Raženky - kaiserky, housky

Potřebné ingredience
* TĚSTO: 250 g hladké mouky (část mouky možno nahradit pšeničnou celozrnnou moukou), 125 g polohrubé mouky, 125 g pšeničné chlebové mouky, 10-15 g soli, ¼ kostky čerstvého droždí, 5 g cukru, 300 ml mléka, 25 g rozpuštěného másla, (přidávám ještě cca 2 lžíce žitného kvásku - nemusí být); * NA POTŘENÍ: rozšlehané vejce; * NA POSYP: lněné semínko, sezam, kmín, hrubozrnná sůl ....
Postup přípravy
Vykynuté těsto na vále rozdělit na 12 kulatých bochánků (kaiserky), nebo na 10 podlouhlých bochánků (housky) a nechat je cca 10 min. odpočinout.
Raznicí vytlačit do těsta hluboký dekor (cca 2 mm nad povrch podložky), obrátit dekorem dolů a nechat cca 15 minut kynout.
Obrátit zpět, povrch potřít rozšlehaným vejcem a posypat.
Péct v předehřáté troubě na 200°C cca 10 minut (až housky zezlátnou).
Nechat vychladnout na mřížce.

Všechny suroviny dát do pekárny.

Nastavit program Těsto.

Vykynuté těsto na vále rozdělit na 12 kulatých bochánků (kaiserky), nebo na 10 podlouhlých bochánků (housky) a nechat je cca 10 min. odpočinout.

Raznice Tescoma.

Raznicí vytlačit do těsta hluboký dekor (cca 2 mm nad povrch podložky), obrátit dekorem dolů a nechat cca 15 minut kynout.

Obrátit zpět, povrch potřít rozšlehaným vejcem a posypat.

Péct v předehřáté troubě na 200°C cca 10 minut (až housky zezlátnou). Nechat vychladnout na mřížce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


















