(recept
si oblíbilo 389 návštěvníků)
Pomalu pečená kachna-úžasná
Potřebné ingredience
kachna, sůl, kmín
Postup přípravy
Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mimik
(upraveno)
5. 4. 2010, 0:13
Martinko, také vstávám v 7 kvůli kačce. I já přeji krásné svátky.
magick
(upraveno)
4. 4. 2010, 21:40
Andrejko ráno vstávám v 7h.aby byla kachnička na obídek.Už jsem zkoušela a je úžasná Přeji krásné Velikonoce
decka
(upraveno)
4. 4. 2010, 12:44
Taky se musím připojit ke chvále ,jednoduché a výborné,kačenu jsem dělala poprvé,ale určitě ne naposledy...díky za recept
SILVIK1
(upraveno)
25. 2. 2010, 13:06
tak se připojuji , kachna je . Vjednoduchosti je síla, moc chválím a doporučuji
MajkaKi
(upraveno)
14. 2. 2010, 14:20
Moc velká dobrota. Měla jsem strach jak to dopadne,ale mohu jen chválit. Moc děkuji za recept JE TO OPRAVDU ÚŽASNÁ KACHNA
kykina
(upraveno)
8. 2. 2010, 23:48
Andrejko,jak velká kachna se peče tuto dobu 4-5 hodin. Pavlína zde píše,že 3kg kachna byla po této době málo pečená. Mám kačenu 4,5kg´, tak se ptám,abych ji neměla málo pečenou. Děkuji za odpověď. Marie
Leonteenka
(upraveno)
14. 2. 2010, 14:38
@kykina
Tak já dnes opět...to vypadá jak kdyby jsme nic jiného nejedli kachna 3,200g a pekla jsem 4,5hod a půlhoďky dopékala na 200°přikrytou...byla
Zrušený účet
(upraveno)
5. 2. 2010, 11:05
Já jsem si na to troufla poprý v životě z nějakýho záhadnýho důvodu mi přišla kačena jako šíleně složitý jídlo váš recept je prostě úžsnej..mělo to ohromnej úspěch mockrát děkuju
Jarmila1
(upraveno)
17. 1. 2010, 6:07
Mazlik1609
(upraveno)
17. 1. 2010, 1:22
ANDREO, DĚKUJI ZA JEDNODUCHÝ RECEPT! KACHNU JSEM PEKLA 4,5 HODINY NA 130 ST. A PAK JEŠTĚ PŮL HODINKY ODKRYTOU KVŮLI KŮRČIČCE.... MASÍČKO SE SUPER ODDĚLOVALO OD KOSTÍ, BYLO KŘEHOUČKÉ, ŠŤAVNATÉ... URČO BUDU DĚLAT ČASTĚJI.... http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2602157
martism
(upraveno)
10. 1. 2010, 21:57
Andrejko, děkuji za úúúžasný a velice jednoduchý receptík . Dnes jsem pekla kachnu poprvé , vybrala jsem si tento Váš receptík a sklidila ooooohromný úspěch od celé rodinky . A to jsou všichni dosti rozmlsaní .Všem doporučuji Váš recept vyzkoušet , je to obrovská dobrota .Děkuji Martina
BlackAngel777
(upraveno)
7. 1. 2010, 18:24
Minulý měsíc jsem poprvé v mém životě dělala kachnu. . . po delším váhání jsem se rozhodla ji udělat podle tohoto receptu a byla to velká mňamka . . .posledních 20 minut jsem ji odkryla a dodělala zlatavou kůrčičku . . . děkuji za super receptík http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?user=269352
SONULKA
(upraveno)
7. 1. 2010, 16:42
miluje kačenu tak určitě vyzkouším.Děkuji za inspiraci
Leonteenka
(upraveno)
7. 1. 2010, 16:35
Tak dnes po druhé a kachna když jsem pročítala komentáře tak si myslím,že doba 4-5 hodin bude tak 2kg až 2,5kg kachnu...jakmile má víc tak je to málo...měla jsem něco kolem 3kg a po pěti hodinách byla jen z vrchu...ve vnitř u kosti to ještě chtělo....poprvé byla maličká a recept se povedl a byl opravdu super....tak,že si myslím,že je třeba dobu upravit dle velikosti kachny
dusinda
(upraveno)
6. 1. 2010, 15:35
O víkendu jsem poprvé pekla kachnu. Váš recept je přímo báječný. Maso bylo šťavnaté, už jsem si tak dlouho nepochutnala Ani už mě nelákají jiné recepty. Děkuji moc . Radka
miššut
(upraveno)
4. 1. 2010, 21:57
Dnes jsem upekla, kačka se rozpadá a masíčko je úžasně šťavnaté. Mám jen obyčejnou plynovou troubu, tak jsem se trošku bála, jak odhadnu teplotu, ale podařilo se Dík za bezva recept. P.S. při pečení jsem slintala jak Pavlovův pes - krásně to voní.
AďaO
(upraveno)
4. 1. 2010, 14:15
Čítlala som v radách od starých mám, že je potrebné poprepichovať celú kačicu alebo hus nožom, aby masť mohla voľne vytekať a piecť v otvorenom pekáči, bez prikrytia. Po Vianociach som Tvoje aj tieto rady dodržala a výsledok stál za to Oblizovali sme sa až za ušami
gabbikaem
(upraveno)
3. 1. 2010, 16:07
Dobrý den Andrejko, musím Vám moc poděkovat za úúúžasný a přitom tak jednoduchý recept .Kačenku jsem dělala už na několik různých způsobů,ale nikdy to nějak nebylo ONO .Dnes jsem tedy vyzkoušla Váš receptík i když jsem se trochu bála se nepodívat,ale vydržela jsem .Trouba mi peče trochu hůř,tak jsem dala na 140 a pekla celé 4h,krásně to celou dobu vonělo.Pak jsem slila trochu sádla a dopekla otevřené ještě cca 20min.Výsledek byl dokonalý,všem se nám dělaly boule za ušima,příště už jen podle Vašeho receptu ...zde je foto,bohužel pouze z mobilu http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2565243 , http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2565255 . Děkuji a přeji krásný den
NIRI
(upraveno)
3. 1. 2010, 15:41
Tak nevim co jsem udelala špatne ale po 4 hodinach byla syrova.Dost me to zklamalo.A to jsem se tak tešila když jsem četla ty komentaře!!!!!!!!!!!!!!!!
Safra
(upraveno)
2. 1. 2010, 13:27
moc děkuji za recept -díky Vám jsem se odvážila poprvé udělat kachnu a hned výtečná mám ze sebe obrovskou radost opravdu DĚKUJI a všem doporučuji
votrubka
(upraveno)
27. 12. 2009, 21:12
Dobrý večer,kachnu jsem dělala podle Vaše receptu už dvakrát a je naprosto úúúžasná ,všem mooc chutnala .Jen jsem se chtěla zeptat,kamarádka má pouze plynovou troubu,jde to taky v ní udělat???Děkuji za odpověď