(recept
si oblíbilo 166 návštěvníků)
Listové rohlíky s anglickou a sýrem
Potřebné ingredience
Listové těsto, tvrdý sýr, anglická slanina, vajíčko, kmín a sůl.
Postup přípravy
Těsto rozválíme na plát cca 50cm x 50cm, nařežeme rádlem na proužky asi 4cm široké (dělám na tloušťku pravítka), do půlky pásku poklademe na proužky nakrájený tvrdý sýr a anglickou slaninu, může být i salám, dávám lovecký krájený, vysočinu, co kdo má rád. Překlopíme druhou půlkou proužku a zmačkáme kraje aby sýr nevytékal. Srolujeme do spirály, na plechu uplácneme ať se nerozvíjejí, pomašlujeme vajíčkem rozšlehaným, posolíme a posypeme kmínem. Pečeme do zlatova...u nás mizí za tepla.....rychlé a strašně moc dobré na plese nám to sežrali ostatní a na nás nezbylo....všichni chtěli recept.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Renča73
(upraveno)
22. 9. 2015, 10:49
Jedinečné a jen se po nich zaprášilo. O víkendu upečeme znovu.
backa
(upraveno)
14. 9. 2015, 13:03
Taky je dělávám,jsou moc dobré jen jsem si to trochu zjednodušila.Vyválela placku ,půlku naplnila přeložila a až potom rádýlkem nakrájela . http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=11617&order=1&user=45446
jituneli
(upraveno)
14. 9. 2015, 8:39
Jednoduché a výborné, díky za receptík
laskonka333
(upraveno)
31. 12. 2014, 14:01
P.A.V.L.A
(upraveno)
30. 12. 2014, 15:01
gabb
(upraveno)
19. 12. 2014, 15:35
jarla
(upraveno)
18. 12. 2014, 18:38
zkusím
Hanka72
(upraveno)
20. 9. 2014, 10:16
Díky za recept, posypala jsem je grilovacím kořením a jsou výborné -doufám, že budou chutnat i dobrovolníkům, pro které jsem je pekla
Baunka
(upraveno)
19. 7. 2014, 15:45
Jak to děláte, že Vám ty twistery tak pěkně drží zakroucené? já zkoušela, pořádně ukroutila a v troubě se mi zase pěkně rozjely na rovno... tak jsem z nich měla spíš "rohlíky" než twistery
mukina
(upraveno)
29. 8. 2014, 17:46
@Baunka
Točím je jedním směrem, vždy jakoby přehazuji, neroluji, jestli chápete a na plechu je normálně ještě pomačkám,aby držrly tvar, než je pomažu vajíčkem, nebojte se pořádně uplácnout, normálně tlakem,ať drží potvory ...plním je taky hodně a špatně se to točí, ale už jsem se to naučila, chce to trpělivost..... Prostě to jakoby přehazujte pořád ve směru,netočte....představte si třeba, že je motáte okolo vařechy jakoby, nevím jak to popsat, nerolovat,ale přehazovat do spirály....
saliska
(upraveno)
6. 4. 2017, 10:22
@mukina
ahojky,muzu se zeptat ,zda nevite,jestli jsou treba dobre jeste druhy den? rada bych je dnes upekla a dala priteli na zitra do prace Moc dekuju
ibara
(upraveno)
19. 7. 2014, 23:56
@Baunka
Taky je mám spíš rovné, kroucené se mi nedaří Dělám je ale kratší a hlavně dávám silnější plátky sýra, aby to nebylo jen samé těsto... nejspíš musí být hodně dlouhé a málo plněné, jinak jdou špatně rolovat a nedrží. Zatočené jsou hezčí, ale řádně naplněné zase lépe chutnají . Každopádně jsou skvělé .
mukina
(upraveno)
29. 8. 2014, 17:49
@ibara
Opravdu jsou bohatě plněné, nejdo to jednoduše....chce to trpělivost, popsala jsem to paní před Vámi jak na to...dneska opět dělám k vínečku pro návštěvu.....po dlouhé době...budu bojovat,ale stojí to za chvíli trpělivosti, jsou super.
gulda
(upraveno)
25. 6. 2014, 12:07
Kamčo, je to naprosto luxusní pochoutka!!!!! . Dělala jsem již několikrát, rychlé a vynikající. Magda
mukina
(upraveno)
29. 8. 2014, 17:50
@gulda
Jsou, děkuji za chválu...
tetakniha
(upraveno)
22. 6. 2014, 20:02
Super nápad
petraexner
(upraveno)
22. 6. 2014, 19:19
super recept, vždy se povedou a všichni si šmakujou
lomačka
(upraveno)
9. 3. 2014, 17:56
ježiš to je paráda to by mi nenapadlo