(recept
si oblíbilo 389 návštěvníků)
Pomalu pečená kachna-úžasná
Potřebné ingredience
kachna, sůl, kmín
Postup přípravy
Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
drban
(upraveno)
28. 12. 2008, 20:01
Děkuji za skvělý recept..kachna byla úžasná..úplně se nám rozpadala...zdraví Míla
sivi
(upraveno)
28. 12. 2008, 14:14
KACHNU JSEM DĚLALA NA ŠTĚPÁNA POPRVÉ V ŽIVOTĚ.POZVALA JSEM RODIČE A RISKLA JSEM TENTO RECEPT.I JSEM SI PŘIVSTALA V 7 HODIN,ABYCH JI DALA DO TROUBY.V 11 HODIN JSEM SE DO TROUBY PODÍVALA A UDIVILO MĚ,CO TO MÁ ŠŤÁVY.NECHALA JSEM CHVÍLI ODKRYTÉ A V POLEDNE BYL OBĚD KACHNA SE JEN ROZSYPÁVALA.VŠEM MOC CHUTNALO A JÁ ZA TENTO RECEPT MOC A MOC DĚKUJI. URČITĚ HO ZASE ZKUSÍM.
helca73
(upraveno)
27. 12. 2008, 18:20
Dneska jsem pekla k obědu kachničku a jsou ,fakt jsme si pochutnali.děkuji vám za recept.fotku jak jsem dělala kachnu mám uložené v mmb -vyzkoušené recepty
mimik
(upraveno)
14. 12. 2008, 22:53
Irenko, omlouvám se , odpovídám pozdě. Pekla jste tu kačku den předem?? Já to nezkoušela, ale na chuti by to ubrat snad nemělo. Napište, jak to dopadlo. Snad jste byla spokojená
mimik
(upraveno)
14. 12. 2008, 22:50
Bety, kachnu kupuji většinou u nás v kuřecí prodejně chlazenou. Měla jsem i z Lídlu zahraniční a taky super.
dasled
(upraveno)
14. 12. 2008, 15:58
Čtu tady samou chválu na kachničku, ale chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost takto péct krůtu nebo husu, mám jich plný mrazák, kachny letos nemáme. dík
Beatka007
(upraveno)
14. 12. 2008, 15:33
chtěla bych se zeptat, které kachny máte vyzkoušené jestli české něëbo i některé zahraniční a jestli jo tak které jsou nejlepší???? dik Beata
maarrcceelliinnaa
(upraveno)
14. 12. 2008, 15:29
TAKY SE PŘIDÁVÁM K SUPER HODNOCENÍ SKVĚLÉ KACHNIČKY .RISKLA JSEM TO POPRVÉ NA HODY A TED SE CHYSTÁM UDĚLAT JI NA ŠTĚPÁNA.NEMÁ CHYBU
ASliva
(upraveno)
14. 12. 2008, 15:22
.... naprosto perfektní záležitost!!!!! Kachna je opravdu šťavnatá a křehká, maso odpadá samo od kostí. Naštěstí jsem byla ušetřená nervů, celý proces jsem mohla v klidu sledovat .... pekla jsem ve skle Před koncem jsem odebrala polovinu tuku a dopekla bez víka. Doporučuji všem vyzkoušet, je to paráda!!!! Jinak už dělat nebudu, moc moc chválím!!!!! Už se těším až k téhle kachničce udělam slovenské lokše ....
itinka007
(upraveno)
14. 12. 2008, 15:39
@ASliva
paní Alenko jak se dělají ty slovenské lokše??? prosím pošlete mi receptík.moc děkuji Lucka
ASliva
(upraveno)
14. 12. 2008, 22:03
@itinka007
lokše jsou vlastně tenké bramborové placky pečené nasucho bez tuku (těsto: brambory vařené ve slupce - promačkané, varný typ na těsto + sůl + hladká mouka). Lokše se potírají výpekem z kachny klasicky pečené se solí a kmínem. Je to neskutečně dobré, zvlášť proto, že my v Čechách známe akorát verzi s knedlíkem a zelím. Já se lokše naučila na Slovensku, peču jich vždy vrchovatý talíř. Pak má každý na talíři porci kachničky a k tomu si vždy po jedné bere lokše .... jí se rukama. Jako příloha se dá dát čerstvé kysané zelí. Záhoráci mají "dny zela" a na těchto slavnostech se prodává toto super zelí přímo ze sudů. Vyzkoušejte, je to bomba!!!! Lokše se pak dají naplnit směsí cibule, kachních jater, vlašských ořechů (nadrobno) ..... či na sladko s mákem a povidly. Pak se samo nepotírají tím výpekem. Mějte se krásně .... Alča
itinka007
(upraveno)
15. 12. 2008, 9:12
@ASliva
děkui moc.Lucka
Ireneus
(upraveno)
11. 12. 2008, 22:48
Andreo, mam zalusk udelat na nedelni obed Vasi kachnu. Muzu ji upect uz v sobotu dopredu? Neubere to moc na kvalite? Dekuju za odpoved!
jitylkas
(upraveno)
11. 12. 2008, 19:16
JEŠTĚ DODÁM ŽE JSEM ASI 2 MINUTY NEŽ JSEM TROUBU VYPLA DALA ZVRCHU GRIL ALE KDYBY TO NEBYLO ANI BY MI TO NEVADILO..VÁŽNĚ SUPER
jitylkas
(upraveno)
11. 12. 2008, 19:14
TAKŽE PANÍ ANDREO JÁ VÁM DÁVÁM MEDAILY.....TO CO JSME TEDKA JEDLI NEBYLA KACHNA ALE MARCIPÁN.... TAK MĚKKOU ŠTAVNATOU KAČENU JSEM V ŽIVOTĚ NEJDELA...NEJDŘIVE JSEM SE TOHO BÁLA A PROTO JSEM NA ZAČATKU DALA ASI HRNEK VODY ALE PAK JSEM VYDRŽELA NEDÍVALA SE POD PEKAČ AKORAT SJEM ZAPOMNĚLA KOUPIT KNIM ,PAK MI HO PŘÍTEL DONESL A JA MUSELA VIKO NADZVEDNOU A BYLA V ŠOKU..ZA 3 HODINY BYLA KAČENA ROZPADAJÍCÍ SE KRASNĚ DOZLATOVA A PLNÁ ŠTÁVY ZE KTERE JSEM ODDĚLALA TUK A PŘIDALA TROŠKU SOLAMYLU A HOTOVÉ JÍŠKY.OPRAVDU LUXUS KACHNA...DĚKUJI MOOOOC UŽ JINAK KAČENU DĚLAT NEBUDU
evamatouskova
(upraveno)
6. 10. 2008, 12:04
Andreo tak jsem včera vyzkoušela a musím se povhválit jen jsem asi půl hodky před koncem odkryla a potřela vypečeným tuken z kachny smíchaným s medem byla to bašta díky Eva
mimik
(upraveno)
27. 9. 2008, 20:22
Leni, když jsem ji pekla poprvé, přiznám se, že jsem nevěřila a troubu jsem chtěla každou chvíli otvírat. Ale vydržela jsem a potom jsem také . Jsem ráda, že chutnalo. Hezký večer
Pizina
(upraveno)
27. 9. 2008, 13:38
Takže je to tady!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po odkrytí vrchního pekáču jsem jen v posledních minutách se mi zdálo, že už to moc nevoní spíš smrdí po připálení, ale omyl. Kačena byla upečená do ZLATOVA a přímo se rozpadala a jak byla šťavnátá, naproto úúúúúúžasná Děkuji za recept S pozdravem Lenka s rodinou
Pizina
(upraveno)
27. 9. 2008, 12:18
Dobrý den, právě peču kačenu dle Vašeho receptu, voní po celé kuchyni a já mám ŽENSKÝ TAKOVÝ STRACH jak to dopadne, nejraději bych se koukla do toho pekáču, ale drží mě nad vodou všechny komentáře takže si jěšte jdu uvařit , protože jsem pěkně nervozní a budu čekat do 14.00 a pak se jěště ozvu. Dobru chuť všem Lenka
JKpipule
(upraveno)
27. 9. 2008, 9:05
Takže už voní po celé kuchyni , peču podle Vaší rady tak uvidíme !!!MOc se těším na výsledek, dám pak vědět
mimik
(upraveno)
14. 9. 2008, 23:09
Jitko, jsem ráda, že jste si pošmákli.
Jita K.
(upraveno)
14. 9. 2008, 21:17
Dnes jsem ji upekla a je prostě úžasná . Jinou již péct nebudu, rodinka se oblizovala a nic nezbylo Děkuji za bezva recept Jitka
petra.
(upraveno)
9. 9. 2008, 13:01
Téééda, vážně výborná ... úplně se rozpadá.