Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 389 návštěvníků)

Pomalu pečená kachna-úžasná

0.0
Pomalu pečená kachna-úžasná

Potřebné ingredience

kachna, sůl, kmín

Postup přípravy

Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimik 5. 4. 2010, 0:13
Martinko, také vstávám v 7 kvůli kačce. I já přeji krásné svátky. (velikonoce14) (velikonoce7)
magick 4. 4. 2010, 21:40
Andrejko ráno vstávám v 7h.aby byla kachnička na obídek.Už jsem zkoušela a je úžasná (Y)Přeji krásné Velikonoce (L)
decka 4. 4. 2010, 12:44
Taky se musím připojit ke chvále (clamp),jednoduché a výborné,kačenu jsem dělala poprvé,ale určitě ne naposledy...díky za recept (L)
SILVIK1 25. 2. 2010, 13:06
(clamp) tak se připojuji , kachna je (Y) . Vjednoduchosti je síla, moc chválím (hello) a doporučuji (clamp) (clamp) (clamp)
MajkaKi 14. 2. 2010, 14:20
(Y)Moc velká dobrota. (clamp) (clamp)Měla jsem strach jak to dopadne,ale mohu jen chválit. (pusa)Moc děkuji za recept JE TO OPRAVDU ÚŽASNÁ KACHNA (D) (D) (D)
kykina 8. 2. 2010, 23:48
Andrejko,jak velká kachna se peče tuto dobu 4-5 hodin. Pavlína zde píše,že 3kg kachna byla po této době málo pečená. Mám kačenu 4,5kg´, tak se ptám,abych ji neměla málo pečenou. Děkuji za odpověď. Marie (clamp) (clamp) (clamp)
Leonteenka 14. 2. 2010, 14:38
@kykina Tak já dnes opět...to vypadá jak kdyby jsme nic jiného nejedli ;-) kachna 3,200g a pekla jsem 4,5hod a půlhoďky dopékala na 200°přikrytou...byla |:o) (clamp)
Zrušený účet 5. 2. 2010, 11:05
Já jsem si na to troufla poprý v životě (H) z nějakýho záhadnýho důvodu mi přišla kačena jako šíleně složitý jídlo (smich) váš recept je prostě úžsnej..mělo to ohromnej úspěch (Y) mockrát děkuju |:o)
Jarmila1 17. 1. 2010, 6:07
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Mazlik1609 17. 1. 2010, 1:22
ANDREO, DĚKUJI ZA JEDNODUCHÝ RECEPT! KACHNU JSEM PEKLA 4,5 HODINY NA 130 ST. A PAK JEŠTĚ PŮL HODINKY ODKRYTOU KVŮLI KŮRČIČCE.... MASÍČKO SE SUPER ODDĚLOVALO OD KOSTÍ, BYLO KŘEHOUČKÉ, ŠŤAVNATÉ... URČO BUDU DĚLAT ČASTĚJI.... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2602157
martism 10. 1. 2010, 21:57
Andrejko, děkuji za úúúžasný (Y) a velice jednoduchý receptík |:o) (L). Dnes jsem pekla kachnu poprvé :-$, vybrala jsem si tento Váš receptík a sklidila ooooohromný úspěch od celé rodinky (pl). A to jsou všichni dosti rozmlsaní ;-).Všem doporučuji Váš recept vyzkoušet (F) (F), je to obrovská dobrota (pl) (zajic) (zajic).Děkuji Martina (flower)
BlackAngel777 7. 1. 2010, 18:24
Minulý měsíc jsem poprvé v mém životě dělala kachnu. . . po delším váhání jsem se rozhodla ji udělat podle tohoto receptu a byla to velká mňamka . . .posledních 20 minut jsem ji odkryla a dodělala zlatavou kůrčičku . . . děkuji za super receptík (Y) (L) http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?user=269352
SONULKA 7. 1. 2010, 16:42
(svatba)miluje kačenu tak určitě vyzkouším.Děkuji za inspiraci (hello)
Leonteenka 7. 1. 2010, 16:35
Tak dnes po druhé a kachna (N) (N) když jsem pročítala komentáře tak si myslím,že doba 4-5 hodin bude tak 2kg až 2,5kg kachnu...jakmile má víc tak je to málo...měla jsem něco kolem 3kg a po pěti hodinách byla jen z vrchu...ve vnitř u kosti to ještě chtělo....poprvé byla maličká a recept se povedl a byl opravdu super....tak,že si myslím,že je třeba dobu upravit dle velikosti kachny (F) (F)
dusinda 6. 1. 2010, 15:35
O víkendu jsem poprvé pekla kachnu. Váš recept je přímo báječný. :-) Maso bylo šťavnaté, už jsem si tak dlouho nepochutnala (Y) Ani už mě nelákají jiné recepty. Děkuji moc (clamp). Radka
miššut 4. 1. 2010, 21:57
Dnes jsem upekla, kačka se rozpadá a masíčko je úžasně šťavnaté. Mám jen obyčejnou plynovou troubu, tak jsem se trošku bála, jak odhadnu teplotu, ale podařilo se (Y) (Y) (Y) (Y)Dík za bezva recept. P.S. při pečení jsem slintala jak Pavlovův pes - krásně to voní.
AďaO 4. 1. 2010, 14:15
Čítlala som v radách od starých mám, že je potrebné poprepichovať celú kačicu alebo hus nožom, aby masť mohla voľne vytekať a piecť v otvorenom pekáči, bez prikrytia. Po Vianociach som Tvoje aj tieto rady dodržala a výsledok stál za to (Y) (Y) Oblizovali sme sa až za ušami (pl) (pl) (L)
gabbikaem 3. 1. 2010, 16:07
Dobrý den Andrejko, musím Vám moc poděkovat za úúúžasný a přitom tak jednoduchý recept (Y) (Y) (Y).Kačenku jsem dělala už na několik různých způsobů,ale nikdy to nějak nebylo ONO ;-) ;-).Dnes jsem tedy vyzkoušla Váš receptík i když jsem se trochu bála se nepodívat,ale vydržela jsem :-).Trouba mi peče trochu hůř,tak jsem dala na 140 a pekla celé 4h,krásně to celou dobu vonělo.Pak jsem slila trochu sádla a dopekla otevřené ještě cca 20min.Výsledek byl dokonalý,všem se nám dělaly boule za ušima,příště už jen podle Vašeho receptu |:o) |:o)...zde je foto,bohužel pouze z mobilu http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2565243 , http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2565255 . Děkuji a přeji krásný den (L) (L) (flower)
NIRI 3. 1. 2010, 15:41
Tak nevim co jsem udelala špatne ale po 4 hodinach byla syrova.Dost me to zklamalo.A to jsem se tak tešila když jsem četla ty komentaře!!!!!!!!!!!!!!!! *-)
Safra 2. 1. 2010, 13:27
(Y) (Y) (Y)moc děkuji za recept -díky Vám jsem se odvážila poprvé udělat kachnu a hned výtečná mám ze sebe obrovskou radost ;-)opravdu DĚKUJI a všem doporučuji (Y) (novy rok)
votrubka 27. 12. 2009, 21:12
Dobrý večer,kachnu jsem dělala podle Vaše receptu už dvakrát a je naprosto úúúžasná (Y) (Y) (Y),všem mooc chutnala |:o) |:o) |:o).Jen jsem se chtěla zeptat,kamarádka má pouze plynovou troubu,jde to taky v ní udělat???Děkuji za odpověď :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie