Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 111 návštěvníků)

Meduńkový sirup

0.0
Meduńkový sirup

Potřebné ingredience

Čerstvá meduňka i se stonky ( nebo máta, kopřivy...), 1,5 l vody, 1 kg třtinového cukru, 2 bio citrony, 2 lžíce kyseliny citronové.

Postup přípravy

Vodu přivedeme k varu, necháme zchladnout, přidáme meduňku a na kolečka nakrájené citrony i s kůrou a necháme 24 hodin louhovat.
Poté meduňku zcedíme přes plátno nebo husté síto, přivedeme k varu, přidáme cukr a kyselinu citronovou, snížíme plamen na minimum a mírně zahříváme, než se cukr rozpustí. Teplé plníme do lahví.
Inspiraci jsem čerpala od Terezky z jejího krásného, levandulového blogu:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Daanny 27. 6. 2019, 17:15
Udělala jsem mátový a meduňkový (Y) (Y) Jsou výborné (Y) (Y)
dendy 7. 6. 2016, 11:25
Dobrý den, moc děkuji za recept dneska jsem dělala medunkový sirup, výýýýborný.děkuji, mohla bych Vás poprosit o info na Terezku a na její levandulový blog.děkuji moc denisa
Káťa V. 8. 7. 2015, 18:34
Taky jsem dělala sirup,nejdříve meduňku a pak mátu.Na dva litry vody 200g bylinek. Je výborný. (Y) (Y)
Knopi 8. 7. 2015, 14:16
Holky kolik jste dávali té meduňky? Chtěla bych sirup dávat i dětem, tak nechci aby jí bylo moc nebo naopak málo...
jarla 6. 7. 2015, 12:39
hotovo a musím říct,že je vynikající (Y)
anaba 2. 7. 2015, 8:06
díky za recept-odpoledne jdu na to.. (Y)
lendysek 20. 12. 2014, 13:37
Ale rostlinka na obrázku je bazalka ,-)
vemas 23. 7. 2014, 13:14
Já bych raději mátu s medunkou nemíchala- medunka uklidnuje a máta zase naopak dodává energii a to se tlouklo mezi sebou (hadka) Medunku mám naloženou a těším se na výsledek (child4)
Ronda8 11. 6. 2014, 10:46
Tak jsem právě dovařila a je moc dobrý, hned jdu připravit s mátou. Jen teď ji dám do vody vlažné, aby byla víc cítit máta. Dala jsem podle receptu meduňku do studené a bylo jí moooc, že ani nebyla pořádně namočená(ta nahoře) a je taková jemňoučká. Mátu zkusím do té vlažné, aby byla intenzivnější chuť. Díky za recept určitě budu dělat celé léto. (Y) (Y) (Y) (L) ^o)
Janka46 9. 6. 2014, 18:59
Nemate někdo tip bez cukru
kvítečko 9. 6. 2014, 12:01
kolik té meduňky (máty) ? stačí z jedné rostlinky?? :-$
jpencik 9. 6. 2014, 9:33
Výborný, děkuji za recept. Jinak já ho mám o zase o moc světlejší, než na obrázku.
Paluna 20. 5. 2014, 22:42
Tak dnes doděláno z 2x dávky (měla jsem plnou náruč meduňky) - manžel už ochutnal a prý je výborný.... Na zítra mám ještě naloženou mátu, taky ze 2x dávek...Co bych pro (svatba) neudělala ,-) ,-)
vojtulina 20. 5. 2014, 19:51
Tmavost je zpusobena tim, ze to mate na svetle prikryjte to uterkou ( plinou) a schovejte do temna bude krasne zluty :-) :-) :-) :-) :-) :-)
smudlíí 13. 5. 2014, 19:24
Děkuji sirup jsem vyzkoušela a je fakt výborný-má jemnou chut té meduňky (L) (drink) (drink) (drink) (F)
Levnytextil 12. 5. 2014, 11:10
Chtěla bych to taky vyzkoušet, ale potřebovala bych vědět, jestli ke konzervaci stačí kys. citrónová.
Jandulah 15. 5. 2014, 14:56
@Levnytextil určitě stačí
kyčerka 10. 5. 2014, 14:23
*-) taky ho mám strašně tmavý...není to barvou toho cukru??vodu jsem měla studenou...
Zrušený účet 1. 5. 2014, 19:20
dělávám hlavně bezový a určitě bych vynechala zbytečnou kys. citr. a přidala raději citrón
katerina.h 2. 5. 2014, 7:55
@ Dobrý den, můžu se zeptat, kolik citrónu dáváte místo té kyseliny? Děkuji :-)
Vera N 1. 5. 2014, 16:03
(Y) (Y) (Y)
handaska 28. 4. 2014, 21:17
Meduňku miluji.....a mám jí kvanta.....určitě zkusím, díky (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie