Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 389 návštěvníků)

Pomalu pečená kachna-úžasná

0.0
Pomalu pečená kachna-úžasná

Potřebné ingredience

kachna, sůl, kmín

Postup přípravy

Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

drban 28. 12. 2008, 20:01
Děkuji za skvělý recept..kachna byla úžasná..úplně se nám rozpadala...zdraví Míla
sivi 28. 12. 2008, 14:14
KACHNU JSEM DĚLALA NA ŠTĚPÁNA POPRVÉ V ŽIVOTĚ.POZVALA JSEM RODIČE A RISKLA JSEM TENTO RECEPT.I JSEM SI PŘIVSTALA V 7 HODIN,ABYCH JI DALA DO TROUBY.V 11 HODIN JSEM SE DO TROUBY PODÍVALA A UDIVILO MĚ,CO TO MÁ ŠŤÁVY.NECHALA JSEM CHVÍLI ODKRYTÉ A V POLEDNE BYL OBĚD (Y) (Y)KACHNA SE JEN ROZSYPÁVALA.VŠEM MOC CHUTNALO A JÁ ZA TENTO RECEPT MOC A MOC DĚKUJI. (Y) (Y) (Y)URČITĚ HO ZASE ZKUSÍM.
helca73 27. 12. 2008, 18:20
Dneska jsem pekla k obědu kachničku a jsou (zajic),fakt jsme si pochutnali.děkuji vám za recept.fotku jak jsem dělala kachnu mám uložené v mmb -vyzkoušené recepty :-)
mimik 14. 12. 2008, 22:53
Irenko, omlouvám se , odpovídám pozdě. Pekla jste tu kačku den předem?? Já to nezkoušela, ale na chuti by to ubrat snad nemělo. Napište, jak to dopadlo. Snad jste byla spokojená (F) (F)
mimik 14. 12. 2008, 22:50
Bety, kachnu kupuji většinou u nás v kuřecí prodejně chlazenou. Měla jsem i z Lídlu zahraniční a taky super. (L)
dasled 14. 12. 2008, 15:58
Čtu tady samou chválu na kachničku, ale chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost takto péct krůtu nebo husu, mám jich plný mrazák, kachny letos nemáme. dík (clamp) (clamp)
Beatka007 14. 12. 2008, 15:33
chtěla bych se zeptat, které kachny máte vyzkoušené jestli české něëbo i některé zahraniční a jestli jo tak které jsou nejlepší???? dik Beata
maarrcceelliinnaa 14. 12. 2008, 15:29
TAKY SE PŘIDÁVÁM K SUPER HODNOCENÍ SKVĚLÉ KACHNIČKY |:o) |:o).RISKLA JSEM TO POPRVÉ NA HODY A TED SE CHYSTÁM UDĚLAT JI NA ŠTĚPÁNA.NEMÁ CHYBU (Y) (Y)
ASliva 14. 12. 2008, 15:22
.... naprosto perfektní záležitost!!!!! (Y) (Y) (Y) Kachna je opravdu šťavnatá a křehká, maso odpadá samo od kostí. Naštěstí jsem byla ušetřená nervů, celý proces jsem mohla v klidu sledovat .... pekla jsem ve skle :-) Před koncem jsem odebrala polovinu tuku a dopekla bez víka. Doporučuji všem vyzkoušet, je to paráda!!!! Jinak už dělat nebudu, moc moc chválím!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) Už se těším až k téhle kachničce udělam slovenské lokše ....
itinka007 14. 12. 2008, 15:39
@ASliva paní Alenko jak se dělají ty slovenské lokše??? prosím pošlete mi receptík.moc děkuji Lucka (Y)
ASliva (upraveno) 14. 12. 2008, 22:03
@itinka007 lokše jsou vlastně tenké bramborové placky pečené nasucho bez tuku (těsto: brambory vařené ve slupce - promačkané, varný typ na těsto + sůl + hladká mouka). Lokše se potírají výpekem z kachny klasicky pečené se solí a kmínem. Je to neskutečně dobré, zvlášť proto, že my v Čechách známe akorát verzi s knedlíkem a zelím. Já se lokše naučila na Slovensku, peču jich vždy vrchovatý talíř. Pak má každý na talíři porci kachničky a k tomu si vždy po jedné bere lokše .... jí se rukama. Jako příloha se dá dát čerstvé kysané zelí. Záhoráci mají "dny zela" a na těchto slavnostech se prodává toto super zelí přímo ze sudů. Vyzkoušejte, je to bomba!!!! Lokše se pak dají naplnit směsí cibule, kachních jater, vlašských ořechů (nadrobno) ..... či na sladko s mákem a povidly. Pak se samo nepotírají tím výpekem. Mějte se krásně .... Alča
itinka007 15. 12. 2008, 9:12
@ASliva děkui moc.Lucka (Y)
Ireneus 11. 12. 2008, 22:48
Andreo, mam zalusk udelat na nedelni obed Vasi kachnu. Muzu ji upect uz v sobotu dopredu? Neubere to moc na kvalite? Dekuju za odpoved!
jitylkas 11. 12. 2008, 19:16
JEŠTĚ DODÁM ŽE JSEM ASI 2 MINUTY NEŽ JSEM TROUBU VYPLA DALA ZVRCHU GRIL ALE KDYBY TO NEBYLO ANI BY MI TO NEVADILO..VÁŽNĚ SUPER :-o (Y) (Y)
jitylkas 11. 12. 2008, 19:14
TAKŽE PANÍ ANDREO JÁ VÁM DÁVÁM MEDAILY.....TO CO JSME TEDKA JEDLI NEBYLA KACHNA ALE MARCIPÁN.... :-oTAK MĚKKOU ŠTAVNATOU KAČENU JSEM V ŽIVOTĚ NEJDELA...NEJDŘIVE JSEM SE TOHO BÁLA A PROTO JSEM NA ZAČATKU DALA ASI HRNEK VODY ALE PAK JSEM VYDRŽELA NEDÍVALA SE POD PEKAČ AKORAT SJEM ZAPOMNĚLA KOUPIT KNIM ,PAK MI HO PŘÍTEL DONESL A JA MUSELA VIKO NADZVEDNOU A BYLA V ŠOKU..ZA 3 HODINY BYLA KAČENA ROZPADAJÍCÍ SE KRASNĚ DOZLATOVA A PLNÁ ŠTÁVY ZE KTERE JSEM ODDĚLALA TUK A PŘIDALA TROŠKU SOLAMYLU A HOTOVÉ JÍŠKY.OPRAVDU LUXUS KACHNA...DĚKUJI MOOOOC UŽ JINAK KAČENU DĚLAT NEBUDU ;-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
evamatouskova 6. 10. 2008, 12:04
Andreo tak jsem včera vyzkoušela a musím se povhválit (radost) :-) (radost) jen jsem asi půl hodky před koncem odkryla a potřela vypečeným tuken z kachny smíchaným s medem (pl) byla to bašta díky Eva (hello)
mimik 27. 9. 2008, 20:22
Leni, když jsem ji pekla poprvé, přiznám se, že jsem nevěřila a troubu jsem chtěla každou chvíli otvírat. Ale vydržela jsem a potom jsem také :-o :-o :-o. Jsem ráda, že chutnalo. Hezký večer (L) (L) (F)
Pizina 27. 9. 2008, 13:38
Takže je to tady!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po odkrytí vrchního pekáču jsem jen :-o :-o :-o v posledních minutách se mi zdálo, že už to moc nevoní spíš smrdí po připálení, ale omyl. Kačena byla upečená do ZLATOVA a přímo se rozpadala a jak byla šťavnátá, naproto úúúúúúžasná (Y) Děkuji za recept (L) S pozdravem Lenka s rodinou
Pizina 27. 9. 2008, 12:18
Dobrý den, právě peču kačenu dle Vašeho receptu, voní po celé kuchyni a já mám ŽENSKÝ TAKOVÝ STRACH ;-) jak to dopadne, nejraději bych se koukla do toho pekáču, ale drží mě nad vodou všechny komentáře :-) takže si jěšte jdu uvařit (C), protože jsem pěkně nervozní :-| a budu čekat do 14.00 a pak se jěště ozvu. Dobru chuť všem Lenka
JKpipule 27. 9. 2008, 9:05
Takže už voní po celé kuchyni ^o) ^o), peču podle Vaší rady tak uvidíme !!!MOc se těším na výsledek, dám pak vědět (K) (L)
mimik 14. 9. 2008, 23:09
Jitko, jsem ráda, že jste si pošmákli. (Y) (L)
Jita K. 14. 9. 2008, 21:17
Dnes jsem ji upekla (Y) a je prostě úžasná (clamp) (clamp) (clamp). Jinou již péct nebudu, rodinka se oblizovala a nic nezbylo (pl) Děkuji za bezva recept (F) (F) (F) (F) (F) Jitka
petra. 9. 9. 2008, 13:01
Téééda, vážně výborná ... úplně se rozpadá.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie