrovna včera jsem si četla že tato úprava se čím dál víc doporučuje a nedá se chuť masa srovnat jako když se peče běžně ..jen mám ještě otázku ...zůstane po upečení dostek šťávy? díky (F) (F) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie