(recept
si oblíbilo 886 návštěvníků)
Bramborový knedlík DOMÁCÍ-RYCHLÝ a jako PEŘÍČKO !!!
Potřebné ingredience
1 KG NAŠKRÁBANÝCH BRAMBOR , 1/2 KG MOUKY HRUBÉ,1 -2 VEJCE dle velikosti-já mám domácí velká -1x potravinová folie....... dělám vždy půl dávky mouky na množství oloupaných brambor.......
Postup přípravy
Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme klasicky vařit do osolené vody.
Po uvaření-můžou být i rozvařené-je rozmačkáme jako kdybychom dělali bramborovou kaši.
Já používám ruční šlehač.
Přidáme vajíčko a mouku /já dávám dvě vajíčka/ a zpracujeme těsto-není tuhé,je nadýchyné.
ozložíme si potravinovou folii,dávám dva pásy přez sebe-a na ně naložíme těsto-vytvarujeme šišku a balením do folie ještě upravíme tvar.
Na jednom konci uděláme uzel-kdo nezvládne-může zavázat provázkem
A k tomu konci pořádně knedlík natlačíme,upravíme a zavážeme i druhý konec.
vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut až nám vyplave nahoru-sem tam otočíme a je hotovo.
Knedlík je jako peříčko-tím že drží tvar ve folii nemusíte dávat tolik mouky a mít místo knedlíků beton
Knedlík není oslizlý.
Dobrou chuť
RECEPT LZE POUŽÍT NA HALUŠKY-to stejné jen dávám na kilo brambor o cca 10 dkg mouky méně -jen protlačím těsto přes haluškovník do vařící vody mírně osolené
někdy tlačím přes haluškovník i místo knedlíku k zelí a masu
Po uvaření-můžou být i rozvařené-je rozmačkáme jako kdybychom dělali bramborovou kaši.
Já používám ruční šlehač.
Přidáme vajíčko a mouku /já dávám dvě vajíčka/ a zpracujeme těsto-není tuhé,je nadýchyné.
ozložíme si potravinovou folii,dávám dva pásy přez sebe-a na ně naložíme těsto-vytvarujeme šišku a balením do folie ještě upravíme tvar.
Na jednom konci uděláme uzel-kdo nezvládne-může zavázat provázkem
A k tomu konci pořádně knedlík natlačíme,upravíme a zavážeme i druhý konec.
vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut až nám vyplave nahoru-sem tam otočíme a je hotovo.
Knedlík je jako peříčko-tím že drží tvar ve folii nemusíte dávat tolik mouky a mít místo knedlíků beton
Knedlík není oslizlý.
Dobrou chuť
RECEPT LZE POUŽÍT NA HALUŠKY-to stejné jen dávám na kilo brambor o cca 10 dkg mouky méně -jen protlačím těsto přes haluškovník do vařící vody mírně osolené
někdy tlačím přes haluškovník i místo knedlíku k zelí a masu
knedlík ve folii
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
evicela
(upraveno)
19. 3. 2017, 12:10
je výborný, já si dovolím poradit rychovku když se nechce vařit brambory, je taky moc dobrý a hned, do mísy sáček brambor těsta +2-3 nadrobno rohlíky+1lžička prdopeče,zamíchat , zalít asi 2dl vody ve které rozkvedláme 1 vejce, té vody dle potřeby lze přidat aby těsto bylo měkké, udělat dva válečky a asi 20 min vařit, knedlíky jsou chuťově výborné, je to takový kříženec, ale
juras57
(upraveno)
19. 3. 2017, 11:48
Dnes jsem ho dělala, no nemá chybu
Vojtula
(upraveno)
15. 3. 2017, 16:53
to určitě vyzkouším
denca.danca
(upraveno)
11. 3. 2017, 13:58
Teda děkuji moc za recept, jsem měla trošku obavu i z té folie, naprosto bezkonkurenční rychlý a chutný recept, skvělý knedlík a jak píšete... kyprý, lehký a neoslizlý... zařazuji do svých oblíbených...
StepanekA
(upraveno)
8. 3. 2017, 17:13
Kamarádka dělá taky tak a bez vejce a bez folie a dobrý knedlík
Ajinka9109
(upraveno)
1. 2. 2017, 23:48
Vypadá dobře, určitě vyzkouším, díky : )
diblicka
(upraveno)
23. 1. 2017, 12:25
Paráááda! Manžel dělá takhle ve fólii karlovarský knedlík. Celá rodina se po něm může utlouct. Měli jsme ke svíčkové s brusinkama na oslavě narozenin. Všichni si chodili přidávat, až to vypadalo, že se na nás dva už nedostane
MazelBoruvka
(upraveno)
16. 1. 2017, 13:40
Tak manža spokojený, ale on není žádnej rozmazlenec, tak uvidíme, co řeknou děti, taky milují bramborový knedlíky.. Doma dělám vyjimečně..
PetraRol
(upraveno)
3. 1. 2017, 20:03
Knedlík ve folii - to vidím dnes poprve. Ale zní to zajímavě , zkusím .
11adamek
(upraveno)
24. 8. 2016, 18:12
Katty24
(upraveno)
10. 1. 2016, 14:34
Moc dobrý recept ,dnes vyzkoušeno a super. Velký dík.
okurka555
(upraveno)
9. 1. 2016, 11:06
Zkusila jsem a klasika nám chutná víc. Tam dávám i krupičku a knedlík je krásně nadýchaný.
andulička51
(upraveno)
9. 1. 2016, 9:57
jarka1477
(upraveno)
6. 1. 2016, 2:58
super
surfsound
(upraveno)
22. 12. 2015, 14:12
Dobrý den Johanko, tak jsem zkusila ten Váš bramborový knedlík.A je opravdu úžasný.A hlavně není mazlavý.Vždy jsem radši dělala špalíčky.A teď už jenom knedlík. Moc děkuji. Ida
TuttiFrutti
(upraveno)
19. 12. 2015, 7:23
Perfekntí recept
Martassek
(upraveno)
27. 10. 2015, 23:41
janeckova
(upraveno)
26. 7. 2015, 9:55
Knedlík super musím říct,že s bramborovým knedlíken jsem měla vždycky problém ale po vyzkoušení vašeho receptu již jinej nedělám je prostě luxusní a nevařím ho ani ve folii a knedlíček je nádherný doma již jiný ani nechtěj takže mockrát děkuji,že jste se podělila o ten super receptík díky Renča
Vlastinka1
(upraveno)
15. 6. 2015, 17:24
Zkuste dát místo hrubé mouky raději polohrubou, výběrovou a polévkovou lžíci sádla. Nemá to chybu...
margesa
(upraveno)
15. 4. 2015, 13:43
dobrý den, jde také udělat jinou alternativu než vařit ve folii? nevím zda ta folie, při teplotě nevypouští nějaké chemie, tak se mi do toho moc nechce. Jakou máte zkušenost, bez ní? děkuji p.s. jinak jsem udělala dle návodu a za mě super !!
michelka69
(upraveno)
20. 2. 2017, 7:08
@margesa
Mě se ta folie taky nelíbí - im, že se dává do utěrky, ale já vařím v páře, trochu vody, pařak, utěrku a knedlík a vždy je
martinkonig
(upraveno)
19. 2. 2017, 22:13
@margesa
...možná jako zkusit bez té fólie, ale to mě jenom tak napadlo.