(recept
si oblíbilo 389 návštěvníků)
Pomalu pečená kachna-úžasná
Potřebné ingredience
kachna, sůl, kmín
Postup přípravy
Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
OlčaKolča
(upraveno)
21. 10. 2011, 23:26
Maminky, prosím vás, v jaké troubě ji pečete, mám elektrickou s ventilátorem, poradíte, jak ji tedy v této troubě upéct? Mám dát pečení jen ze zdola, nebo zezdola i zezhora nebo použít ten ventilátor? Vždycky jsem ji pekla po staru, ale tenhle recept se mi líbí, ale nerada bych připravila moje jedlíky o oběd
komarrek
(upraveno)
17. 2. 2012, 20:53
@OlčaKolča
Dobrý den, můžu se zepatat, jestli jste jí nakonec v horkovzdušné troubě upekla a jak, mám taky horkovzdušnou a nevím jestli to má zkusit.
SSarahh
(upraveno)
18. 10. 2011, 6:06
Já již několik roků dělám kachničku na 150°- 2 hodiny a stačí to,pak jen dopeču kůrčičku
Martitina
(upraveno)
17. 10. 2011, 23:09
Skutečně vynikající Zkusila jsem o víkendu a byl to úspěch
honza
(upraveno)
8. 10. 2011, 10:28
Tak zítra taky poprvé vyzkouším. Když pročítám ty komentáře se mi sbíhají sliny . Nemůžu se už dočkat, tak doufám že se povede.
honza
(upraveno)
12. 10. 2011, 10:13
@honza
Tak v neděli jsem pekla, kachna úžasná , jinak už dělat nebudu. Pekla jsem 4 hodiny a potom jsem ještě dopekla kůžičku. Na druhý den byla ještě lepší, šťavnatá a jen se rozplývala.
Nathaly19
(upraveno)
5. 7. 2011, 19:52
Tak jsem také kachničku vyzkoušela a mám jen slova chvály, byla prostě úžasná!!! Rodina si pochutnala a určitě budu dělat častěji.
blazken
(upraveno)
3. 4. 2011, 15:14
taky ji tak peču. Jen nasolím, okmínuji a dám péci max. na tech 120 stupňů, ale spíše tech 100 stupňů a 4 hod. Na podzim jsem pekla husu dala jsšm ji péci v 10 večer a pekla na70-80 stupňů a byla taky úžasná, měkoučká a prostě boží
orminka&kucale
(upraveno)
3. 4. 2011, 12:36
Taky jsem dneska vyzkoušela tento recept a velké zklamaní Kačena se celé zpekla a téměř nic z ní nezbylo.Pekla jsem jí 3 hodiny a zajímalo by mě co z ní zbylo po 4 hodinách.Pekla jsem jí na 120 a po 3 hodinách z ní nic nezbylo.Takže já příště určoitě kačena zase klasicky.
Lenka 1551
(upraveno)
8. 5. 2011, 11:22
@orminka&kucale
to se mi nějak nechce věřit. Měla jste jí přikrytou? Já nemám víko, tak peču pod alobalem...Při tak nízké teplotě si to neumím představit, že z ní nic nezbylo. Peču jí zrovna teď asi po páté a vždy se povedla na 100%...Ale jestli máte nějaký jiný ověřený způsob, tak to je dobře
Suzanka2
(upraveno)
3. 4. 2011, 7:09
nemá chybu, před tímto receptem jsem dělala kachnu 2x v životě, po vyzkoušení tohoto jsem kachnu musela dělat častěji a častěji. větší kusy mas již připravuji jen pomalým pečením, třebas kančí kýtu a maso se jen rozpadánkovalo...
Michaela_
(upraveno)
4. 3. 2011, 19:54
a ta kachna se nepripece?...ani malinko nemam podlit , ani za zacatku peceni?...v mrazaku je kachnicka jak malovana
Leonteenka
(upraveno)
5. 3. 2011, 8:56
@Michaela_
určitě nepodlévat a nebát se....já tam mám tu husu....tak jsem zvědavá
olila
(upraveno)
12. 2. 2011, 15:55
Tak kachnička neměla chybu. Manžel byl spokojený a já jsem byla pochválena
Leonteenka
(upraveno)
4. 3. 2011, 19:35
@olila
nejde mi vložit komentář.......zkusím tak husu....nezkoušel jste někdo?????
pelunka
(upraveno)
13. 1. 2011, 21:17
Tak se také přidávám k chvále měla jsem kachnu 2.80kg dala jsem ji do trouby ráno v 7.00 hodin a v jedenáct jsem nevydržela a jukla už měla zborcený hrudník tak jsem ji odkryla a dodělala kůrčičku byla ekcelentní jen syn rád okusuje kosti a tentokrát měl smůlu moc moc chválím SUPER
Lenkabg
(upraveno)
13. 1. 2011, 15:54
Kachna na tento "pomalý" způsob, nemá chybu.....moje dcera prohlásila, že je to nejlepší jídlo, co kdy jedla ................takže DĚKUJI za inspiraci!!!! Lenka
JITULE40
(upraveno)
8. 1. 2011, 8:49
taky tak peču,je skvělá,zrovna dnes jsem chtěla péct,ale zapomněla jsem jí vytáhnout z mrazáku ,tak to nechám na zítra už se nemůžu dočkat
sonipa
(upraveno)
6. 1. 2011, 12:32
Přeji krásný den, recept mě moc zaujal, ale protože máme doma starou plynovou troubu, kde se nedají nastavit stupně, tak bych se chtěla zeptat zda nemáte někdo zkušenost a mohli by jste mi poradit jak péct kachnu v tomhle případě... ? Předem děkuji za rady....
Lenka 1551
(upraveno)
8. 1. 2011, 8:50
@sonipa
Soni, pekla jsem jí poprvé tak y ve staré plynové a nechala jsem na nejmenší plamen, dokonce nebylo třeba ani těch 4-5 hodin, byla dřív a moc dobrá
Janzule
(upraveno)
2. 1. 2011, 13:01
ivahouba
(upraveno)
1. 1. 2011, 21:51
Predpokladam, ze se vypece z kachnicky sadlo, ale udela se dobra stavicka, kdyz se kacka nepodleva a da se do pekace sucheho?? Zni to naprosto skvele a k tomu bez prace a hlidani Jen by v nasi rodine urcite chybela na knedliky a zele ta "nam - nam" stavicka, kdyby se neudelala taky sama s kacenkou . Jake mate devcata zkusenosti? Vsem hezky cely rok
lenavackova
(upraveno)
2. 1. 2011, 21:32
@ivahouba
Ivi,kachničku(respektive dvě)jsem dělala dnes a šťávy bylo dost .Připojuji se k nadšeným kuchařkám,recept je opravdu skvělý,masíčko jak mandle,ještě nikdy se mi kachna tak nepovedla jako dnes ,určitě vyzkoušejte
100ml
(upraveno)
1. 1. 2011, 20:54
Dobry večer,dnes jsem delala vaší kachnu,a super,i kdyžpo 3 hodinach jsem se na ni podivala protože jsem se trošku bala ale po druhy už jse bat nebudu.Vytečna uplne se rozpadala a i kurčička akorat, hned jsem doporučila dal davam velke 1.Diky za recept Jana A hlavně je to bez prace,a co člověk uděla okolo prace.
marus123
(upraveno)
1. 1. 2011, 2:13
ahojky,přečetla jsem si příspěvek Karolínky o tvrdé kachně,ona to byla nejspíš kachna už starší,když píšou chovná tak to bude kachna co chovají pro násadová vajíčka,to už je pak jak slepice,jedině ji péct mnohem déle.
tyleka
(upraveno)
23. 4. 2011, 23:40
@marus123
Rozmrazila jsem cizinku z Kauflandu a zítra učiním další pokus, tentokrát mám doma zase hosty, takže doufám, že se kachna upeče řádně... Dám vědět.
tyleka
(upraveno)
6. 8. 2011, 13:22
@tyleka
Zapomněla jsem dát vědět, ale kachna byla opět výborná. Jenže dnes mám v troubě kachnu 2,1 kg a po 4 hodinách je bílá, tuhá, polosyrová. Manžel žíká, že je zimomřivá. Dala jsem troubu na 200 stupňů a tchánovi s tchyní zatím uvařila kafe a naservírovala koláč Jsem z toho smutná
tyleka
(upraveno)
6. 8. 2011, 22:06
@tyleka
Dnes jsem pekla poosmé. Moje skóre povedené:nepovedené je po dnešku 6:2. Nevím, co se stalo. K celé kachně jsem přidala 2 čtvrtky z Vodňan, ty byly ještě o hodně tužší.
Nevell
(upraveno)
31. 12. 2010, 22:26
Tenhle recept je také moc dobrý,já mám kačku na 90stupnů v el.troubě 6hodin přiklopenou po té odklopit a dalších 5hodin péci na 120stupních krátce před upečením potřít medem rozmíchaným s trochou vody a uvidíte jinou už péci nebudete dobrou chut
cozumel
(upraveno)
30. 12. 2010, 19:14
Ten recept znám už dlouho, ale já z ní neměla dobrý pocit, spíš mi připadala vařená, musel jsem jí pak dopéct, aby měla kůrčičku a docela mě to zklamalo