Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Krémová bramboračka se zakysanou smetanou-velmi jednoduchá

0.0
Krémová bramboračka se zakysanou smetanou-velmi jednoduchá

Potřebné ingredience

Na 1 l a 1/4 -potřebujeme 6 brambor 10 dkg kořenové zeleniny(mrkev,petržel,celer),1 zeleninový bujón Würzl ,sůl,muškátový květ,pažitku,zakysanou smetanu.

Postup přípravy

Oloupeme brambory nakrájíme na kostky,zeleninu očistíme a nakrájíme též na kousky zalijeme vodou a dáme vařit.Když je zelenina měkká-rozmixujeme ji(nebo propasírujeme)-což nám krásně polévku zahustí.Přidáme masox,osolíme a dochutíme špetkou muškátového květu.Na talíři posypeme sekanou pažitkou nebo petrželkou a přidáme lžíci husté zakysané smetany.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dabo 28. 1. 2016, 20:40
Polévka je výborná. (Y) (Y)
Brblalka 13. 2. 2014, 16:35
Hm, neumím si představit bramboračku bez hub. Ale jak se říká, jiný kraj jiný mrav.
chalupnicka 13. 2. 2014, 19:55
@Brblalka Dělám i tu houbovou , ale tento recept jsem našla v časopise-je to dietnější verze a moc nám chutná.Alča
P.A.V.L.A 13. 2. 2014, 16:07
(Y)
magsan 13. 2. 2014, 8:50
Ten masox tam musí být? Polévka mě zaujala, ale tyto věci zásadně nepoužívám... +o(
judina 13. 2. 2014, 18:36
@magsan Taky kostky nepoužívám ani žádné podravky a jiné jedovaté blafy,takže dotaz chápu.
chalupnicka 13. 2. 2014, 19:22
@judina V receptu jsem uvedla zeleninový bujon-ne MASOX-asi jste nikdy neslyšely o zeleninovém bujonu" Würzl" -z ekologického zemědělství.Alča
judina 13. 2. 2014, 19:28
@chalupnicka Já o masoxu nic nepsala.Každopádně ekolo a bio si umím představit.Nic ale nemění na tom že si radši udělám doma poctivý vývar bez jakýchkoliv těhle věcí.Samozřejmě si pěstuji zeleninu sama.
Dan.ka 13. 2. 2014, 19:25
@chalupnicka A proč tam patří ten bujon,když je tam už zelenina? *-)Bujon si představím v nouzi,když nemám po ruce zeleninu (F)
JarkaH 13. 2. 2014, 16:21
@magsan Masox je v textu, v ingrediencich je zeleninovy bujon - ten muze byt treba v bio kvalite. Ja teda varim bramboracku uplne jinak, tohle je na me moc miminkovsky. ,-)
marbarter 13. 2. 2014, 10:01
@magsan och booože |-)
Dan.ka 13. 2. 2014, 15:47
@marbarter Co se vám stalo? *-)
koki01 13. 2. 2014, 16:03
@Dan.ka Zase nějaké preboha co ,-) Jdu pod vás ať zase jsou ty výrazy u sebe :-D (L)
žingi 13. 2. 2014, 16:15
@koki01 děvčata,aby vám ty návštěvy slovenského MMB nezatrhly a taky naopak ,-)
Zrušený účet 13. 2. 2014, 19:56
@žingi :-D :-D :-D
koki01 13. 2. 2014, 16:32
@žingi :^) tam nechodím ,-) kdo ví čemu bych pak nerozuměla a blbla se slovníkem ,-)
Dan.ka 13. 2. 2014, 16:15
@koki01 (hello) (@) :-D :-D :-D :-D
jenny 13. 2. 2014, 15:34
@marbarter co je na tom dotazu k zívání a divení takovým způsobem ? *-) Paní se slušně zeptala.....
Zrušený účet 13. 2. 2014, 14:59
@marbarter proč hned valíte oči?taky tyhle věci nepoužívám a paní se slušně zeptala +o(
Jonáš7 12. 2. 2014, 16:37
dělám taky ale nejdřív osmažím na másle a pak zaleju o 100% lepší (Y)
chalupnicka 13. 2. 2014, 7:56
@Jonáš7 I tak je možno.Nám to chutná takto (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie